![]() |
|
Oksykodon - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Opioidy/Opiaty (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=50) +--- Wątek: Oksykodon (/showthread.php?tid=887) |
RE: Oksykodon - daniel776 - 13.01.2023 polecam oral i ew sniffem poprawić trochę,sam sniff średnio ma sens chyba że jesteś bez tolerancji RE: Oksykodon - Czarnahexx - 13.01.2023 Mi bardziej oral wchodził RE: Oksykodon - horsii - 13.01.2023 Czarnahexx oczywiście że oral, bo oksykodon jest tak zbudowany żeby miał biodostępnsc oralną na poziomie ok. 90%, podczas gdy sniff waha sie 20-40% wiec to marnacja (w najlepszym wypadku) troche wiecej jak polowy tematu. RE: Oksykodon - RaeminGhos - 23.01.2023 (21.07.2022, 05:08)SztywnyMisza napisał(a): co oni ich pojebalo 10mg iv bez tolerancji chyba ich pojebalo nawet kabli bym nie brudził dla takiej ilości ja na pierwszy raz z oxami zajebalem 80mg iv i bomba była niezła nawet się nie spodziewałem takiej No to powiem Ci, że nie bez powodu jest to 10mg iv Nigdy nie miałem styczności z Opio i Oksykodon to był mój pierwszy jaki próbowałem iv Dzień przed wziąłem 40mg sniffem A następnego dnia stwierdziłem, że wezmę iv Chciałem wziąć 20mg iv i dobrze, że tak nie zrobiłem bo bym się przekręcił Ziomek mi podał 10mg iv i straciłem przytomność, totalnie nie czułem tego co czułem po sniffie, miałem mroczki przed oczami, ciężko mi się oddychało, no generalnie nie polecam bez wyrobionych receptorów opioidowych zaczynać przygodę z Oksy. Na szczęście opio to nie moja bajka, już nigdy raczej tego nie wezmę. (13.01.2023, 14:30)horsii napisał(a): Czarnahexx oczywiście że oral, bo oksykodon jest tak zbudowany żeby miał biodostępnsc oralną na poziomie ok. 90%, podczas gdy sniff waha sie 20-40% wiec to marnacja (w najlepszym wypadku) troche wiecej jak polowy tematu. Opinie wśród moich ziomków są takie, że biodostępność sniffem jest niemalże taka sama jak w przypadku oralnej Fakt, że oralnie trwa dłużej, a sniffem krócej RE: Oksykodon - daniel776 - 27.01.2023 oral lepszy w mojej opinii,nic się nie marnuje a faza miła RE: Oksykodon - RaeminGhos - 27.01.2023 daniel776 Tylko oral nie próbowałem, pewnie faza dłużej trwa. Ale cieszy mnie to, że opio nie jest dla mnie. Jak w Twojej opinii wychodzi oral w zestawieniu ze sniffem? RE: Oksykodon - Dilleraaaa - 28.01.2023 Tylko lekarz to przepisze? Czy zna ktoś inne źródła dostępu do tego.Będę wdzięczny jak podeślę na priv RE: Oksykodon - Beeniepatu - 28.01.2023 (27.01.2023, 22:11)RaeminGhos napisał(a): daniel776 Tylko oral nie próbowałem, pewnie faza dłużej trwa. Ale cieszy mnie to, że opio nie jest dla mnie. Juz Szanowny horsii wspomnial o bio-dostepnosci. To nie jest wymysl z palca, tylko tak wlasnie dziala ta substancja. Sniff to marnowanie potencjalu, potwierdzone badaniami porownawczymi. Jak ktos mowi, ze oral i sniff dziala podobnie, to albo nie wali oxycodon'u, albo bardzo zmienia dawki wgledem danego ROA. Choc to i tak naciagane. Od strony chemicznej, sprawa jest jasna i opublikowana w gross niezaleznych badan. RE: Oksykodon - KiszczaK - 15.02.2023 Sniff to najlepsza droga podania, wchodzi szybko i zastępuje stare nawyki. Jako stimiarz, lubię węgorze, lecz już niestety stimy odpadły fo lamusa... Oxy raz na jakiś czas ale wciąga jak bagno, trzeba umieć w danym momencie powiedzieć sobie stop. Substancja nie dla każdego, zbyt fajnie uspakaja i można przenosić góry. RE: Oksykodon - Alkopoligamia - 15.02.2023 Nawrócenie Kiszczakowe xD |