Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Namierzanie - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Bezpieczeństwo fizyczne (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Namierzanie (/showthread.php?tid=3128)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Namierzanie - akpak - 02.05.2025

(24.03.2025, 11:36)M7G9O napisał(a): Dla wszystkich piszących "jeśli będą chcieli to i tak was namierzą" proponuję wyrzucić całą elektronikę, założyć foliową czapkę i z osobami, z którymi chcecie porozmawiać, umawiać się tylko na basenie. 
Może tam was nie namierzą. Podobno kultowa

namierzą jeśli chcą poświęcić środki i czas na ciebie, po prostu co ich to obchodzi ze taki akpak sie chce nacpac Smile nie jestesmy w ich kregu zainteresowan. Chyba ze ktos jest jakims escobarem to co innego Big Grin

RE: Namierzanie - Rweqerew333 - 17.05.2025

Nie zmienia to faktu, że warto się jednak pilnować i zachowywać wszelkie środki ostrożności.

Takie gadanie: "jeśli będą chcieli to i tak was namierzą" - sprawia, że co niektórzy zaczynają mieć całkiem wyjebane na jakiekolwiek BHP.

Bo przecież i tak "jeśli będą chcieli to i tak mnie namierzą" - a niby widocznie nie chcą.

Oj myślę, że by chcieli - tylko moim zdaniem są głupsi niż większości z nas się wydaje.

RE: Namierzanie - doxyou - 19.05.2025

(02.05.2025, 02:28)akpak napisał(a): namierzą jeśli chcą poświęcić środki i czas na ciebie

Słowo klucz. Jeżeli będą chcieli poświęcić czas i środki.

Ale środki i czas muszą poświęcić tylko wtedy, kiedy OPSEC po Twojej stronie jest nienaganny.
Bo w innym wypadku wystarczy np. zwrócić się do jakiegokolwiek dostawcy np. Twojego proxy o udostępnienie rzeczywistego adresu ip.
(17.05.2025, 22:47)Rweqerew333 napisał(a): Nie zmienia to faktu, że warto się jednak pilnować i zachowywać wszelkie środki ostrożności.

Takie gadanie: "jeśli będą chcieli to i tak was namierzą" - sprawia, że co niektórzy zaczynają mieć całkiem wyjebane na jakiekolwiek BHP.

Więc tu się w stu procentach zgadzam z Rowerkiem.

Dopóki jesteś wystarczająco zabezpieczony (tor/vpny, sandboxing, szyfrowanie, brak metadanych pierdu pierdu pierdu, po co wymieniać jak i tak nikt nie skorzysta XD) to nie będą zadawali sobie trudu większego niż ewentualna próba złamania tych zabezpieczeń po stronie "online". O ile oczywiście nie piszesz na forum, postów typu "zamówiłem właśnie 2,5 kilo klefa na pogonienie".

Ale jeśli wpadniecie na pomysł odpalenia sklepiku z dopkami i obracania ilościami hurtowymi, to zdecydowanie będą chcieli:

Cytat:poświęcić środki i czas na ciebie

To zaangażują zespół do profilowania i będą próbowali namierzyć Cię chociażby po stylometrii/czasie aktywności/szczególnych cechach w zachowaniu/socjotechniką/zjebanymi honeypotami etc.

Dążę do tego, że obaj macie rację. 
Jako ćpuny, którzy raz w tygodniu zjadają piątkę klefa raczej nie jesteśmy w ich kręgu zainteresowań, o ile nie jesteśmy dziecinnie łatwym celem do namierzenia - dlatego podstawy BHP trzeba mieć zachowane.

RE: Namierzanie - s1mple - 19.05.2025

Nie wiem ja się  w to nie bawię na szczęście i nie marnuje czasu na to.
Ale z fartem  Big Grin

RE: Namierzanie - filat - 09.06.2025

Polecam tor browser uzywac i samemu go skonfigurowac pod swoj smartfon, komputer

RE: Namierzanie - JureKiler - 09.06.2025

A ja tak z innej beczki ale podobnej myślicie że na forum byłoby zainteresowanie unikatowymi numerami? Co mam na myśli? Zarejestrowane numery na osoby które fizycznie nie istnieją pesele też wymyślone Wink

RE: Namierzanie - doxyou - 09.06.2025

JureKiler 
Taki numer można kupić od 5 zł w detalu.
Raczej nie.

@"M7G9O" ja nie pisze o numerach w tysiącach kopii  na jedne dane bo to Jesy właśnie to o czym piszesz, chodzi mi o unikatowe numery kolego których nie ogarniesz od tak bo pesele tak jak pisałem i dane są wymyślone na ludzi którzy nie istnieją 😁 

Bo powiedz mi jaki ktoś miałby cel zarobkowy nadstawiając głowę za 5 zł jak sam starter tyle kosztuje

RE: Namierzanie - doxyou - 09.06.2025

Ale ja wiem jak to działa niuniu i piszę o tym samym co Ty.

Kolego, ja od tak, jestem w stanie ogarnąć nawet kawę Tchibo oraz żelki Haribo, nie masz pojęcia z kim się kruszysz.

@"M7G9O"  to widzę że naprawde masz chody a może załatwisz używaną oponę do stara? Albo choinkę o zapachu kokosowym do malucha?

Albo Tchibo family jak jestem singlem 

😆