Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: High-Life.market (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market (/showthread.php?tid=4910)

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Rweqerew333 - 18.04.2025

Raczej nie.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Metykatykot - 18.04.2025

(18.04.2025, 15:04)Miki1969 napisał(a): Latają gołębie w soboty?

Jeśli chodzi o to czy jeżdzą kurierzy do skrzynek to tak

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Rweqerew333 - 18.04.2025

Mi się wydawało, że w soboty kurierzy inpostu nie dowożą ale no nie wiem. W każdym razie żeby dostać przesyłkę weekendowa trzeba zapłacić ekstra za wysyłkę.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Inferno - 18.04.2025

U mnie normalne paczki na paczkomat są w soboty

Ja na ich stronie czytałem że w soboty nie pracują. Ale może coś się zmieniło.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Ciemnoksieznik - 18.04.2025

To zależy od rewiru generalnie, ale u mnie jeszcze do niedawna rozrzucali paczki w soboty, niezależnie czy wybrałeś dostawę w sobotę czy nie. Dopłacenie za dostawę w sobotę po prostu gwarantuje jej dostarczenie w ten dzień.

Od jakiegoś miesiąca paczki, które wjechały na Centrum Logistyczne mojego miasta w sobotę, w nocy, czekają na dostawę do poniedziałku.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - doxyou - 18.04.2025

Dokładnie tak jak Ciemnoksieznik mówi. 
InPost ogólnie jest pojebany. Swojego czasu paczki dochodziły mi zawsze w okolicach 3-4 w nocy, w weekendy też.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Sniffiarz97 - 18.04.2025

A to nie jest tak, że przez to, że są święta to kurierzy pracują dłużej i też pracują w niedzielę? Kiedyś mi paczka przyszła i nie zapłaciłem ekstra xd. Druga sprawa jest taka, że święta są i lepiej żeby przyszła za tydzień

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - doxyou - 18.04.2025

W InPost kurierzy chyba zawsze pracują w weekendy i "dłużej".
Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że całą dobę. Wszak nie dostarczają paczki bezpośrednio do klienta, który w nocy śpi, tylko do skrytki z której będzie mógł ją odebrać rano przed pójściem na kolejne 8 godzin do swojej zjebanej roboty. Big Grin

Zapewne te godziny się różnią w każdej miejscowości/dzielnicy, ale jestem prawie pewny, że jest spora ilość kurierów jeżdżących na nocki i w dni wolne od pracy.
Mniejszy ruch na ulicach - szybsza dostawa, mniej spalonego paliwa w korkach, klienci zadowoleni że dostali paczkę w weekend. Same plusy.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - kurvvisko - 18.04.2025

Rweqerew333  to chyba zależy od kuriera. Czasem mi gołębie lądowały w soboty, a nie były to przedświąteczne terminy.