Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu (/showthread.php?tid=4189)

Strony: 1 2 3

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - voice.of.voiceless - 06.08.2024

Bogdan Boner czyli biorąc Rimonabant rośnie tolerancja bez efektu farmakologicznego xD?

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - Erbonk_kocha_pudiego - 07.08.2024

(06.08.2024, 19:35)voice.of.voiceless napisał(a):  A od stawiania diagnoz są lekarze, którzy mnie badali

No dobrze, ale oni sie ze mną zgadzają XD 

Ostra niewydolność odechowa J96.0
Nieokreślone zapalenie płuc J18.9
Ostra niewydolność oddechowa w przebiegu obustronnego zapalenia płuc
Stan po zażyciu marichuany, benzodwuazepin
Zespoł submaniakalny
uzależnienie od alkoholu thc
osobowość niedojrzała

Mówi to coś panu panie Ferdku?

a tutaj cytat odnośnie osobowości niedojrzałej:
http://psychologwlodzi.pl/niedojrzala-osobowosc-naszych-czasow/
Pozycja ofiary

„To nie moja wina”, „to ona się na mnie uwzięła”, „wszystkiemu winni są moi rodzice/los/pogoda” – znacie to? Osoba niedojrzała postrzega siebie jako ofiarę okoliczności, kontekstu, innych ludzi. Nie widzi siebie jako kogoś sprawczego. Nie umie przyjąć na siebie odpowiedzialności pomagającej w poczuciu własnego wpływu. Osoba niedojrzała nie umie przepraszać, przyznać się do błędu. Nie umie także z godnością przegrywać ani z wdzięcznością przyjmować. Nie potrafi również podejmować decyzji. Nie umie tracić i godzić się ze stratami. Często jest tez nieodpępowiona od rodziny pochodzenia.

ZAMYKAM XD

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - DGEloV - 07.08.2024

To chyba oczywiste. Kazdy drug syntetyczny nie wspomne o mdma powoduje zmiany mózgu

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - Bogdan Boner - 07.08.2024

(06.08.2024, 21:43)voice.of.voiceless napisał(a): Bogdan Boner czyli biorąc Rimonabant rośnie tolerancja bez efektu farmakologicznego xD?

Nie do końca tak działa odwrotny agonista. Rimonabant był lekiem na otyłość bo zmniejszał apetyt. Jak już wspominałem długo się nie nacieszył statusem leku bo działania niepożądane były dosyć nieprzyjemne. Do możliwych działań ubocznych należą: nudności, zakażenie górnych dróg oddechowych, niestrawność, wymioty, zaburzenia snu, nerwowość, depresja, drażliwość, zawroty głowy, biegunka, lęk, świąd, nadmierne pocenie się, skurcze lub długotrwały skurcz mięśni, zmęczenie, siniaki, ból, zapalenie ścięgna, utrata pamięci, ból pleców (rwa kulszowa), zmiana czucia (zmniejszenie czucia lub nieprawidłowe uczucie palenia lub kłucia) w rękach i stopach, uderzenia gorąca, upadek, grypa, uraz stawu, senność (letarg), drżenie, czkawka, gniew, niepokój (zaburzenie nastroju), zaburzenia emocjonalne, myśli samobójcze, agresywność lub agresywne zachowanie, hipoglikemia, omamy, drgawki, zaburzenia koncentracji, urojenia, paranoja, wysypka, ból głowy i ból brzucha.
Sporo tego nie? A wracając do działania tej substancji to "efekt farmakologiczny" był tylko inny niż w przypadku wielu innych znanych i lubianych przez niektórych kannabiodów które wzmagają apetyt i takie tam. A co do tolerancji to nie wiem bo nikt nie badał jak lek na otyłość wpływa na budowanie się tolerancji na spożywanie nielegalnych substancji xD

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - Ezotoriusminimus - 07.08.2024

Ooo choooj. Pewnie inaczej bym spiewal jakby to byla moja corka czy siostra, ale jak sie spojrzy na to co z nia to zrobilo to ja pieerdole. Zreszta jest napisane ze rodzice zdecydowali od odlaczeniu tuby, ale jej organizm dalej walczyl i byla w stanie zaczac jesc oralnie i cos tam kojarzyc, ale mimo wszystko, w najlepszym razie moze przez duze M i Ż bedzie sobie na specjalbym bawidelku pioseneczki wlaczac i ułeeee wuwuwuwłeeee spiewac cos tam pod nosem i jesc bananka a potem nawalic pampercha i uuuuu kupcia, kupcia. Dramat.

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - Bogdan Boner - 07.08.2024

To jest naprawdę smutne co stało się z tą dziewczyną. Dlatego nigdy nie tknę syntetycznych kanna bo to trucizna. I wam też to radzę. Jest tyle pięknych rzeczy które można robić w życiu, nie marnujcie go na palenie tego świństwa.

RE: Syntetyczne Kanabinoidy powodują nieodwracalne zmiany w mózgu - Chochlik - 01.09.2024

Ja powiem tylko wszystkim załamanym, którzy wpadli w to ścierwo i chcą z tego wyjść - zmiany są odwracalne na tyle, żeby powrócić po kilku latach do swojej starej kondycji intelektualnej i odzyskać dobre samopoczucie i zdrowie psychiczne.