![]() |
|
KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45) +--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami (/showthread.php?tid=1871) |
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 28.12.2024 ![]() Póki co walnąłem budyń i nawtykałem pomarańczy 😁 DarkSonia RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - DarkSonia - 28.12.2024 TO SIE NIE LICZY - nie majommm THC ( ale i tak bym zjadła ) RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 28.12.2024 Ale ma witaminę C 😎 RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Bogdan Boner - 28.12.2024 Liczy, liczy nie zawsze chodzi o to że ma klepać. Jakieś wartości odżywcze też trzeba sobie czasem zapewnić. RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 02.01.2025 Zupka ze skurczaka😋 Do pieciolitowego gara wrzucam 1,5 kg ćwiartek z kurczaka ![]() Dwie paczki pokrojonej włoszczyzny ![]() Oraz posiekane dwie cebule, trzy listki laurowe, 8-10 ziela angielskiego, półtora płaskiej łyżeczki soli, pieprz do smaku. Całość zalewam wodą i na gaz. ![]() Wody wlewam prawie do pełna, podczas gotowania 1/4 wyparuje. Gotuję na wolnym ogniu do momentu aż mięsko odejdzie całkowicie od kości. Co jakiś czas mieszam. Z reguły schodzi ok 2 godziny. Podaję z samą śmietaną. ![]() Mualaaa😋 Smacznego 😎 RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - DGEloV - 02.01.2025 Fajnie wygląda, ja na razie kebaby wdupcam Nie mieszkam sam, więc nie mogę se tak kucharzyć (
RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Leśny_koteł - 02.01.2025 Wszystko by zeżarli 😎 Ja wolę domowe jedzenie. Kebaba jadłem ostatnio z miesiąc temu albo i dalej. Jak najmniej przetworzonej żywności. A gar takich pyszności, zdrowych pyszności wychodzi taniej od tego kebsa😎 I masz na 3 dni obiad. RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Lifeisbrutal - 03.01.2025 (02.01.2025, 21:15)DGEloV napisał(a): Fajnie wygląda, ja na razie kebaby wdupcam Skoro nie mieszkasz sam, siedzisz na dupie to zawsze możesz zrobić dla każdego... Jaki problem? A i jest też druga opcja pójść na swój garnuszek jeśli ma się jakieś środki utrzymania. Ps. Żeby nie było nie atakuje cię. RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Inferno - 03.01.2025 Ja kiedyś na urojeniach zrobiłem spaghetti dla 5 osób a się okazało jak się obudzilem że nikogo nie było Garów 2 dni zmywania i sam wjebalem 2 porcje reszta kosz RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Metykatykot - 10.01.2025 Ok. LECIMY z tematem. Ja rozumiem, że może są miłośnicy jajecznicy na boczku i innych, ale myślę, że i to ich zachwyci: Parówki w moim przypadku drobiowe Agrofirma Witkowo w talarki i na patelnię. Ważne. Nie żałować czosnku granulowanego, papryki mielonej, oregano, curry, no przypraw ma być na tych parówkach OPÓR!!! ![]() I jak już się ładnie zasmaży to jajeczka. Jak jest kawałek sera żółtego kroimy w kostkę i na koniec wrzucamy. Roztopi się zanim usiądziemy do talerza. ![]() Smacznego. Parówki mają różne opinie ale jak dobrze je zrobimy to jest ZŁOTO
|