![]() |
|
Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? (/showthread.php?tid=1023) |
RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Czeslawo - 17.02.2026 W moim przypadku odpowiedź jest dość oczywista: Opioidów. RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Konrad Curze - 22.02.2026 Czeslawo Miałem z nimi bardzo pobieżną styczność i gwarantuję Ci, że nic nie straciłeś - doświadczenie jest bardzo "płytkie" i jednowymiarowe. Parę moich znajomych wpadło w ten szajs i nie ma parszywszego odcienia uzależnienia od narkotyków niż opiodowe. Jedyne czego żałuję to że nie poeksperymentowałem z obniżonymi progami bólu, ale no też nie chciałem przypadkiem zrobić sobie poważnej krzywdy, głupio się bawiąc. RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Sniffiarz97 - 22.02.2026 Ciezko u mnie stwierdzić czy czegoś nie zażyje, troche nie wierzyłem w ta chorobę dwubiegunowa, ale kilka miesięcy jest wszystko git, zero jakiś odchyleń, ale przyjdzie ten czas i jestem odwrócona wersja samego siebie. Jak nic nie zażywam ciągnie mnie do e-papierosow. Rzuciłem to 1.5roku temu ale jak nic nie zażywam to często szukam zamienników. Jak bym rzucił to w pizdu to pewnie zaraz znajdę coś innego RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Konrad Curze - 22.02.2026 Niestety, takie są realia uzależnienia, że zazwyczaj się zastępuje jeden nałóg innym - gorzej jak dochodzi do krzyżowego. Zatem w czasach większych głodów z intencją bycia czystym mimo wszystko, już mniejszym złem jest zaopatrywanie się w nikotynę, słodycze i oddawać się tego typu mniej szkodliwym nawykom. Kiedyś miałem granicę piko, alfa, opiody etc. po czasie tego typu bariery znikają - mierne pocieszenie jest takie, że nie ciągnie mnie do tych substancji tak jak do klasycznych dronów, czy hexa. RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Sniffiarz97 - 22.02.2026 Mnie zawsze zaczyna ciągnąć po 2-3 tygodnia bycia trzeźwym, czuje się wtedy dobrze i zaczynam myśleć innymi torami. RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Konrad Curze - 22.02.2026 Dokładnie tak samo u mnie - po przegięciu z ekscesami te parę tygodni wystarczają, aby odzyskać trochę sił, aby myśleć o powtórce z rozrywki, ale nie na tyle dużo, aby szukać zdrowszych alternatyw. O irionio bliźniaczy mechanizm występuje u osób z silną depresją połączoną z tendencjami samobójczymi. Kiedy przeżywają silny depresyjny epizod nie mają siły się zabić, ale po jakimś czasie leczenia odzyskują wystarczająco dużo woli, aby spróbować skończyć z żywotem. RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Sniffiarz97 - 22.02.2026 Biorę leki antydepresyjne, więc niewykluczone że ja posiadam. Psychiatra powie tak, ludzie wokół powiedza że wymyślasz i uzalasz się nad samym sobą RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Czeslawo - 24.02.2026 (22.02.2026, 07:46)Konrad Curze napisał(a): Czeslawo Niestety kilku moich znajomych właśnie przez opio „wącha kwiatki od spodu”… Cholerne gówno.
RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - krzysztoff - 24.02.2026 bieluń dziędzierzawa RE: Jakiej substancji nigdy nie zazyjesz ? - Konrad Curze - 25.02.2026 Niestety, takie "hobby" sobie wybraliśmy, że albo się zawczasu przestaje, albo się uczy umiaru, albo kończy się w grobie... a z opiodami jest najgorzej. Plus jest taki, że przynajmniej u nas nie panuje moda na wrzucenie do wszystkiego fenta i chuj z klientem. |