![]() |
|
Stack suplementowy - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Stack suplementowy (/showthread.php?tid=5927) |
RE: Stack suplementowy - Lukas1985 - 03.10.2025 sagitta xD przecież to wszystko uzupełniać z diety. Chyba, że jesteś osobą narażona na stres to możesz uzupełnić to co wypłukuja hormony stresu. RE: Stack suplementowy - JureKiler - 03.10.2025 Lukas1985 witamina C nie szkodzi to już dawno temu obalony mit, sam przy przeziębieniu stosuje 1-3 gramów co 3 godziny do pełnego nasycenia - co wywoła efekt stuprocentowego nasycenia? Ściągnięcie wody z organizmu i jednorazowa biegunka wiem co piszą w necie nternecie kamienie w nerkach itp - to bujda bo przecież lepiej sobie rozjebać florę hakteryjna jelit antybiotykiem co w naturalny sposób bo jednorazowym zastosowaniu odbudowuje się do 10 lat Witamina C nie szkodzi. Przyjmuje 1gr dziennie od 11 lat RE: Stack suplementowy - horsii - 03.10.2025 JureKiler wątroba Lukas1985 nie słuchałem żadnych speców od reklamy. wiem że ashwa u jednych sie sprawdza, u innych nie. Kupiłem tylko jeden słok ksm-66 (z tego co wyczytałem to lepsze to jest, niż sensoril), 120x200mg. Na razie jeszczxe tego nie zacząłem jeść. B complex się przydaje, mam w nim np chociazby kwas foliowy. Chcę uzupełniać SAMe żeby wyciagnac cały potencjał z tego, kwas foliowty jest potrzebny do syntezy neuroprzekaznikow. Do tego pomaga przy produkcji glutationu, i łączy się z hydroksykobalaminą. Dlaczego uwazasz ze zestaw mało ciekawy? Co w nim jest nie tak? Ja uważam, że jest dobry, robi to, czego potrzebuje. chcę sę najabardziej skupić na wątrobie i samopoczuciu. RE: Stack suplementowy - Lukas1985 - 03.10.2025 Ale większość tego to jedzenie. Nadal nie rozumiesz, że dostarczając mietonine do mózgu nie docierają inne aminokwasy ? Witaminy z gr B też spokojnie możesz ogarnąć z pożywienia. I taka ciekawostka - kwas foliowy zbyt długo / w nadmiarze może powodować raka lub wspomagać jego wzrost. Do tego jedna z Wit B powoduje blokowanie mao a druga nasila jego działanie. Jedne Wit są łatwiej dostarczane z pożywienia inne trudniej. Dlatego kompleks jest spoko w krótkich rzutach lub jak trenujesz. Zestaw mało ciekawy, bo pompujesz mózg większymi ilościami neuroprzekaźników czym prędzej lub później doprowadzisz do zmian które cofnąć będzie ciężko - to są te wszystkie nudne procesy regulacyjne. Nie masz nic ciekawego - waleriany, ginkgo bilobae, mięty, melisy czy brahmi. Masz np probiotyk gdzie zdrowi ludzie muszą z tym uważać, bo możesz się nabawić przerostu bakterii. Taki zestaw na optymalnych dawkach trzymałbym maks 8 tyg i rotował. Jeśli po odstawieniu któregoś z suplementów będziesz czuł się źle to znaczy, że przesadzasz. A już widać, że przesadzasz. (03.10.2025, 10:37)JureKiler napisał(a): Lukas1985 witamina C nie szkodzi to już dawno temu obalony mit, sam przy przeziębieniu stosuje 1-3 gramów co 3 godziny do pełnego nasycenia - co wywoła efekt stuprocentowego nasycenia? Ściągnięcie wody z organizmu i jednorazowa biegunka wiem co piszą w necie nternecie kamienie w nerkach itp - to bujda bo przecież lepiej sobie rozjebać florę hakteryjna jelit antybiotykiem co w naturalny sposób bo jednorazowym zastosowaniu odbudowuje się do 10 lat Kto i gdzie napisał, że szkodzi ? Kto i gdzie pisał o kamieniach w nerkach ? Poczytaj o co chodzi. Ps. Już dawno obalono że jak ktoś coś robi i nie widzi negatywnych skutków to jest ok. Co do ashwagandy. Tak bez patrzenia teraz w Google to czytałeś wcześniej coś o wpływie Ashwy na acth ? Na serotoninę ? Tak na poważnie to ashwa nadaje się dla ludzi którzy mają kłopoty z kortyzolem a i to w odpowiednich dawkach, no w tym wszystkim nie chodzi o to, żeby minimalizować kortyzol tylko o to, żeby zachować balans między crh - acth - kortyzol // GABA. I do dziś nikt, nawet Ci którzy stosują ashwagande,.nie odpisali mi jak bardzo ashwa obniża kortyzol. A to działanie stabilizujące kortyzol można uzyskać zupełnie innymi sposobami bez większych skutków ubocznych. RE: Stack suplementowy - JureKiler - 03.10.2025 Lukas1985 No kolego przecież ty napisałeś że szkodzi, jak może 1g witaminy c dziennie szkodzić? Przecież to się utrzymuje do 8 godzin w organizmie ![]() „Po co 1gr Wit C ? W dłuższej perspektywie to bardziej szkodliwe niż pomocne.” RE: Stack suplementowy - Lukas1985 - 03.10.2025 No ale czemu nie czytasz co pisze ? Zrobimy tak - ja Ci wymienię 2 możliwości szkodliwego działania Wit C a Ty się ode mnie odjebiesz ? Może być ? RE: Stack suplementowy - JureKiler - 03.10.2025 Lukas1985 jakby ci to powiedzieć żebyś zrozumiał nie zawsze to co wyczytasz jest prawdą, a badania sponsorowane przez big pharme mnie nie interesują. trzeba otworzyc umysł poszukać czegoś w niezależnych źródłach, witamina c jest tania i skuteczna dla tego będzie piętnowana. WITAMINA C NIE JEST SZKODLIWA i napewno nie w takich ilościach. Jedynie jak może ci zaszkodzić to tak jak pisałem zesrasz się na rzadko. RE: Stack suplementowy - Lukas1985 - 03.10.2025 Wiesz, że nie wiedząc co chce napisać masz dwie opcje albo wyjdziesz na Mózga albo idiotę. I teraz się zastanówmy. Wit C sama w sobie jako główny mechanizm działania manwalke z wolnymi rodnikami. Dawki takie jak 1gr jednorazowo mogą działać zbyt mocno a w niektórych upadkach jak przy obecności jonów miedzi lub żelaza wir C może prowadzić do efektu Fantona czy jakoś tak. Druga rzecz o której pisałem o jest szkodliwa to Wit C zaburzenie przyswajania B12 i miedzi. I to nie są pojedyncze doniesienia czy badania Wieśka z siłowni. Nie chcę mi się już reagować na Twoje zaczepki więc zwyczajnie Cię blokuje. - Ja w takie tematy wchodzę z ciekawości. Lata temu przerobiłem chyba wszystkie możliwe suplementy i zioła w różnych kombinacjach. Brakuje mi jakiegoś zestawu z jajem. Brakuje mi suplementacji kierowanej związanej z badaniami i zapotrzebowaniami. Nikt nie suplementuje DHEA czy pregnolonu. Nikt nie suplementuje konkretnego aminokwasu z obstawa kofaktorów. Nikt nie suplementuje antagonistów GABA czym zwiększy wrażliwość organizmu na GABA. Pomysłów jest od groma ale to trzeba się przebadać, poszukać i opracować. RE: Stack suplementowy - TheEnd - 21.11.2025 Chain Reaction od Revange jest na 1,3 DMAA Angel Dust ale oryginał z USA albo UK Rocky 💥 Mesomorph ( jescze można dorwać oryginalny skład ) RE: Stack suplementowy - Sniffiarz97 - 23.11.2025 Witamina C+kolagen+ siarka organiczna+ kreatyna. Do tego Wit z grupy B, czasem jak mam skurcze to magnez wezmę. Kreatynę może każdy brać, dobrze działa na układ nerwowy i mózg. Kolagen i siarkę biorę na kontuzję w łokciach. Podczas podciągania z ciężarem zrobił się zbyt duży wyprost w łokciach.. generalnie nie odczuwam tak bólu i coś działa |