Adaptogeny - wpływ na człowieka - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: Adaptogeny - wpływ na człowieka (/showthread.php?tid=4259) |
RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - kej9 - 24.08.2024 LOBO Jak pies sie nudzi to jaja se liże Cytat:Badania przeprowadzone przez zespół badawczy Aggarwala w 2013 roku potwierdziły przeciwrakowe i przeciwzapalne działanie CFT i poszczególnych składników kurkumy, takich jak turmeryna, rurmeron, elemen, furanodyn, kurdion, bizakuron, cyklokurkumin, celebin A i germakron. RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - LOBO - 24.08.2024 (24.08.2024, 00:33)DarkSonia napisał(a): wg. rady napsialem przecie "zrobilam maly research"...zatem logiczne ze do tego posta z lista adaptogenow...ten ciag Twoj 2 miessieczny to bylo codziennie na mefie ?? i nagle odsatwienie?;-) kej9 widze ze ostro zakochany zaprosiles juz na randke? czy sie wstydzisz;-) RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - DarkSonia - 25.08.2024 byłam już w takim punkcie, że nie schodziłam poniżej 2G na dzień tak byłam na skraju, ale choroba mamy mnie chyba obudziła i rzuciłam to z dnia na dzień do tego fajki i piwko poszło w odstawkę, zrobiłam sobie postanowienie i na razie się go trzymam ale wiadomo jak to jest z tymi stymulantami, odstawiasz to ciało reaguje odpowiednio problemy z jedzeniem, ze spaniem ze wszystkim stąd zaczęłam się interesować roślinkami, nie chcę żadnych tabletek które zamiast mi pomóc wpiepszą mnie w jeszcze gorsze ścierwo narazie ogarniam na spokojnie: kurkumę, surowe kakao, ashwagande + witaminy z olimpu o i zaczęłam biegać na wage raczej nie narzekam bo szczupła byłam zwsze odkąd pamiętam ale ewidentnie kardio było słabe bez biegania nawet dnia nie zaczynam jak kto ma jakieś pomysły jeszcze aby wzmocnić naturalnie ciało chętnie poczytam dziękuję wszystkim za pomoc. RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - kej9 - 26.08.2024 nie ma to jak poranna przebiezka do dila odrazu sie czlowiek lepiej czuje RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - voice.of.voiceless - 26.08.2024 (25.08.2024, 19:44)DarkSonia napisał(a): jak kto ma jakieś pomysły jeszcze aby wzmocnić naturalnie ciało chętnie poczytam dziękuję wszystkim za pomoc. - dieta wysokobiałkowa, 2g białka na kg m. c. - trening 3x w tygodniu po 2 godziny, ja polecam trening siłowy, ale nie jestem kobietą, więc mówię pod siebie - do ashwy dodać ginkgo biloba oraz bakopę, o czym już wspomniałem - ograniczyć social media do minimum i przestać skrolować cokolwiek RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - DarkSonia - 26.08.2024 a wiesz, kupie to Ginkgo Biloba jeszcze, co mi tam - dziękuję za rady czytam tych wszystkich szamanów z youtube i mnie głowa zaczyna boleć, to chyba niedobrze haha RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - LOBO - 27.08.2024 DarkSonia Oj 2 g dzienn8e przez 2 miechy no tango dragone... Spalas jakos wspomagalas sie czyms?? RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - DarkSonia - 27.08.2024 no normalnie funkcjonowałam w tym rzecz, ale praktycznie tylko po browarku zasypiałam dopiero a raczej po kilku nic ogólnie dziwnego się nie działo RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - Zkittlez - 27.08.2024 Po takich sesjach jak piszesz to chyba ciężko będzie naprawić się ziółkami . RE: Adaptogeny - wpływ na człowieka - Epsiakos - 27.08.2024 Zwyczajnie zacznij regularnie jeść, pic minimum 2.5litra wody dziennie i trochę aktywniejszy tryb życia. Białka nie polecam jako remedium przy tym co zażywałas, niech organizm wróci na swój właściwy tor i wtedy dopiero uzupełniasz to czego ci brakuje, żeby to wiedzieć zrób podstawowe badania. Trening silowy nie wskazany kompletnie, pierwsze co zleciało z wagi to mięśnie, trzeba je pierw odpowiedni odżywić a dopiero potem można myśleć o treningu siłowym czy innym treningiem o dużym natężeniu. Cardio, zacząłbym od zwykłego marszu 4km - 2 w jedną stronę i dwa spowrotem. A i najważniejsze - 8h snu przez dłuższy czas |