Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? (/showthread.php?tid=3433)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - eneduerabe - 07.03.2025

Jak chce coś wyrwać to jasne że makaron na uszy Big Grin

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - M7G9O - 07.03.2025

(11.06.2024, 19:03)monio napisał(a): zależy którym  Smile

O to to. Właśnie to miałem napisać.

Zależy czy idziesz do niego, oczekując pomocy, czy oczekując recepty na leki, którymi będziesz mógł się naćpać. Podobno kultowa

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Chochlik - 13.03.2025

Ja Wam powiem, że jedyne na czym oszukuję psychiatrę, to że jestem czysty od maja 2020 xD tzn bez wpadek .

Akurat się to zbiega z moim końcem z kanna i tak zem se go urobił.

W innych sprawach totalną szczerość jest wymagana dla dobrych wyników leczenia.

No i rodzinnemu mówię wszystko, ale akurat o moim ćpaniu też jakoś nigdy jeszcze nie rozmawialiśmy.

Jeśli w ogóle chodzi o mówienie o jakimkolwiek ćpaniu innym lekarzom to kurwa nikomu nie mówcie! Jest ogromna szansa, że taki lekarz chuja wie o nałogach i jeszcze wyśmieje człowieka albo zacznie traktować jak jakiegoś oszusta, który chce tylko wyłudzić jakieś ćpanie.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Lifeisbrutal - 13.03.2025

Chochlik To trochę pierdolenie o szopenie. Wydaje mi się, że psychiatra wie więcej o uzależnieniu niż taki rodzinny.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - M7G9O - 13.03.2025

Chochlik  
Oszukuwanie jakiegokolwiek lekarza w kwestii tego czy ćpasz czy nie, może się dla Ciebie skończyć bardzo źle. 
Większość leków ma istotne interakcje z narkotykami.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Lifeisbrutal - 13.03.2025

Odnośnie lekarzy to apropo dentysty bo tak mi się z moją szczęka skojarzyło, to  ponoć ma znaczenie bo po ćpaniu nie zawsze znieczulenie zadziała, tak słyszałem. Także robienie lekarzy w chuja ma swoje dwie strony medalu. Robię w chuja żeby ogarnąć benzo to jeszcze, ale jak grubsza sprawa to lepiej być szczerym.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - M7G9O - 13.03.2025

Lifeisbrutal 

Też się tego bałem przed znieczuleniem miejscowym, ale nic takiego się nie stało, a byłem znieczulany lidokainą tak jak u dentysty.

Za to przed dłuższym zabiegiem w znieczuleniu ogólnym nie przyznałem się lekarzom, że ćpam i podobno w środku operacji trzeba było mocno zwiększać dawkę leków, bo zaczynałem się wybudzać - tak mnie poinformowali po zabiegu, także w przypadku narkozy zawsze warto powiedzieć.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Chochlik - 13.03.2025

(13.03.2025, 15:14)Lifeisbrutal napisał(a): Chochlik To trochę pierdolenie o szopenie. Wydaje mi się, że psychiatra wie więcej o uzależnieniu niż taki rodzinny.

Zależy od lekarza, specjalizacja nie definiuje człowieka.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Rweqerew333 - 13.03.2025

Paradoksalnie u psychologów i terapeutów zdarzało się polecieć w chuja odnośnie zażywania substancji.

Jak już raz się przyznałem u terepautki uzależnień do ostatniego "nawrotu" to zostałem wyjebany kulturalnie z terapii i wysłany dalej na ośrodek zamknięty.

RE: Czy jesteś szczery ze swoim lekarzem? - Chochlik - 14.03.2025

Rweqerew333 

No jak nigdy nie byłeś na terapii zamkniętej to specjaliści zawsze na nią wysyłają, to jest podstawa żeby materiał opanować w neutralnych warunkach i z osobą, która pomaga w interpretacji zdobytej tam wiedzy.