Parkinsonizm i rola dopaminy w kontekście przyjmowania środków dopaminergicznych. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Gazeta forum (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=65) +--- Wątek: Parkinsonizm i rola dopaminy w kontekście przyjmowania środków dopaminergicznych. (/showthread.php?tid=2783) |
RE: Skazani na Parkinsona - czyli do czego doprowadzi destrukcja dróg dopaminergicznych. - voice.of.voiceless - 08.10.2023 Lukas1985 ja mam książkę z 2020 roku, na pewno uwzględniliby jakby się coś zmieniło.. No i to gazeta wyborcza jednak. A jakby się coś zmieniło, to minęło tyle lat, że spokojnie lek by wychodzil z IV fazy badań klinicznych. czy ja wiem z tym sensem? sensem są wnioski, które można wyciągnąć, ja tylko przedstawiłem wiadomości, które zachęcają do autorefleksji. chciałem tylko przedstawić, że prędzej czy później będą trzymac szklanke z wodą oburącz. w podręcznikach też dużo sensu nie ma, wnioski trzeba wyciągać samemu RE: Skazani na Parkinsona - czyli do czego doprowadzi destrukcja dróg dopaminergicznych. - Beeniepatu - 08.10.2023 Na bank @"PUDZILLA" powinienes zmienic tytul, ktory brzmi jak teza. Teza nieprawdziwa - wstrzemiezliwosc od uzywania substancji nie uchroni przed Parkinsonem, tak samo jak rozwalenie drog dopaminergicznych nie skutkuje choroba 'by default' RE: Skazani na Parkinsona - czyli do czego doprowadzi destrukcja dróg dopaminergicznych. - voice.of.voiceless - 08.10.2023 wtedy musiałbym zmienić i pierwszą grafikę dobry clickbait xD ale wezmę pod uwagę ta uwage w kontekscie przyszlych prac RE: Skazani na Parkinsona - czyli do czego doprowadzi destrukcja dróg dopaminergicznych. - Beeniepatu - 08.10.2023 @"PUDZILLA" jak chcesz, zeby ktos chcial czytac kolejne prace i traktowal cie jako SME , to popraw pierwsza. Do przemyslenia RE: Skazani na Parkinsona - czyli do czego doprowadzi destrukcja dróg dopaminergicznych. - Lukas1985 - 08.10.2023 (08.10.2023, 08:27)PUDZILLA napisał(a): Lukas1985 ja mam książkę z 2020 roku, na pewno uwzględniliby jakby się coś zmieniło.. No i to gazeta wyborcza jednak. A jakby się coś zmieniło, to minęło tyle lat, że spokojnie lek by wychodzil z IV fazy badań klinicznych. Nikt Ci nie napisze, że narkotyki pomagają. Opory były przy ziole a co dopiero przy amph. Ja już kiedyś wrzucałem jak wpływają narkotyki na nas. Dopóki są to niskie dawki to nie ma dramatu. Organizm sobie poradzi z metabolizmem neuroprzekaznikow ma od tego Mao,comt czy wychwyt zwrotny. Problem się robi przy zbyt dużej ilości neuroprzekaźników. RE: Parkinsonizm i rola dopaminy w kontekście przyjmowania środków dopaminergicznych. - Amanita - 12.10.2023 Panowie piękna dyskusja. . Niezależnie od założenia, znalazłam kilka wartości pobocznych. Taka dawka nowych słówek, odpowiednio połączonych również edukuje. RE: Parkinsonizm i rola dopaminy w kontekście przyjmowania środków dopaminergicznych. - Szatan69 - 21.01.2024 Czasmi mam tiki przy zasypianiu na 3 dniowym balecie oby to nie parkinson |