Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Metody aplikacji - per rectum - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Metody aplikacji - per rectum (/showthread.php?tid=1551)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - fiodor - 27.12.2022

Niby normalna droga podania, mi akurat wcale nie kojarzy się z pedalatwem, ale skoro nie mam dolegliwości przy innych roa, to po co kombinować ? Narazie se odpuszcze, może kiedyś

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - Dilleraaaa - 27.12.2022

No właśnie a nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie.Co jeśli coś pójdzie nie tak?Jakby nie patrzeć każda droga za sobą niesie konsekwencje a nikt nie chce sobie zrobić krzywdy dla chwili przyjemności.Więc czy to na pewno takie bezpieczne?

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - Beeniepatu - 27.12.2022

Dilleraaaa ladowanie substancji, nie wazne jaka droga, ma swoje ryzyka. Uzywanie PR moze skonczyc sie np. uszkodzeniem mechanicznym, zwiekszeniem ekspozycji na choroby przenoszone droga plciowa, itp. Duzo latwiej takze o przedawkowanie - dzieki omijaniu pewnego etapu metabolizowania. Po to jednak sa zasady, zeby ich przestrzegac. Jak ktos robi to tak jak nalezy, to ryzyka sa dobrze mitygowane

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - horsii - 27.12.2022

Ładowanie w dupę (narkotyków, nie siusiaków...) jest bezpieczniejsze pod wzgledem harm reduction niż sniff. Nie widzieliście nigdy tylu sloganów "nie wciągaj, połykaj"? To samo sie tyczy podania PR.... Ale nie wytłumaczysz niektórym @"kot_kreskowy" odpuśc sobie. Wink

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - Leśny_koteł - 27.12.2022

(27.12.2022, 10:50)fiodor napisał(a): Niby normalna droga podania, mi akurat wcale nie kojarzy się z pedalatwem, ale skoro nie mam dolegliwości przy innych roa, to po co kombinować ? Narazie se odpuszcze, może kiedyś

Tu raczej nie będzie chodzić o kombinowanie, a o znaczenia strategiczne.

Jak wspomniał horsii ,redukcja szkód jest w tej metodzie faktycznie zmaksymalizowana ponieważ pomijasz cały dotychczasowy proces i nie "przepuszczasz" środka przez cały organizm.
No i coś co mnie nurtuje od wczoraj;
Jasną sprawą jest, że euforyki najlepiej zadziałają w jelitach, ponieważ to tu wydziela się największa ilość serotoniny.
Czy jeśli pominiemy cały proces związany z podaniem "odgórnym" i zapodamy środek bezpośrednio w jelita, to czy uzyskamy zmaksymalizowanie działania środka?
Tzn, czy będzie mocniej i lepiej klepał?

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - fiodor - 27.12.2022

@"kot_kreskowy"  mnie natomiast zastanawia czy trójki nie będą tym sposobem dużo bardziej/zauważalnie euforyczne, bo jednak wyrzut serotoniny też powoduje, może te ROA spowoduje odczuwalnie większą euforia niż sniff czy nawet oral.

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - Leśny_koteł - 27.12.2022

fiodor  jest to bardzo prawdopodobne

RE: P.R. (wątek ogólny) - w dupe, po pedalsku - zwał jak zwał - Beeniepatu - 27.12.2022

Poziom sero, na jakim pracuje 3cmc, nie jest na tyle duzy, by sposob podania robil tu jakas wielka roznice.

Beeniepatu  A 4cmc lub 3mmc?

@"kot_kreskowy" to tak. Analogicznie jak przy oral vs sniff