Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Tusi - Opinie o produkcie - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: Highlife.market (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Tusi - Opinie o produkcie (/showthread.php?tid=5108)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Tusi - Opinie o produkcie - EmStO - 04.01.2025

wiesz to moze byc tajemnica handlowa Smile
Po samplach postaram doszukac sie 2cb i dam znac .

RE: Tusi - Opinie o produkcie - Turbochuj - 17.01.2025

W teorii, jeśli to jest rzeczywiście na 2c-b-fly czyli „tusibi” to powinno się uświadczyć jakichś wizuali. Czas pokaże, niedługo zdam relację.

RE: Tusi - Opinie o produkcie - JureKiler - 18.01.2025

Próbowałem tego w Holandii głównie tam siedzi ketamina + dodatki zazwyczaj szczypta3/4 mmc lub kokainy(bardzo rzadk) a i zapomniałem o najważniejszym MDMA, a więc najczesciej tusi to (3mmc, ketamina, mdma)

RE: Tusi - Opinie o produkcie - wwojtuss - 18.01.2025

JureKiler skladow "tusi" jest tyle samo co jakichs cherry coccolino, czyli od chuja 
kazdy orze jak moze, Horsii juz dobrze wyczerpal temat:

"Cytat:
Czym naprawdę jest "różowa kokaina"?

Coraz popularniejsza staje się tzw. "różowa kokaina", zwana też niekiedy "tusi", czy "tusibi". Czym jednak naprawdę jest ta substancja, jak działa, i jakie zagrożenia mogą wynikać z jej zażywania? Tę kwestię, oraz kilka innych omówimy w tym artykule.

Nazwę "rózowa kokaina" ta substancja zawdzięcza - co powinno być oczywiste - różowemu kolorowi. Jednak co nie jest takie oczywiste - nie jest to kokaina. Ani zwykła, ani różowa, czymkolwiek miałaby być kokaina, która przybierałaby naturalnie różową barwę. Równie myląca jest nazwa "tusi" czy "tusibi", będące fonetycznym zapisem angielskiej wymowy nazwy substancji już o wiele lepiej znanej 2C-B. W "różowej kokaine" nie ma 2C-B, nie ma także z reguły kokainy. Co więc tak znajduje się w tym tajemniczym proszku?

Otóż sytuacja się komplikuje - nie ma czegoś takiego, jak ustalony skład Tusi. Skład różni się zależnie od "producenta" który miesza ze sobą różne narkotyki. Z reguły jednak ten proszek to w rzeczywistości mieszanka kilku różnych substancji, najczęściej MDMA, ketaminy oraz kofeiny w dużych ilościach. Nie ma tam co szukać 2C-B czy kokainy. Choć analizy laboratoryjne wskazują że w niektórych zabezpieczonych próbkach Tusi wykryto 2C-B i kokainę (należy zaznaczyć że mimo iż były obecne, to były one obecne w marginalnych, nieznacznych ilościach), w zdecydowanej większości torebek kryjących różowy proszek tych substancji po prostu nie ma. Wiele raportów udowadnia, że w Tusi potrafi znaleźć się cały wachlarz substancji - mieszanki, które poza kolorowym barwnikiem i kofeiną zawierały takie substancje jak amfetamina, 3-metylometkatynon (3-MMC), 4-metylometkatynon (4-MMC, mefedron), amfetamina czy metamfetamina. Skład takich produktów jest po prostu nieprzewidywalny.

Mimo tego, iż dowodów nie brakuje na to że Tusi to nie jest jedna substancja, tylko nieprzewidywalna mieszanka wielu tanich narkotyków, pośród wielu imprezowiczów panuje dość powszechne przekonanie że zażywają oni 2C-B. Nic bardziej mylnego. Najczęściej wciągają oni po prostu MDMA zmieszane z ketaminą oraz ogromnymi ilościami kofeiny - a do tego jako wisienka na torcie dodany przemysłowy barwnik, i niekiedy nawet aromat. Wcale całokształtowi sytuacji nie pomaga fakt, iż (jak mam nadzieję wszyscy wiemy) MDMA powinno zażywać się doustnie aby odczuć pełnię działania tej substancji, a ta niezbyt wymyślna mieszanina marketowana jest wręcz jako używka przeznaczona typowo do wciągania.

Tusi to po prostu kolejny głupi pomysł - choć nie do końca tak głupi, jeśli spojrzeć na to z perspektywy osób, które zarabiają krocie na niewiedzy przeciętnego konsumenta substancji psychoaktywnych. Reklamowanie tej mieszaniny jako czegoś nowego jest nie dość że jest po prostu bezczelnym kłamstwem, to może to być poniekąd niebezpieczne - ludzie zażywający taki miks nie mają pojęcia, co tak naprawdę biorą.  MDMA jest silnym stymulantem serotoninergicznym, którego główne działanie trwa od 4 do 6 godzin. Stymulanty zwiększają tętno i ciśnienie krwi. Ketamina jest dysocjacyjnym depresantem, którego działanie trwa około 1 godziny. W przeciwieństwie do większości innych depresantów, wiadomo, że nieznacznie podnosi ciśnienie krwi i tętno. Mieszanie depresantów ze stymulantami zmniejsza efekty psychoaktywne obu, jednocześnie zwiększając ograniczenia fizyczne. Kofeina jest słabym stymulantem, który prawdopodobnie nie dodaje absolutnie niczego do efektów psychoaktywnych, ale raczej dodatkowo zwiększa tętno i ciśnienie krwi. No i co najważniejsze, jest doskonałym wypełniaczem, który magicznie wręcz "pomnaża" ilość substancji.

Podsumowując: jeśli chcesz zażyć prawdziwe 2C-B, poszukaj prawdziwego 2C-B a nie różowego barachła nakrapianego owocowymi aromatami. Jeśli chcesz zażyć prawdziwe MDMA, to sięgnij po prostu po MDMA. Jeśli chcesz zażyć ketaminę, to wiesz co robić - sięgnij po ketaminę. Jeśli chcesz w jakiś sposób zmiksować te substancje ze sobą - to wciąż zrób to na własną rękę. Będzie taniej, lepiej, i nie najesz się kofeiny."

zrodlo: wystarczy cofnac sie dwie strony

RE: Tusi - Opinie o produkcie - Czeslawo - 18.01.2025

wwojtuss 
Dobrze, że wrzuciłeś tę opinię, ale czy ona wnosi coś do tego "Tusi" od HighlifeMarket ?

Zastanówmy się, czy sklep lobbuje nad tym, żeby koniecznie komuś wepchnąć narrację o Tusi, że jest na 2C-B?

Ja takiej deklaracji nie widziałem, mówiąc więcej sklep, jak rozumiem zastrzega sobie informację, co to jest „TUSI”.
Tak wnioskuję z wpisów, więc każdy, kto testuje tan produkt, mając na uwadze różne aspekty, w tym ten, który przytoczyłeś.

Dla mnie jedyną oceną przed spróbowaniem produktu jest ocena neutralna, bo wystawienia oceny pozytywnej lub negatywnej bez weryfikacji to podejście nie naukowe, forma wiary, że "coś jest dobre albo że coś jest złe".

Nie ma w tym merytoryki tylko subiektywna opinia bez pokrycia z rzeczywistością.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do dysocjantów (czytaj ich nie lubi, obawia się) to zwyczajnie nie musi tego produktu testować.

Sklep w moje opinii pomyślał tak:
"wprowadzam nowy produkt, dam zapoznać się użytkownikom forum", zakłada, ten, co będzie chciał wypróbować i ocenić – to tak zrobi, 
jeżeli nie chce z jakichś powodów to podejmę taką decyzję.

Podsumowując, miło, że przytaczacie opinie, ale to są tylko hipotezy, nikt nikogo nie zachcę, ale też nie lobbuję „za”.

Macie wolną wolę co do weryfikacji tego produktu, ja podejdę z należytą ostrożnością i z "czystą głową" co do oceny jakości i profilu działania produktu pod nazwą „Tusi”.

RE: Tusi - Opinie o produkcie - Sniffiarz97 - 18.01.2025

Myślę, że trzeba poczekać aż przyjdą te nasze sampelki. Ja osobiście odmówiłem akurat ten odczynnik.

RE: Tusi - Opinie o produkcie - LOBO - 18.01.2025

Tusi nie jest na 2C-B, gdyz V nie ma tego produktu na sklepie...wszystkie te mieszanki sa z produktow dostepnych w magazynie...

Wiec tusi to byc moze jest Ketamina plus mdma i cos...cocolino 4MMC/4BMC plus 3FMC/Amfetamina itd itp...

RE: Tusi - Opinie o produkcie - JureKiler - 18.01.2025

Ja tak stawiam że jest to Smile 4mmc ketamina mdma

RE: Tusi - Opinie o produkcie - kinia03x - 18.01.2025

Patrząc na ofertę sklepu stawiała bym na 4mmc+mdma+ketamina

RE: Tusi - Opinie o produkcie - DGEloV - 18.01.2025

Przecież on te Tusi gdzieś kupił tak? Produkt kupił od innego Vendora. Produkt jest teraz jego i go sprzedaje więc skąd te teorie że może nie być to mieszanka z 2cb..