![]() |
Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Pytania i odpowiedzi (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. (/showthread.php?tid=5193) |
RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Martin - 24.01.2025 M7G9O To proste benzodiazepiny w dość mocny sposób oddziałują na nasze organizmy lecz jest to słabo zauważalne dopiero po czasie gdy ich zabraknie ,,uzależnieni" zauważają konsekwencje. smakosz Jak dla mnie zwolennika działania alkoholu na układ gaba benzo prezentują dość podobny poziom i nie zwracam uwagi na to farmakologiczne mumbo jumbo po prostu, informowałem kolegę jak jego oczekiwania mają się do rzeczywistości bo benzodiazepiny mają niewiele wspólnego z alkoholem. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - M7G9O - 24.01.2025 Martin Na szczęście żadnych objawów odstawienia ani zmniejszania dawki nie uświadczyłem. ![]() Regeneracja receptorów jakiś czas i czeka już na mnie w słoikach zolpi i alpra do stestowania. Obstawiam, że znacznie bardziej mi podejdzie. Szczególnie do MJ. Z ciekawostek o klonie, to nasuwa mi się teraz. Podobno dość mocno rozluźnia mięśnie tak jak diazepam. Miałem kiedyś coś poważnie złamanego i od czasu rozpoczęcia stosowania klona zaczęło mnie okrutnie boleć. Musiał mnie rzeczywiście bardzo rozluźniać, a nawet tego nie czułem w związku z czym mięśnie zaczynały słabiej stabilizować kości i dlatego czułem ból. Przynajmniej tak domniemam. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Martin - 24.01.2025 M7G9O Uważaj z zolpidemem to nie klasyczne benzo działa bardziej nasennie a w większy dawkach dość psychodeliczno-delirycznie, będziesz widział duszki zjawy i falujący obraz haha. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - M7G9O - 25.01.2025 Martin Mądre to nie było, ale zolpi już zarzucałem. W dniu kiedy nie brałem klona (bo przez ostatnie dni jest 0.5 co drugi dzień) zarzuciłem 10mg zolpi przed normalną porą spania i nichuja nie zadziałało na mnie nasennie. Za to poczułem coś na wzór delikatnej euforii i takiej alkoholowej "odwagi". Po 1,5 godziny dorzuciłem jeszcze 10mg, nie podbiło, ale przedłużyło działanie. Efektu nasennego nie było pewnie przez lekkie albo średnie rozjebanie receptorów przez klona. Zobaczymy, jak zadziała po dłuższym odstawieniu. Ale póki co efekt mi mega podszedł. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Martin - 25.01.2025 M7G9O W takim razie miłego stosowania jeżeli nie medycznie to chociaż rekreacyjnie choć mimo wszystko nie polecam. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - M7G9O - 25.01.2025 Zamierzam połączyć medyczne z rekreacyjnym jeśli uda mi się przywrócić receptory do takiego poziomu, żeby wywoływał senność. No i ciekawe czy po "przeczekaniu" tego efektu nasennego i posiedzeniu w tym "przyjemnym" stanie kilku godzin zasypianie dalej będzie ułatwione, ale to kwestia do sprawdzenia. Byle się nie wjebać. ![]() ![]() RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Firana - 25.01.2025 M7G9O uzależnienie to już tylko kwestia niedługiego czasu, ale powodzenia RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Bogdan Boner - 25.01.2025 (21.01.2025, 14:18)M7G9O napisał(a): EmStO Czeslawo Dzięki bardzo za odpowiedzi, o to mi chodziło. Dzisiaj przyjmę 1mg, jutro i przez kolejne 3-4 dni po 0,5, a następnie co drugi dzień. Bogdan Boner Z lekka chujowo przyznawać się lekarzowi do zażywania mocno kontrolowanych prawnie leków na własną rękę, choć w ostateczności wiadomo, że wezwałbym pogotowie. Chujowo się przyznać ale też chujowo umrzeć na jakieś gówno jak się nie przyznasz i dadzą Ci coś co Ci bardzo zaszkodzi. Kojarzysz może związek ćpania i znieczulenia od dentysty na następny dzień? Taka mała głupotka a może Cię kosztować bardzo dużo. W sprawach zdeowia się nie kłamie. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - M7G9O - 25.01.2025 Bogdan Boner Do tych tematów, to ja już wyjątkowo ostrożnie podchodzę. Kiedyś na pewno byłem mniej rozsądny. Ale co do lekarzy, to też nie wszyscy się znają na pierwszej pomocy przy takich tematach, a przynajmniej takie mam wrażenie po przypadkach, które znam. RE: Odstawienie Clona po 3 tygodniach. - Bogdan Boner - 26.01.2025 No to tym bardziej jak się nie znają mogą Ci zrobić niechcący krzywdę jak ich nie uświadomisz na temat tego co spożywasz. Poza tym trzumam kciuki żebyś trafił na takiego co się jednak zna. Wiadomo że okulista czy podolog nie będzie ekspertem od proszków nie do spożycia ale taki psychiatra powinien już mieć chociaż podstawową wiedzę na temat uzależnień. |