Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Problem z bitomatem - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Zakupy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Dział: Finanse (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Problem z bitomatem (/showthread.php?tid=2784)

Strony: 1 2 3

RE: Problem z bitomatem - Leśny_koteł - 09.10.2023

Mówiłem, że dostaniesz Big Grin
Elegancko.
Cieszę się, że tak to się zakończyło.

Beeniepatu 

[Obrazek: Polish-20231009-101747535.jpg]

😎😉

RE: Problem z bitomatem - bonzajmatejko - 09.10.2023

(08.10.2023, 09:38)Beeniepatu napisał(a): A kod bledu to Artykul 2 par 12, 34 i 35 & 2.b i c w/w ustawy. Dla uproszczenia okreslanym jako blad 'bezpieczenstwo finansowe'

Niestety na elektroda.pl nie sa w stanie pomoc

Zanim dostałem kasę na portfel krypto to miałem nadzieję, że może po numerze telefonu którym autoryzowalem transakcje (przed wpłata trzeba podać numer tel albo e-mail i wpisać kod z sms) dało by się zweryfikować,. że to ja bo numer telefonu zarejestrowany jest na mnie i mógłbym pokazać sms. Na stronie wyczytałem też, że weryfikacja dowodem tożsamości musi sie odbyć wcześniej osobiście w placówce lub przez Whatsapp, więc nie zostałem poproszony o weryfikację w trakcie wpłacania tylko jak przekroczyłem kwote to mnie zablokowało, ale na szczęście bez zadnego interweniowania po 24h z hakiem dostałem btc. Gorzej gdyby trzeba było się upominać. Trochę stresu było, bo prawie 4.5pln poszło by się jebać xd

(09.10.2023, 09:08)kot_kreskowy napisał(a): Mówiłem, że dostaniesz Big Grin
Elegancko.
Cieszę się, że tak to się zakończyło.

Beeniepatu 

[Obrazek: Polish-20231009-101747535.jpg]

😎😉

Dobry mem Big Grin
Czemu nie mogę dawac plusów za posty?
To w sumie jedyna forma w jakiej moge sie odwdzięczyć za pomoc

RE: Problem z bitomatem - voice.of.voiceless - 09.10.2023

bonzajmatejko plusy i możliwośc pisania PW są od 20 postów i 10 reputacji

RE: Problem z bitomatem - Beeniepatu - 17.10.2023

(09.10.2023, 11:11)bonzajmatejko napisał(a): Zanim dostałem kasę na portfel krypto to miałem nadzieję, że może po numerze telefonu którym autoryzowalem transakcje (przed wpłata trzeba podać numer tel albo e-mail i wpisać kod z sms) dało by się zweryfikować,. że to ja bo numer telefonu zarejestrowany jest na mnie i mógłbym pokazać sms. Na stronie wyczytałem też, że weryfikacja dowodem tożsamości musi sie odbyć wcześniej osobiście w placówce lub przez Whatsapp, więc nie zostałem poproszony o weryfikację w trakcie wpłacania tylko jak przekroczyłem kwote to mnie zablokowało, ale na szczęście bez zadnego interweniowania po 24h z hakiem dostałem btc. Gorzej gdyby trzeba było się upominać. Trochę stresu było, bo prawie 4.5pln poszło by się jebać xd

Dobry mem Big Grin
Czemu nie mogę dawac plusów za posty?
To w sumie jedyna forma w jakiej moge sie odwdzięczyć za pomoc

Coz, Twoj case jest ewidentnym lamaniem ustawy. Coz poradzic. 

A tak naprawde, jak mogles dostac po 24h btc bez interwencji, skoro pisales, ze wplacales je w bitomacie??? To gdzie dostales pieniadze wplacane gotowka, bez upominania sie o jej zwrot? Na konto BTC? ,😂😂😂😂😂😂😂

Ale pojechales...

RE: Problem z bitomatem - kiertnik82 - 11.11.2023

Ostatnio dokonywałem wpłaty w bitomacie shitcoins, i w portfelu pojawiło sie 115zł mniej niż wpłacana kwota. Czy w tych bitomatach jest aż tak duża prowizja? Dodam, że to była moja pierwsza wpłata w bitomacie, bo dotychczas kupowałem bitcoiny w inny sposób i stąd moje pytanie.

RE: Problem z bitomatem - Maniek - 11.11.2023

Ostatnio były wysokie opłaty (fee) dla górników, więc to zapewne prowizja + wysokie fee. No i wiadomo, że u nich kurs btc przy skupie i sprzedaży jest inny niż kurs rynkowy Smile  Np. obecnie bitcoin średnio kosztuje 153K PLN. W shitcoins: Skup: 149390.00 PLN
Sprzedaż: 158560.00 PLN

Od czego zależy wysokość opłaty w sieci Bitcoin?

https://bitcan.pl/blog/od-czego-zalezy-wysokosc-oplaty-w-sieci-bitcoin/

RE: Problem z bitomatem - Czeslawo - 11.11.2023

Warto szukać ( w miarę możliwości ) bitomatów nie z sieciówek.
 Przykładowo przy wpłacie np. 1000 zł w fly ok. 90zł wzieli, w alternatywnym nie z sieciówki przy wpłacie tej samej kwoty na portfel dotarło 975zł czyli 25zł fee. Dodatkowo bez weryfikacji tel. czy mail'a.  Wink

RE: Problem z bitomatem - kiertnik82 - 12.11.2023

Ok, sprawdzę jeszcze drugi bitomat w moim mieście, który jest w centrum handlowym i zobaczę czy będzie coś taniej. A czy znacie jakieś sposoby na zakup btc gdzie prowizja jest mała i bez weryfikacji poza bitomatami? Jedyne co mi przychodzi na myśl to cryps.pl, tam jest jakoś 6%