Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Privnote - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Bezpieczeństwo w sieci (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Privnote (/showthread.php?tid=4500)

Strony: 1 2 3

RE: Privnote - martio_vp - 03.10.2024

Minimum to vpn

RE: Privnote - KoneserTanichWin - 03.10.2024

Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie że połowa ludzi tutaj o vpn nie słyszała, ale fakt że to jest absolutne minimum żeby być bezpiecznym

RE: Privnote - smakosz - 04.10.2024

(03.10.2024, 17:29)DannyDeVito napisał(a): Kuriera tez zamawiasz pod swoj adres? 
Po to aby zadbac o brak sladow w siec, po to zeby wpisy z forum nie byly powiazane z Toba. Natrzaskales ponad 100 postow, wyobraz sobie ze masz wpadke i milicja sobie twoje posty zacznie przegladac. Z prywatnego maila tez zakladales tu konto? Jak tak to gratuluje.

I stawianie wirtualki to nie jest jakies rocket science - albo odpalasz tailsa z pendrive albo konfigurujesz w 5 min whonixa na virtualboxie. Nie widze tu zadnego pierdolenia sie z czym kolwiek a przynajmniej masz z tylu glowy ze jestes w jakis sposob zabezpieczony. I kolejna sprawa - dbajac o swoje bhp dbasz o bhp V i innych userow ktorzy w tym samym czasie zlozyli zamowienia.

Nie mordeczko nie zamawiam kuriera pod swój adres i nie założyłem tutaj konta z prywatnego maila Big Grin  Załóżmy że zalicze wpadke i jakim cudem milicja będzie przeglądać moje posty skoro mam cały dysk zaszyfrowany i używam vpn i tora browsera?

RE: Privnote - KoneserTanichWin - 05.10.2024

No i bardzo kurwa mądrze, BHP zachowane i co tu więcej drążyć?

RE: Privnote - DannyDeVito - 05.10.2024

(04.10.2024, 16:26)smakosz napisał(a): Nie mordeczko nie zamawiam kuriera pod swój adres i nie założyłem tutaj konta z prywatnego maila Big Grin  Załóżmy że zalicze wpadke i jakim cudem milicja będzie przeglądać moje posty skoro mam cały dysk zaszyfrowany i używam vpn i tora browsera?

Spoko nie twierdze, ze podejscie jest OK bo jest spoko. Ale ja wole miec PC do normalnego zycia - jak go przejebia i tak nic nie znajda to tym szybciej go dostane.

Wole zeby jebali sie z lapkiem i nawet nic nie musze szyfrowac bo wszystko robie na tzw live distro. BTW zaszyfrowanie dysku i ciagle wpisywanie klucza raczej jest bardziej meczace niz live virtualka stworzona natywnie pod tora.

Mi jakby zajebali kompa to co najwyzej znajda wyszukiwanie tresci na H - tylko tyle i huj mi za to zrobia. I nie bedzie pierdolenia po co szyfrujesz itp itd, jestem panowie wzorowym obywatelem interesuje mnie to bo chce wiedziec czy siostrzecnica mi w to bagno nie wejdzie.

BTW w przyszlym tygodniu zamieszczam poradnik dotyczacy zerowania dyskow z danych we wszystkich technologiach hdd/ssd - na pewno ktos z emocji cos zrobil i zalogowal to jego isp wiec warto nie miec nic na PC, a mam wrazenie ze nie kazdy umie to zrobic a tym bardziej na dyskach hdd ktore  jeszcze sporo osob posiada.

RE: Privnote - Czeslawo - 05.10.2024

DannyDeVito 
Wszelki poradniki bardzo wskazane, bo zawszę lepiej mieć poradnik w jednym miejscu niz rozpaczliwie szukać w pośpiechu w google.

Jest takie powiedzenie "przezorny zawsze ubezpieczony" coś w tym jest. Smile