Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! (/showthread.php?tid=5408)

Strony: 1 2 3

RE: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - Ezotoriusminimus - 17.03.2025

kot_kreskowy
Taaa dobra, ta dyskusja niczemu nie sluzy bo tylko tyle ze mnie będziecie gdzieś zawlekać. Jak rozumiem mam doczynienia z rezerwistami albo jakimiś innymi terytorialsami i wy juz jesteście po przysiedze więc jedyne co to możesz wmawiać sobie ze to honor i ojczyzna. Co, naćpałeś się tak ze Cie fantazja ponosi słuchając na full Sabatonu i widzisz jak chwalebne jest być rozerwanym flaki przez pocisk moździerzowy? To sluchaj dalej. Ja podziękuję.

RE: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - kot_kreskowy - 17.03.2025

Ezotoriusminimus 
Myślisz się w każdym aspekcie swojej wypowiedzi.
Nie jestem ani rezerwistą, ani tym bardziej WOTowcem.
Owszem, w mojej rodzinie są korzenie wojskowe oraz wartości patriotyczne, mój ojciec ŚP służył w marynarce wojennej później był marynarzem, dziadek służył w marynarce a wujek w wojskach chemicznych.
Ja choć chciałem pójść do armii w młodym wieku, niestety się to nie udało.

Mimo wszystko żyje mi się w naszym kraju bardzo dobrze, podoba mi się wolność jaką tu jeszcze mamy, utożsamiam się z naszą kulturą, korzeniami i nie oddam tego byle śmieciom zza Buga, Wołgi czy innej Leny!

Wy młodzi nie macie żadnych wzorców, dlatego wraz z takimi ludźmi jak Eps, zaciągniemy was na front jesli taka potrzeba zajdzie 😎

RE: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - Ezotoriusminimus - 17.03.2025

kot_kreskowy

Ja gdzies juz pisalem, ze trzykrotnie sie chcialem zaciagnac, wiele lat temu na zawodowego, i dwu krotnie w 22' i 23' na terytorialnego za kazdym razem odmowa z powodu przeciwskazan psychologicznych, a wiadomo, ze nie chwalllem sie podczas rozmow ze lubie przywalic lage w kipe itepe, a te 10-11 lat temu nie znalem jeszcze slowa feta i popijalem tylko regularnie, ale takich przeciez lubia co wodeczka i niech zyje Polsza. Wiec nie wiem i sie nie dowiem bo nie jest to wyspecyfikowane nigdy. 

Tu wartosci nie maja nic do rzeczy. Jakby wladza byla suwerenna, ktora nie sprowadza na nasz kraj, stopniowo i powoli, ale mimo wszystko tych wszystkich wyrwikufli co Niemcy juz nie są w stanie utrzymywać i wiele, wiele innych szkodliwych dla Polski decyzji, uderzających w wolność gospodarczą i ekonomiczna to może być miał podobne podejście do Cb. Chcą pozbyć się jak najwięcej takich, no powiedzmy, walecznych awanturanikow jak Ty i wprowadzić na "rynek" jak najwięcej brudasow, a dobrze wszyscy wiemy że Europejki uwielbiają te brudne, nieumyte murzyńskie kutasy, nawet jeśli koleś nie ma żadnego posiadania bo skąd. Tyle w tym temacie i pobocznym bo każdy niech robi sobie co chce, co by nie mówić, po waszych ilościach postów można domniemywać ze skuchata tego Sabatonu teraz naćpani całymi dniami i wkrecacie się w waleczna furię, a przyszłoby co do czego to osralbys się bo zabrali by wam wszystkie zabawki(dopaly) i na trzeźwo juz byście tacy chętni do kolejki na bycie rozerwanym na strzępy nie byli. Polecam czasem zdrowego rozsądku posłuchać, wiem że z moich ust trochę nie zbyt wiarygodnie to brzmi, ale mimo wszystko nie życzę nikomu krzywdy ani horroru przeżywania wojny. Mało tego, zginąć to jest łatwo, a najgorzej to zostać kaleka bez rąk i nóg i potem kto Ci pomoze? Panstwo? Dadzą szywna protezę z Nfztu i baw się dobrze. Żegnam.

RE: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - Epsiakos - 17.03.2025

Ezotoriusminimus podczas wojny biorą i bez przysięgi, bo tak jest w konstytucji.

Każdy mężczyzna do 55 roku życia ma obowiązek bronić ojczyzny, do rezerwy ściągają nawet osoby bez przysięgi jeżeli mają specjalizacje w cywilu.

Mało wiesz a się kłócisz

Ja wiem jaki mam przydział, bo mam dowódcę plutonu z uwagi na stopień jaki miałem jak jeszcze byłem zawodowym żołnierzem.

Mam doświadczenie

RE: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - DarkSonia - 17.03.2025

kurcze - widzę, że zrobił sie gruby temat... ciekawe jak to będzie ogólnie
ale osobiście, jakby była wojna i dali by mi broń - to rozjebie każdego kto mi na dzielnie wejdzie a co  Cool

RE: ĆPUNY NA ĆWICZENIA WOJSKOWE! - kot_kreskowy - 17.03.2025

DarkSonia 
O to chodzi, morale mają być wysokie 💪
Nie ma miękkiej gry.