Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Co można porównać do fety? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Pytania i odpowiedzi (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Co można porównać do fety? (/showthread.php?tid=3475)

Strony: 1 2 3 4

RE: Co można porównać do fety? - doxyou - 05.07.2025

(01.07.2025, 23:03)horsii napisał(a): Przeciez nikt nie rozciera pseudoefedryny z kofeiną zeby sprzedawac to jako fetę, czy cokolwiek.

To wyszłoby drożej niż sama produkcja fety Podobno kultowa

RE: Co można porównać do fety? - DarkSonia - 05.07.2025

(01.07.2025, 23:03)horsii napisał(a): Przeciez nikt nie rozciera pseudoefedryny z kofeiną zeby sprzedawac to jako fetę, czy cokolwiek.

to była tylko delikatna sugestia gdyby ktoś chciał poeksperymentować i to na totalnym legalu...

a czy to podobne do fety, no spełnia wymagania labolatorium speed/eufo
a czy ktos robi taki eksperymenty? no robi... i to spora liczba ludzi, która się boi "narkotyków" 
i np trzaska metkata z tego myśląc że to legalne bo pseudoefke kupisz w aptece...
gupota ludzka nie zna granic, ale czy to podobne do efektu prawilnej fety? oczywiście że tak

zwł ze proporcje w "fecie" to zazwyczaj z zdecydowanej większości własnie KOFEINA  Heart
a ja myslałam, że jestem na forum dla narkomanów  Big Grin a nic o tym co smyrają nie wiedzą...

(05.07.2025, 15:54)doxyou napisał(a): To wyszłoby drożej niż sama produkcja fety Podobno kultowa

kilo kofeiny? to około 100 zł!!!

https://polimp.com.pl/pl/p/Kofeina-bezwodna-1kg-bialy-proszek-puch-Czysta-Najwyzsza-jakosc-Polimp/30?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=18627&gad_source=1&gad_campaignid=21133185115&gbraid=0AAAAA9fiNDOp4OUt9xW7Vx2ff-jJXBq37&gclid=Cj0KCQjwmqPDBhCAARIsADorxIYk8WBmizM6M0w9TkX_DrwSnRbKtuOmekW-G4Pf95uBKcG14X-YdgwaAiiGEALw_wcB

12x60mg pseudoefki ? 10.50 zł
https://www.doz.pl/apteka/p160634-Pseudoephedrine_Espefa_60_mg_tabletki_powlekane_12_szt
czy wychodzi drożej? nie sądzę...

ale pobawić sie każdy może  Heart jeden to zrobi lepiej a drugi... trochę gorzej Wink

RE: Co można porównać do fety? - Fidel - 05.07.2025

(27.02.2024, 22:49)Mystery napisał(a): Witam, jestem laikiem w temacie dop, powiedzcie co można porównać w działaniu do starej dobrej amfy.

Z góry dziękuję za wszystkie pomocne imfo

Rozumiem ze w 4-5 stronie jak w wiekszosci tematow zaczyna sie inny watek na ktory ludzie odpowiadaja ale ja chcialbym tylko wiedziec 'starej dobrej amfy', szukasz starej dobrej amfy tej ktora ci utkwila w pamieci bo juz kazda inna amfetamina to nie to samo?

Moze to nie wina srodka a ODsrodka, czyli organizm dziala inaczej z czasem przyjmowania, faktem ze sie mogla zmienic ale nie na tyle zebys juz nie mogl znalezc zaspokojenia 'nastepnymi ktore nie byly stara dobra feta'.

Dla mnie stara dobra feta to 1 raz i pozniej kilka razy. Tak oceniam ten produkt a on nadal jest Podobno kultowa 
Tylko to juz nie stara dobra feta tylko caly czas ta sama feta i klepac przestalo jak trzeba z duzej ilosci przyczyn i czasu Big Grin 
Tak tylko moge odpowiedziec na te pytanie bo propozycje innych srodkow sa bez sensu. Przeciez to inne substancje i zadna nie zadziala tak samo albo choc tak podobnie aby powiedziec 'sukces, mamy to' - to bledne kolo, sa ciekawe RC stymulanty ale przeciez to inne profile dzialania, zjazdow itp itp itp....
i daje Ci gwarancje ze nie ujrzysz juz tej starej dobrej fety nawet jak ten sam chemik zrobi Ci to tak samo Podobno kultowa to nie tu jest problem.

stara dobra feta... jest wtedy... kiedy sobie ogarniesz fete... a nie jej magiczny mix z kofeiną Fidel  i innymi ciekawostkami spożywczymi...
jak dorwiesz taką w okolicach 70% czystości  ( co się nawet zdażyć może "przypadkiem"  )... to sobie wspomnisz "starą dobrą fetę" o której mowisz.
Wiadomo, jak złopiesz też dziennie "nową fetę" wiesz... tę której rzekomo nie czujesz... zakłądając że jest tam coś w okolicach 5% a reszta to tynk... to i tak tolerka rośnie jak pojebana... a odnowienie jej "sprzed lat" graniczy z cudem.
Albo... ogarnąć sobie towar - z pierwszej ręki ( powodzenia )
albo... ogarnąć siebie...
najlepiej i to i to  Cool Heart pozdruffka i bez spiny

Jestem pewien, ze gdyby dostal 1-1 to samo o czym mowi to nie ocenilby tego w ten sam sposob.
Organizm - a podejrzewam, ze autor tematu nie bral tylko kilka razy w calym zyciu.. skracajac no nie poczuje tego samego dlatego blednie moze ja ocenic.
Skoro ogarniecie tej dobrej jest niby tak trudne to dlaczego tez nie robia po prostu tego zeby zarobic na dobrym jakosciowo produkcie.

Ile w Polsce zlikwidowali fabryk w tym roku, ile przez 5 lat dajmy na to. Nie wierze w to ani w to ze moze to byc spisek wszystkich producentow na swiecie zeby to nie latalo w czystosci chociaz takiej jak mowisz.
Moze nie Ci z Polski ale nie wierze w to i tyle. Bo u nas 30% to juz jest duzo a w NL lata/latalo 5%.

Skoro sie da to pytanie czemu nie robia. 30% opchna za ta sama cene? Aj to bym zrobil czysciocha i pchal jak koke albo drozej. Wiec jaki jest glowny powod?
Bo nie przekonuje mnie sam zarobek i to dlatego. Poczytal bym artykuly ale tu tez mozna sie dowiedziec to ktos moze przewinac ;]

Mi wystarcza co jest, zdrowie juz nie te, serce i nery tak samo wiec moze i lepiej.
Ogarnac siebie i dobra fete? czy na odwrot? Bo na odwrot to juz bylo juz probowane, najpierw feta i ogarniamy sie, temat sie konczy i plecak rozladowana bateria x czasu Podobno kultowa 
Ja to powiem, ogarnac sie to juz czas minal, znikam powoli i innego wyjscia nie widze ale zawsze cos sie poklika albo wyjdzie z domu zeby te czekanie na koniec iluzji troche urozmaicic bo glownym sensem zycia jest to ze i tak umrzemy a jak nie ma sie motywacji to sie jest w dupie i pozostaje w tym tkwic i czekac na...cud
 Pozdro  Huh

Wlaśnie Fidel  gdybyś sledził wiadomości na bieżąco wiedział byś, że zlikwidowano ostatnio bardzo dużo DUŻYCH fabryk, które biły rekordy podczas nalotu 2024/2025 to były rekordy zarówno w tonarzu jak i zatrzymaniach osób w tym gł chemików. ( to były głównie fabryki połączone z produkcja ketonów i metadonu )
więc odpowiadając tobie wprost... tak bardzo trudno zdobyć czysty produkt.

Zresztą zakładam czysty produkt byłby na tyle specyficzny, że "przyzwyczajony" do speedowej amfy ( kopanej chociażby wspomnianą kofeiną ) nie docenił byś tych właściwości, które daje czysta feta. ( a jakie to wystarczy poczytac na necie )
Bo z całą pewnością - to nie jest speed, który ty znasz...
ale tak, warto szukać  - gdzieniegdzie można spotkać całkiem niezłe wynalazki, ale czystego towaru ? hmm po prostu KAŻDY rozsądny diler Ci po prostu nie da, no chyba że kupujesz od chemika ( do którego dostępu raczej mieć nie będziesz, a jak masz no to gratki serio Big Grin  ) to sobie wtedy sam zadecydujesz jak to ogarnąć te całą "jakość", a i tam zdarza się kopanie juz na pierwszej linii produkcji, bo taka forma jest po prostu wymagana. Zwł, ze sam produkt bardzo rzadko przekracza 70% czystości.
Jak sobie puzelki poukładasz jeden do drugich to poznasz odpowiedź na pytanie czemu na ulicy lata taka a nie inna feta.
pozdruffka

(05.07.2025, 20:53)DarkSonia napisał(a): [...]Zresztą zakładam czysty produkt byłby na tyle specyficzny, że "przyzwyczajony" do speedowej amfy ( kopanej chociażby wspomnianą kofeiną ) nie docenił byś tych właściwości, które daje czysta feta. ( a jakie to wystarczy poczytac na necie )
Bo z całą pewnością - to nie jest speed, który ty znasz...
ale tak, warto szukać[...]
To teraz pytanie za 100 punktow.
Skoro twierdzisz tak jak ja - po co wiec jej szukaja? Pisalem o tym samym, nie wrocisz juz do stanu ktory wspominasz ani Ty ani autor - piszesz -, nie docenilbys wlasciwosci ktore daje czysta feta z przyzwyczajenia do obecnej - a wrecz jestem przekonany ze wiekszosc jak nie wszyscy leca na speedowej amfie jak to mowisz (okreslasz) bo do tamtej dostepu nie ma - po co szukaja? Skoro nie wroca do tego stanu.
Wiec wychodzi na to - po co robic czyste jak i tak nie bedzie efektu domniemanego Podobno kultowa 

Wiem ze drugi raz pytam o to samo teraz ale zaprzeczylas mi 1 postem a w tym przyznalas mi racje ale jednak chyba nie do konca jasno to napisalem i sie nie zrozumielismy. Tak? Podobno kultowa 

Amfetamina i Ekstazy: Nostalgia za Dawnymi Czasy?

Wyzej odnosnik do shorta, typowa gadka - extazy byly, niebieskie-nie ma tego. No tak bo kolor jest inny to juz tego nie ma Podobno kultowa 

Cytat:Ecstasy to inaczej 3,4-Metylenodioksymetamfetamina (MDMA) – organiczny związek chemiczny zsyntetyzowany po raz pierwszy w 1912 w laboratoriach niemieckiej firmy Merck. 

Chyba ze o te niebieskie mu chodzilo: 
Cytat:Po wprowadzeniu na rynek Viagry modne stało się łączenie niebieskiej tabletki z ecstasy. Taka mieszanka, w slangu narkotykowym zwana sextasy, ma potęgować doznania seksualne.

A teraz o tym jak mowi: niebieskie mdma ktorego juz nie ma:
Cytat:Ecstasy najczęściej ma formę małych, okrągłych, kolorowych tabletek z wytłoczonym logo – np. krokodyla, serca, koniczyny, korony, motyla itd. Wyglądem przypominają pudrowe cukierki. Poszczególne rodzaje mają swoje nazwy, np. Adam, Eva, Aligator, Batman, Herz, Love, Mitsubishi, Snowball, Superman, UFO.

Z reguły wystarczy zażyć jedną pigułkę, aby poczuć działanie euforyczne. Tabletkę połyka się w całości, rozgryza albo kruszy i rozpuszcza w napoju. Wciąganie przez nos jest dużo rzadziej praktykowane z uwagi na gorzki, gryzący smak substancji i podrażnienia błon śluzowych, jakie może wywołać. Narkotyk zaczyna działać po ok. 30-45 minutach od podania, jednak bywa, że aby poczuć efekty trzeba poczekać dłużej, nawet 1-2 godziny.
Obecnie większość dostępnych na rynku tabletek ecstasy oprócz MDMA zawiera liczne wypełniacze lub rzadziej inne narkotyki, np. amfetaminę. W ten sposób dilerzy zwiększają swoje zyski, ale jednocześnie wzrasta toksyczność pigułek i związane z tym ryzyko zatrucia. Jedna tabletka kosztuje ok. 15-35 zł, choć ceny ulegają wahaniom.

Odbieram tak jak jego - wiekszosc ludzi ktorzy mowia to samo ale w innych okresleniach.
albo moze mnie juz pojebao bao i przeczytam wyspany bo moze zle to rozumiem.  Huh  At Huh
  • Zaczelas dyskusje to teraz tlumacz mi co to byly te niebieskie extazy i co z ta stara dobra feta, troche juz wiem ale jak nie doswiadczysz tego samego to WTF? po co Podobno kultowa

bez urazy rowniez, ja akurat lubie podyskutowac choc czasami dosc dosadnie stwierdzam 'swoje racje' dopoki ktos nie wytlumaczy a tego to nikt wytlumaczyc nie potrafi Big Grin 

RE: Co można porównać do fety? - Szatan69 - 23.07.2025

Weź sobie mikro dawki nepa z kofeina w prochu