Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: ABC walki z uzależnieniem (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=81)
+--- Wątek: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? (/showthread.php?tid=5973)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Sniffiarz97 - 05.09.2025

Ja poznalem narkomankę, na tamten czas czyli 3 lata temu codziennie marihuana, jakis krx co tydzień, niestety nie wiedzialem nic o narkotykach, po miesiącu walki z nią, blaganiu nic sie nie zmienilo i sam zacząlem. Marihuany nie pale już bardzo dlugo, bralem ja codziennie i bylem nią zmęczony, moja jedyna zmora to stymulanty. Chodzę na terapie i dbam o siebie, ale żeby z nich tak zrezygnować na stale to nie mam jakiegoś wytlumaczenia. Lubie ten stan i ogranicxzam to do  brania jednorazowo w miesiącu lub co dwa miesiące. Nigdy nie pilem alkoholu więc reszta używek nie stosuje. Palilem papierosy eletorniczne przez rok i rowniez rzucilem z dnia na dzień. Traktuje to jako reset te stymulanty, lubie nawet mieć ten efekt senności już po tym maratonie bo borykam się troche z bezsennością. Tak się hula hop od roku

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Szatan69 - 15.09.2025

Ciężka sprawa mnie praca ratuje bo jak pracuje to nie ćpam. Próbuje rzucić ale czasem się skusze. Myślę że jak ktoś chce rzucić na pracę to potrzebny zamknięty ośrodek a później mitingi albo trzeba mieć w chuj silna wolę i nie brać. Jak bierzesz regularnie to jesteś ćpunem do końca życia nawet jak przestaniesz brać 🙃

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - DiVERSE - 15.09.2025

Skutecznie jest obrzydzać sobie używane medykamenty kiedy się ich pragnie.

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - TheEnd - 16.09.2025

(15.09.2025, 09:28)Szatan69 napisał(a): Ciężka sprawa mnie praca ratuje bo jak pracuje to nie ćpam. Próbuje rzucić ale czasem się skusze. Myślę że jak ktoś chce rzucić na pracę to potrzebny zamknięty ośrodek a później mitingi albo trzeba mieć w chuj silna wolę i nie brać. Jak bierzesz regularnie to jesteś ćpunem do końca życia nawet jak przestaniesz brać 🙃

Jak przestajesz brać to przestajesz być narkomanem..... 🤷🏻
Jak wyleczą Cię raka to nie chorujesz już na Raka.....

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Szatan69 - 16.09.2025

Podam wam prosty sposób żeby nie pić i nie ćpać. 🙂

Powiedz sobie rano, dzisiaj nie pije i nie ćpam. 

Nie pij i nie ćpaj 1 dzień.

⬆️
I wykonuj ta czynność codziennie  💪🙂

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - doxyou - 16.09.2025

Kiedyś już pisałem o pewnym sposobie - działa na alko i nikotynę.

Zawsze wozicie ze sobą zgrzewkę wody mineralnej. Kiedy nachodzi was ochota np. na zapalenie papierosa - ładujecie wodę do oporu, ale kurwa pod sam korek.
Takie przepełnienie żołądka od razu niweluje chęć na palenie albo picie, a przy okazji jesteście dobrze nawodnieni. Big Grin

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Szatan69 - 17.09.2025

Próbowałem i na mnie nie działa tylko brzuch mnie bolał i co chwila sikałem.

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Sniffiarz97 - 26.09.2025

Ogólnie picie nadmiernej ilości wody do końca za zdrowe nie jest, proponuje zająć czymś mózg, książka, silownia, basen, może masz piwnice i w niej trzeba ogarnąć. Różne są sposoby, musisz obrać sobie jakiś cel

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Dead Nightmares - 26.09.2025

spokoj nie jest w jointach, ruch nie jest w kreskach

RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Chochlik - 01.10.2025

Oj długa droga przed wami, ćpunki.