Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Nauka i kuchnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie (/showthread.php?tid=2555) |
RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Biały Miś - 25.12.2023 Lifeisbrutal No raczej... Chyba że mówimy o solach czy innych mixach, wtedy wiadomo że kolorek może być ale typowe cmc'ki "szkło" mówią nam o czystości materiału. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Lifeisbrutal - 25.12.2023 dzwudziesty Biały Miś Racja chłopacy, wczoraj trochę na nieświadomce to pisałem i widze pojechałem równo xD. Kolor jednak ma znaczenie tak jak piszecie z tym przepaleniem itp RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Szarlatan - 25.12.2023 Spróbuje ten eksperyment na jednym z kolorowych sortów jeśli wyjdzie podziele się efektami RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Martin - 26.12.2023 Lifeisbrutal No poniekąd kolor ma znaczenie, lepiej mieć sort czysty niż brudny. A mnie chodziło o to że pobrałem choco a po kilku dniach pojawił się sorcik deluxe który mogłem mieć zamiast niego. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Ser Pleśniowy - 07.01.2024 Gdzie po jakiś kolorowy sort cmc? Pablo ma same czyste RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Twilight Sparkle - 12.01.2024 Jak nikt nie ma kolorowego to proponuję projekt w duchu DIY czyli zrób to sam. Barwniki spożywcze powinny dać radę. Ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Czemu szukać sortów żółtych i brązowych kiedy możesz smarkać wszystkimi kolorami tęczy jak jednorożec. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - horsii - 31.01.2024 Przed kilkoma laty to była dość popularna praktyka - myslicie że czemu "4-CEC Pink" był różowy, a "a-PVP blue" była niebieska? No chyba to nie jest naturalny kolor substancji Pamiętam też kolorowe pentedrony, klefedrony, niebieską 4cl-pvp. Co do stwierdzania "zawartosci metyloaminy" po zapachu przez niektórych ekspertow, bo widziałem paru takich krzyczących wniebogłosy o metyloaminie, gdzie nie wiedzieli nawet co to w zasadzie jest - bzdura. Nie ze jej nie ma czy cos, tylko chodzi o to że w taki sposób nie ma szans na stwierdzenie, ocenienie czy nieprzereagowana metyloamina została prawidłowo usunięta z koncowego produktu z prostego powodu - jako sól chlorowodorku nie ma ona żadnego zapachu. Jedna z duzych oznak zawartosci metyloaminy jest wysoka higroskopijność tematu. Ten typowy "ketonowy" zapach jest spowodowany zanieczyszczeniami będącymi pochodnymi pirazyny, spowodowanymi dimeryzacją katynonu, a nie metyloaminą. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - kalakanin - 04.04.2024 Robił ktoś taki eksperyment w końcu? Bo z dwie osoby napisały, że zrobią a wątek śpi od miesięcy ; ) RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Lifeisbrutal - 05.04.2024 kalakanin No wyników z tych badań tutaj żadnych nie widzę. Więc obawiam się, że nie. Choć mogę oczywiście się mylić. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - DarkSonia - 01.07.2024 pamiętam jak po krakowie latał niebieski sort jakiegoś kryształu pachniał jak mefedron od "B", a spidował jak bandyta od "E" do dziś nie wiem co to było ale niektórzy to też palili, mój kolega raz podjął się wyzwania i to niebieskie cos rozpuścił w acetonie poczekał dobę i wytrąciły mu się dwie warstwy niebieską a raczej taką dziwną barwę zlał a to przeźroczyste odparował nie miało wgl zapachu i było b.eufo speed byl praktycznie niewyczuwalny |