![]() |
|
Wiara a narkotyki - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Wiara a narkotyki (/showthread.php?tid=3093) |
RE: Wiara a narkotyki - EmStO - 07.01.2025 Tego tez mi nikt nie wmowi, ze my sami jestemy !!! RE: Wiara a narkotyki - Lifeisbrutal - 07.01.2025 Mi tu chodziło o typową wiarę z Bogiem, ale fajnie, że temat się rozwinął bardziej. 😀 RE: Wiara a narkotyki - LOBO - 07.01.2025 "Bo wiara jest jak dupa, trzeba ja mieć Na górze rosną róże, na dole stoi cieć... Bo nie ma prawdy na ziemi, nie szukaj jej w niebie. Chcesz zmienić ten świat, to zacznij od siebie" mystery drogie;-) RE: Wiara a narkotyki - Czeslawo - 07.01.2025 @"kot_kreskowy" "Nie ma nagrody za uczynki. Z łaski Bożej otrzymamy tylko zbawienie, przez wiarę w Jezusa." Właśnie o tym mówię, nagroda = zbawienie, nie ma wyższej/lepszej nagrody dla katolika. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Firana EmStO Galaktyka jak nasza Droga Mleczna składa się 100 – 400 miliardów Gwiazd (przykładowo jak nasze Słońce). Wiele z tych gwiazd ma układy słoneczne jak nasz, a część ma planety w „Stefie sprzyjającej życiu” – mowa tu między innymi o odległości od Słońca w innych układach słonecznych, aby nie było za gorąco jak na Merkurym ani za zimno jak na Marsie. Dużo nie? A jeśli wiedźmiemu kolejne dane, że jest blisko 350 miliardów Galaktyk zwanych dużymi oraz ponad 3 bilony galaktyk małych/karłowatych od liczenia, aż głowa boli. Sam rachunek prawdopodobieństwa wylicza setki tysięcy rozumnych cywilizacji, ale przez to, że Wszechświat jest tak stary i duży, to powoduje, że trzeba wziąć na to korektę o cywilizację, które mogą skomunikować się w czasie rzeczywistym na obecnym etapie rozwoju technologicznego ludzkości. Uświadamiając sobie to wszystko trudno się nie zgodzić z Waszym przekonaniem. Ciekawostką jest to, że sam Watykan ma obserwatorium Astronomiczne.
RE: Wiara a narkotyki - Firana - 07.01.2025 Czeslawo nie znam się na tym, ale zdaje się, że wszechświat jest nieskończony i chuj jeden wie ile tych galaktyk jest. Dlatego uważam jak napisałem RE: Wiara a narkotyki - Leśny_koteł - 07.01.2025 Czeslawo Nagroda jako zbawienie to oczywiście że tak. Chodziło mi o to, że nie dostapimy zbawienia za dobre uczynki - bo tak napisałeś, że za dobre uczyniki. A to tak nie działa. Z łaski Bożej, przez wiarę w Jezusa. Od razu wrzuciłem cytat z bibli, wiedziałem gdzie mniej więcej szukać bo kiedyś trochę studiowałem pismo święte w świeckim ruchu misyjnym Epifania
RE: Wiara a narkotyki - Bogdan Boner - 10.01.2025 No dokładnie wiara to nie handel że sobie nabijasz punkty na kartę z dobrymi uczynkami ale to nie znaczy że można być chujem czy coś RE: Wiara a narkotyki - Chochlik - 26.01.2025 Ja jestem agnostykiem, hobbystycznie satanistą. RE: Wiara a narkotyki - Bogdan Boner - 26.01.2025 Hobbystycznym? Jesz koty tylko po pracy czy jak? Lavejanin, teistyczny czy jeszcze inny? RE: Wiara a narkotyki - Chochlik - 26.01.2025 (26.01.2025, 03:49)Bogdan Boner napisał(a): Hobbystycznym? Jesz koty tylko po pracy czy jak? Lavejanin, teistyczny czy jeszcze inny? Jaselkowy. Ja tylko wkurwiam niedobrych chrześcijan |