![]() |
|
MDMA-Wątek ogólny - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Euforyki i empatogeny (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: MDMA-Wątek ogólny (/showthread.php?tid=252) |
RE: MDMA-Wątek ogólny - horsii - 26.06.2025 Nabylem ostatnio emdeka. Był w cenie 2 euro/gram to wrecz trzeba bylo kupic. Nawet mimo tego ze myslalem ze przyjdzie jakas sredniawa, albo takie brązowe-czarne gówno jakie pewien ciemny vendor nie tak dawno temu wysyłał, bo w koncu dwójke za gieta to czego sie mozna spodziewac. No ale nicl. Lacznie wzialem tego ponad 100 gramów i myslalem ze pewnie jak taka cena to to trzeba bedzie oczyscic. A tu niespodzianka, skurwysynski twardy, suchy kryształ czysciutki, o zapachu książkowym - jak mdma, poza tym brak jakichs poreakcyjnych smrodow. Nic tylko brać i żreć Zapodalem 200 mg i mnie rozjebało jak łajkę w kosmosie. Świetny temat. Pozdro dla TCS-a bo ma prima sort. Chociaz wiem że tego nigdy nie przeczyta na tym forum ale chuj
RE: MDMA-Wątek ogólny - wwojtuss - 26.06.2025 odnoszac sie do posta wyzej, ja pierdole xD zjadlem 170mg bo pomyslalem, ze 200 bedzie przesada bo cos za ladnie wygladal, no i sie nie pomylilem xD potem dorzucilem 200 i rzygalem do smietnika bo sero wjechalo, a przez 3-4 tyg nie walilem serojebaczy, tylko epizod z alfa, kratomem, cos tam po drodze jeszcze jakas koda moze, no i jak sie rozlalem to do smietnika tez mi sie ulalo przy okazji xD bandyta jak chuj RE: MDMA-Wątek ogólny - DarkSonia - 28.06.2025 Takie kryształy to pamiętam sławnej 3MMC ... chociaż MDMA daleko nie ma do tego specyfiku... zajebiste dawki panowie gratki haha
RE: MDMA-Wątek ogólny - horsii - 29.06.2025 3-mmc niedaleko ma do MDMA? Nieźle tam masz soniu... RE: MDMA-Wątek ogólny - DarkSonia - 29.06.2025 no dawaj, czym się różni... RE: MDMA-Wątek ogólny - horsii - 29.06.2025 DarkSonia 3-mmc jest prostym releaserem monoamin (dopamina, serotonina, noradrenalina) i to by bylo na tyle z efektow ktore maja znaczenie. żaden z metabolitów 3MMC nie jest biologicznie aktywny i nie wywołuje efektów. MDMA także jest releaserem tej trójki, ale liczby sie drastycznie roznia. do tego, w przeciwienstwie do 3mmc, jest też inhibitorem ich wychwytu zwrotnego z najwiekszym naciskiem na serotonine (ok 10x wiekszy jak wychwyt pozostalych dwoch w kwestii proporcji). MDMA do tego dziala na receptory TAAR1 (wiele pochodnych amfetaminy i sama amfetamina maja do niego powinowactwo, wiekszosc beta ketonow nie ma) i VMAT2 (odpowiada w uproszczeniu za regulacje i pomaganie w transporcie monoamin ktore juz wystrzelone sie zajmuja przekazywaniem sygnalow elektryczntych - i to wlasnie vmat2+serotonina sprawia w duzej mierze że mdma ma to "coś", na co niektórzy wołają "magia" itd. 3-mmc nic z tych rzeczy nie wykazuje. MDMA jest do tego samo w sobie bezposrednim agonistą receptorow serotoninowych, kolejno 5ht1 i 5ht2 (5ht2 i jego podtypy to ten słynny "receptor od psychodelików"), choc to powinowactwo do 5ht nie jest jakos ogromne w chuj. ale w trakcie metabolizmu MDMA jest demetylowane, wiec w wątrobie tworzy ci sie aktywny metabolit MDMA - czyli MDA, które ma o wiele wyzsze, juz dosc niezłe powinowactwo do 5ht1 i 2, o wiele wieksze niz MDMA, stad tez dlatego sie mowi o tym że MDA wykazuje pewne cechy charakterystyczne dla psychodelikow szczegolnie w duzych dawkach, czego nie mozna do konca powiedziec o MDMA. na koniec tam jeszcze mozna dopierdolic że mdma jest agonistą tych mitycznych receptorow sigma co do dzis sie nie do konca udało dokladnie rozkminic co robią i jak, ale coś robią (agonistami sigma jest wchuj zwiazkow - od PCP, przez koks, mdma, do różnych opioidów i miliona innych dziwnych wykrętów). mdma cośtam tez robiło z kortyzole i oksytocyną. i to są rzeczy tylko te na 100 % warte wspomnienia, bo jeszcze jest w chuj pomniejszych prawdopodobnych czynników, funkcji ale to są rzeczy ktore nie zostaly dobrze przebadane jeszcze na tyle zeby moc powiedzieć z dość duzą pewnoscia, że dokładaja swoje 3 grosze do efektów. soniu, zapędziłaś sie z tym postem. ty sie znasz owszem, ale na tym, jak wciągać nosem proszek, i to by było na tyle. w tej dziedzinie to nie wątpie że masz ekspertyzę. ale w kwestii zajebiscie kompleksowej farmakologii tych zwiazkow to wiesz tyle co nic, wybacz ale to jest prawda, mozesz sie obrażać i pruć, ale ja stwierdzam fakt, a nie wymyślam se docinki żeby zripostować se typiarke na forum o dopkach. dla ciebie to wszystko jedna pizda bomba faza jeden chuj korba czapa jadom jadom swiry eufo jest uaaa i tyle wiec też ciężko sie dziwić, że dochodzisz do takich głupich wniosków - nie sposób dojsc do innych, przede wszystkim poprawnych, jak się ma wiedzę bardzo powierzchowną, minimalną, i zero pojęcia na temat tego co faktycznie sie dzieje "pod maską" i jakie procesy chemiczne itd zachodzą jak już se ten proszek do nosa wsypiesz. i tak jakchs 95 % z tego opisu mechanizmow nie zrozumiałaś, ale i tak sie rozpisalem, bo moze chociaz sam fakt ze "tyle tekstu najebeane" cos tam zasygnalizuje że roznice jednak jakies mogą być... chociaż ciebie to zdaje sie nic nigdy nie jest w stanie przekonać do niczego. a teraz czekam na to jak odbierzesz ten post jako "Atak na ciebie" a nie obiektywne stwierdzenie faktów. ech szkoda gadać RE: MDMA-Wątek ogólny - DarkSonia - 29.06.2025 widzisz horsii to co napisałam to była moja NIEWIEDZA, czasami musisz zrozumieć moje intencje, bo serio o MDMA wiem tyle co NIC, stąd moje zaczepne pytania, na które jak widać różnie ludziki ( w tym ty ) reagują . ale mimo tego całego szajsu i minusów, bardzo dziękuję za konstruktywną odpowiedź. i nie musisz mnie oceniać przez pryzmat tego co ja ćpam, albo właśnie tego co w przyrównaniu do CIEBIE właśnie nie ćpam, ja się jakoś właśnie gorsza nie czuję nie ćpając jeszcze 100 innych związków a nawet powiem, że się nawet z tego cieszę. + ja Ci nie cisnę za całą tablice mendelejewa, która przez Ciebie leci, a moje mefy i trójki zostaw w spokoju. Bo ja Cię nie atakuję z tytułu ścigania się , kto więcej w życiu przyjebał - raczej do takich wyścigów bym z |Tobą nie stawała. Bo tez i po co. Ja swoimi pytaniami - bardziej chcę spróbować czegoś nowego przy NIErobieniu sobie krzywdy, jeśli miało by mi to rozjebać w jakikolwiek sposób głowę ( tak wiem, pewnie aż się prosi byś napisał, że i tak mam rozjebaną przez to co już przećpałam ) no ale, ostatnia moja przygoda z 4MMC raczej właśnie pokazała, że te moje receptorki chyba własnie mają się jeszcze w dobrej kondycji, skoro potrafię rozróżnić 3CMC od 4MMC ...od samej budowy, po zapach aż do samego działania, ale ja oczywiście głupia jestem, młoda no i się nie znam. ![]() masz coś do powiedzenia w danym temacie? super, tak jak ja mogę czasami o coś zapytać, właśnie dlatego że: - czegoś nie wiem - może chcę spróbować - no i jesteśmy na forum, które pewne odpowiedzi z samej zasady bycia - powinno pewne odpowiedzi czasami dawać przy odrobinie kultury osobistej Bardzo Ci dziękuję raz jeszcze za uświadomienie mnie w temacie MDMA, i powodzenia przy następnej imprezie czymkolwiek ona będzie posypana, cmok RE: MDMA-Wątek ogólny - horsii - 29.06.2025 ale ja cie oceniam przez pryzmat tego co piszesz , a nie tego co ćpasz. są tacy co wąchają tylko klefa a są dośc bystrzy a są tacy co biorą całe wachlarze roznych zwiazkow kosmicznych a są jebanymi idiotami. korelacje jakies tam są ale ogolnie to bez wiekszego znaczenia wiec nie próbuj przekręcać że cie cisne tylko dlatego ze "jestes klefedroniarom" - jak juz cie tak nazwałem tam tak kiedys moze, to zeby dopiec, bo wiesz doskonale że wkkurwiasz ludzi tymi swoimi fikołkami logicznymi. ja też wąchnąłem jakiegoś cmc czy mmc, i co jestem klefiarzem? no cóż - zalezy co przez to rozumiesz - pokrótce i do rzeczy - tak jak "gimbus" to niekoniecznie musiał być kims kto uczeszcza czy uczeszczal do gimnazjów, to był typ osoby, zachowań. chyba juz jest to wystarczająco jasne o co chodzi. tak czy inaczej - piękny post napisałaś. taki nie w 100 % negatywny, bez tego pasywnego-agresywnego tonu, nie atakujący rozmowcy. ale to tylko dlatego, bo zostałaś tak zezłomowana, że z tego już nie dałoby rady wybrnąć, nawet ty byś nie dała rady takieego salta zrobić - a dobra w tym jesteś ale spokorniałaś tak czy inaczej. jednak fajnie by bylo, i milej też na forum, jakbyś wykazywała sie taką pokorą częsciej a nie jak juz zostaniesz "przyparta do muru" juz na samym koncu jak jest po wszystkim, po wczesniejszym zaprezentowaniu swoich niedorzecznych teorii zachowuajc sie przy tym jakby to były rzeczy prawdziwe i tak oczywiste jak to że woda jest mokra.dziekuje, pozdrawiam, życze smacznego dopalacza oraz żebyś się częsciej wykazywała taką chęcią poznania tajników dzialania dopalaczy, zamiast jak to ma nierzadko miejsce - wymyślania jakichs rzeczy i pisanie o nich jak o fakcie, bo tak ci sie wydaje. to ci na pewno nie zaszkodzi, a i pomoże pewnie też w karierze testera głupich proszków starczy tego pierdolenia, koniec offtopu RE: MDMA-Wątek ogólny - DarkSonia - 29.06.2025 Tak, jest dokładnie tak jak piszesz alesz TY jesteś spostrzegaFczy nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak lubię ( cię wkurwiać ) czytać Twoje odpowiedzi.
RE: MDMA-Wątek ogólny - KufloweMoczne - 29.06.2025 (29.06.2025, 12:38)DarkSonia napisał(a): widzisz horsii to co napisałam to była moja NIEWIEDZA, czasami musisz zrozumieć moje intencje, bo serio o MDMA wiem tyle co NIC, stąd moje zaczepne pytania, na które jak widać różnie ludziki ( w tym ty ) reagują . ale co ty w ogóle za głupoty pierdolisz xD Mózg sie gotuje, najpierw piszesz jak jakaś wielka znawczyni że "pamiętasz 3mmc" i że daleko nie ma do mdma a później się wykręcasz niewiedzą. Jedno pytanie mam do Ciebie, jeśli nie wiesz to po kiego wała sie udzielasz w dyskusji. |