Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
quasar-********.c** - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Zakupy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Dział: Dopalacze sklepy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: quasar-********.c** (/showthread.php?tid=4409)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: quasar-********.c** - hub3rtus - 30.09.2024

Yes, unfortunately it's common for the only two DE dealers, fo*he and qu*sar, to require you to upload your ID. I've only ordered from the second one and so far no state visit has come :-D

RE: quasar-********.c** - 777 - 30.09.2024

(30.09.2024, 12:38)kej9 napisał(a): pewnie ta. ale wszystkie wazniejsze informacje mozna zaczernic wiec ja bym wyslal swoj Podobno kultowa i ponoc po weryfikacji usuwajo ale chuj wi

Rozumiem, że żądają zdjęcie dowodu? Bo jak tak to równie dobrze można sobie w piancie machnąć jakiś zacny dowodzik, wydrukować, wyciąć ładnie i wszystkoPodobno kultowa

RE: quasar-********.c** - Omnibus - 30.09.2024

777  Tylko pytanie czy ten dowód osobisty nie jest później przypisany do kąta bo jeżeli tak to lipa bo jak później odebrać paczkę ? Oczywiście można zapewne zamówić na Parcelshop generalnie tam nie wołają dowodu ale słyszałem o kilku przypadkach co wołali i jak wtedy odebrać.

RE: quasar-********.c** - 777 - 30.09.2024

W żabkach nic nie wołają. Dostajesz kod pin, wpisujesz czy też podajesz pani i dostajesz pakę

RE: quasar-********.c** - Omnibus - 30.09.2024

777  To spoko zatem jak jutro nie będzie padać to rozejrzę się za jakimś żulsonem.

RE: quasar-********.c** - Omnibus - 01.10.2024

Dla mnie sklep jest już skreślony definitywnie, 3 godziny latania po mieście żeby ogarnąć skany dowodu i to człowieka normalnego a nie wyglądającego jak żul a oni mi odpisali że konieczna jest dodatkowa weryfikacja w postaci przesłania jeszcze swojego zdjecia do tego dowodu osobistego, wiem że sklep to nie jest wałek i faktycznie wysyłają to co mają na stronie ale ich proces weryfikacyjny to ciężkie przegięcie, poniżej zamieszczam informacje jakie otrzymałem na maila celem dodatkowej weryfikacji w języku niemieckim  oraz z tłumaczeniem na Polski. 
Guten Morgen,

Bitte senden Sie uns ein Bild von Ihnen mit Ihrem Ausweis zu. Dieser Vorgang ist ab einem Alter von 35+ Jahren notwendig, um Missbrauch zu vermeiden.

Vielen Dank!

Dzień dobry,
Prosimy o przesłanie nam swojego zdjęcia wraz z dowodem tożsamości.Proces ten jest konieczny od 35 roku życia, aby uniknąć nadużyć.
Dziękujemy bardzo!

RE: quasar-********.c** - Lifeisbrutal - 01.10.2024

Co to kurwa ma być? Od kiedy sklepy z dragami wołają skan dowodu? Pierwszy raz o takim czasie słyszę.

RE: quasar-********.c** - Kapitan - 01.10.2024

W Niemczech tak jest jak chcą sprzedawać legalnie

RE: quasar-********.c** - Heluuupiarz - 01.10.2024

w taki sposob na pewno nie przyciagna klientow , zwlaszcza ze malolat jeden z drugim nie bedzie sie bawil w ogarnianie lewych dowod zeby zamowic 5 czy 10g , szczerze to pierwszy raz w zyciu sie spotykam z takim czyms , jak dla mnie lipa nawet jesli niby usuwaja dane pozniej...

RE: quasar-********.c** - Omnibus - 01.10.2024

Lifeisbrutal  Przeczytaj mój post powyżej ogarnąłem skany dowodu przód i tył normalnego kolesia w bardzo dobrej rozdzielczości wysłałem im  i to jeszcze za mało chcą dodatkowej weryfikacji w postaci przesłania mojego zdjęcia tz tego z dowodu osobistego to jakieś szaleństwo.