Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 (/showthread.php?tid=3184)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - Mati7 - 06.01.2024

Dobra to dlaczego jeszcze nie wyjaśnili piramid są tak zbudowane co do minimetra bez kleju itp ja robię w budowlance znam się na tym i technologia ktorej uzywamy teraz np murowanie to sznur do poziomu  klej pustak i tak aż nie powstanie bryła  a piramidy to dla mnie kosmos
Jak oni takie wielkie bryły wznosili by zbudować piramidę no niech ktoś wyjaśni może kosmici wiem że możecie się śmiać ale obce cywilizacje istnieją

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - S-N - 06.01.2024

@"emati3636" 
Jeśli chodzi o to, dlaczego piramidy były budowane, to najczęściej były one grobowcami dla faraonów i ich rodzin. Wierzono, że po śmierci faraonowie stają się bogami i przenoszą się do innego świata, gdzie potrzebują swojego ciała i dóbr materialnych dlatego grobowce były wypełnione skarbami, jedzeniem, ubraniami i innymi przedmiotami, które miały zapewnić faraonowi wygodne życie po śmierc\

S-N dzieki za wyjaśnienie ale takie tematy są fascynujące ale skoro taki faraon urodził się człowiekiem i został Bogiem to znaczy że każdy człowiek ma do tego predyspozycje no bo każdy się rodzi z połączenia mężczyzny i kobiety jestem ciekawy twojego zdania na temat czy człowiek może też zostać Bogiem

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - dzwudziesty - 06.01.2024

S-N Czytaj że zrozumieniem. Jemu nie chodziło w jakim celu, ale jak je budowali, jak im się to udało.

Mam rację? @"emati3636"

dzwudziesty Si Szefie

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - S-N - 06.01.2024

Jeśli chodzi o budowę piramid, Egipcjanie używali kamieni, które były wydobywane z pobliskich wyrobisk. Kamienie były cięte, formowane i obrabiane tak, aby pasowały do siebie i tworzyły równe ściany piramidy. Następnie kamienie były transportowane z wyrobiska do miejsca budowy piramidy za pomocą specjalnych platform i dźwigów , Proponuje zobaczyć film Tajemnice Piramid (2010) - Filmweb

S-N dzieki morda za wyjaśnienie luknę film

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - dzwudziesty - 06.01.2024

S-N no chyba nie wierzysz, że to co jest pokazane na filmie ma odzwierciedlenie w rzeczywistości? 😂

Jakich platform ziomek, jakich dźwigów? Jak transportowane? Czym? XD Jeden blok, powtarzam jeden wielki glazik to waga ok 3ton. Przypominam, że piramidy budowano w XXVII w.p.n.e. 
Weź się zastanów... Wink

Nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz w dodatku cały tekst zzynasz jak zywy z internetu. W dodatku głupoty powielane na gownoportalach.

dzwudziesty mordo a twoja teoria czy zdanie jakie jest ? Ja mówię że kosmici ludzią kiedyś pomagali

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - hidden - 06.01.2024

kosmici wybudowali piramidy, a co Podobno kultowa