![]() |
|
KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45) +--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami (/showthread.php?tid=1871) |
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 28.12.2024 Dobra, czas na konkrety😁 Przed wami obiadek Muala😎 Ziemniaki Do ugotowanych ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulę w dzwonkach oraz śmietanę kwaśną 18%. Ja na dwa kilo ziemniaków dodałem trzy średnie cebule i trzy duże czubate łyżki gęstej śmietany. ![]() Całość zagniatamy. ![]() Karkówka Dwa plastry karkowki o grubości około 2cm lekko rozbiłem tłuczkiem, ale lekko, to nie schabowe zeby robić z tego naleśnika, chodzi tylko o to by zmiękczyć mięso przed smażeniem. Powiedzmy że z 2cm zrobiłem 1,5cm. Mięso delikatnie osoliłem i obtoczylem w klasycznej przyprawie do grilla. ![]() Na patelnię wrzuciłem tłuszcz w postaci smalcu oraz masła w proporcji dwie części smalcu na jedną część masła, mięso ma się zanurzyć do polowy. Smażyłem pod przykryciem aby mięso się dusiło, chodzi o to aby bylo chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku i nie smażyłem jednej strony od razu na gotowo tylko na dwa razy każdą stronę. Chodzi o to by mięsa nie usmażyć a bardziej upiec w tej patelni. Ma powoli dochodzić. Smażyć na wolnym ogniu. ![]() ![]() Jakbym miał natkę pietruszki lub koperek to bym posypał na ziemniaczki, a skoro mam sklerozę i nie kupiłem to dałem trochę śmietany jeszcze bo lubię. Mięsko wyszło soczyste i pyszne,MUALA😎 Ziemniaczki zresztą też, jak zawsze 😁 Smacznego! I taki tip; Czasami jest tak, że mięso smażone saute, czyli jak tu - bez panierki, czasem potrafi się wyginać do góry na krańcach, to wystarczy lekko je naciąć w tych miejscach i się wyplaszcza. RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Maniek - 28.12.2024 Brakuje mi tam ogórka kiszonego obok ziemniaczków
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 28.12.2024 Maniek Zdecydowanie 😁 Ewentualnie kapustę kiszoną z marchewką. Jestem teraz za biedny na dodatki, za dużo wolnego w pracy...kur... RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Szatan69 - 28.12.2024 Mizeri brakuje RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Lifeisbrutal - 28.12.2024 Nie lubię karkówki, ale dość apetycznie to wygląda. RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 28.12.2024 Mizeria ❤️ właśnie 😁 RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Epsiakos - 28.12.2024 Jaka mizeria, surowka z pora i jablka bo pozywna i wyrazna w smaku. Srednio 3x w tygodniu jadlem
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - DarkSonia - 28.12.2024 @"kot_kreskowy" umie gotować, wygląda to zacnie, smakuje też pewnie zajebiście ![]() tylko mam małe pytanie, co to gotowanie ma wsp. z używkami? a ja się przyjebie - a co tam ...
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 28.12.2024 Epsiakos Może być dobre, muszę spróbować. Nigdy chyba nie jadłem tak. DarkSonia Bo można zamiast przyprawy do grilla użyć innej przyprawy - marihuanen 😎 Ćpun też człowiek, zjeść musi 😁 Ćpun biedny zawsze, to można się tu wymieniać przepisami na tanie żarcie. Takie koło gospodyń wiejskich dla ćpunów ![]() Poza tym Kot to pasibrzuch, zjeść musi i dział musi być
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - DarkSonia - 28.12.2024 ja pierdolę, kot - walnij ciacha z THC... chce to zobaczyć... i ciebie po tym ![]() TYLKO PAMIĘTAJ DAWKĘ, PO KTÓREJ NIE PRZEDAWKUJESZ! |