Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 (/showthread.php?tid=3184)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - S-N - 06.01.2024

dzwudziesty  budowa piramid była procesem skomplikowanym i wymagała zaangażowania tysięcy robotników którzy pracowali w drużynach/brygadach wiec czemu by nie mogli postawić

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - Mati7 - 06.01.2024

Sory ze się wtrącę ale jak oni odmierzyli geometrię ze wszystko jest idealnie ułożone nie mieli w tamtych czasach dalmierzy niwelatora zabawek do mierzenia poziomu pionu a wszystko się zgadza no dla mnie to miazga

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - dzwudziesty - 06.01.2024

@"emati3636" Kompletnie nie mam pojęcia i jedno jest pewne to jest zagadka całego świata, nikt nie zna odpowiedzi. Żaden inżynier, sama budowa jest owiana zagadka i tajemnica. 
Inżynier w dzisiejszych czasach nie wie, nie wyobraża sobie tego jak oni mogli te głazy wciągac na górę, tachac je i układać. Za to taki S-N  którzy zrzyna cale teksty z internetu wie hehe
Abstrahując... Słyszeliście o tragedii na przełęczy Diatlowa? Bardzo ciekawy temat.

@"emati3636" Ale , ludzie w przeszłości byli w stanie dokładnie odmierzyć geometrię, korzystając z prostych narzędzi, takich jak linijki i kątomierze

LINIJKA I KATOMIERZ W XXVII w.p.n.e HAHAHA kończę ta dyskusje, bo aż się gotuje. Nie masz kompletnie zielonego pojęcia o czym piszesz.

S-N dobra mordo robie w budowlance już,  10 lat i wiem jak ciezko jest pustak podać do góry a oni kloce ileś tonowe jak mówi dzwudziesty ponosili na taką wysokość ze się to w pale nie mieści w tych czasach mamy hydraulikę maszyny sprzęty itp a oni na szczyt piramidy parę ton kamienia zanieśli ręcznie dla mnie to się wydaje trochę fantasy

dzwudziesty Zobacz jakiś film  to może zrozumiesz od podstaw

Chłopie co mnie obchodzi jakiś film wyreżyserowany. Człowieku zobacz w który roku wynaleźli linijkę i kątomierz, a w którym budowali piramidy. Nie masz kompletnie zielonego pojęcia o czym piszesz, Twoja wiedza jest zerowa tak jak napisałem bazujesz na wyreżyserowanych filmach i głupotach z internetu.
Już sprawdziłem dokładnie.
Wynalezienie linijki 1851r.
Wynalezienie kątomierza 1475-1522r
A piramidy budowali w XXVII w.p.n.e

No dobra piramidy piramidami a kto stworzył Boga? to jest rozkmina ze nawet po  lsd nie wiem

RE: Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06 - kot_kreskowy - 06.01.2024

(06.01.2024, 17:15)dzwudziesty napisał(a): kot_kreskowy No to troszeczkę zaprzeczasz sam sobie i to co napisałeś kompletnie nie ma sensu. Skoro jesteś chrześcijaninem, wierzysz w Boga to również wierzysz w demony na tym opiera się nasza religia.

Wiesz co nie ma sensu?

Gdy srasz w krzakach rosnących tuż obok publicznej toalety.

Będzie mi kurwa mówił w co mam wierzyć🤣
Wierz sobie w co tam chcesz, ale nie narzucaj innym swojego poglądu na wiarę.
Ponadto to, że jestem chrześcijaninem nie oznacza od razu, że jestem katolem.
Nie myl pojęć bo chuja się znasz a  pierdolisz jakbyś przestudiował encykliki papieży.

Nie wiem skąd czerpiesz inspiracje dotyczące wiary, bo ja przez jakiś czas studiowałem pismo święte w Świeckim Ruchu Misyjnym "Epifania" gdzie wyrobiłem sobie sam zdanie na temat wiary i nie łykam wszystkiego jak pelikan co pierdoli gruby pedofil z ambony.

[Obrazek: Polish-20240106-193904725.jpg]