Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: ABC walki z uzależnieniem (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=81)
+--- Wątek: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? (/showthread.php?tid=6107)

Strony: 1 2 3

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - wwojtuss - 17.03.2026

u mnie to dosyc zabawnie wyglada, bo same narkotyki wywoluja u mnie utrzymywanie jakiejs tam abstynencji xD kiedys moglem cpac codziennie i mnie to nie meczylo, a teraz mam tak ze jak odjaniepawle 2-3 dniowy lot, to przez kolejny tydzien najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce i nie mam ochoty, nawet jak torba jest pelna xD

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - sagitta - 18.03.2026

Chyba nie mam takiej zajawki, może ćwiczenia w jakiś sposób mi pomagają

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - Konrad Curze - 05.05.2026

wwojtuss Do jakiegoś stopnia mam podobnie - chociaż na ten moment okres rekonwalenstencji trwa 2-3 a później mogę lecieć znowu w balety. Zabawne jest to, że po solidnych ekscesach nawet szlugów mi się odechciewa i jak zazwyczaj muszę przynajmniej wypalić 3-5+ papierosy to po 2-3 dniach biesiadowania drugie tyle praktycznie wgl nie palę.

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - daniel776 - 26.05.2026

tworzenie muzki,malowanie obrazów,siłownia Smile szczególnie wysiłek fizyczny dobrze robi na głowę

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - DarkSonia - 26.05.2026

daniel776 dobrze piszesz, mi zawsze siłka pomaga na wszystko, zwłaszcza jak mnie świat wkurwia  Big Grin

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - TYTUS - 26.05.2026

Praca Podobno kultowa

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - smakosz - 27.05.2026

święte słowa! Praca, siłownia czy ogólnie wysiłek fizyczny potrafią zdziałać cuda

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - kurvvisko - 28.05.2026

Generalnie rower, ale ja nie zachowuję abstynencji jako tako. Zamawiam sobie raz na jakiś czas małe ilości (10g), na ten czas się wyłączam, a potem wracam do życia codziennego.

RE: Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję? - Konwalia2568 - 06.06.2026

W całkowitej abstynencji od alkoholu kluczowy był dla mnie powrót do sportu oraz poszerzanie wiedzy w zakresie zdrowia i odżywiania. Nie jestem jakoś mega zafiksowana na tym temacie. Nie trzeba dużo, by stopniowo budować zdrowe nawyki oraz eliminować szkodliwe. Nie trzeba od razu robić szybkiego progresu, tylko sumiennie dokładać co raz więcej od siebie. Szczególnie, gdy widzisz efekty twoich działań w postaci poprawy sylwetki i poprawy zdrowia, to taki duży boost do samopoczucia, że aż nie chce się cofać tego progresu alkoholem. Samorozwój potrafi mocno wciągnąć, ale żeby uprawiać go skutecznie trzeba mierzyć siły na zamiary i skupić się na optymalizacji. Mam swoje aktywności, które pomagają mi regulować stres, a są to gry i muzyka. Niektóre tytuły potrafią cię wciągnąć bez pamięci, że nawet nie wiesz kiedy minęło te parę godzin, bo ten czas był czystą rozkoszą. Dobre historie i świat tak prawdziwy, że zaczynamy w niego wierzyć bo imersja przychodzi naturalnie.