Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Hexen - Opinie o produkcie - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: EscobarStore.com (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Hexen - Opinie o produkcie (/showthread.php?tid=5923)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Epsiakos - 02.09.2025

Jeżeli ktoś nie wie jak oczyścić czy różne dziwne sytuacje a nawet obawa że straci się towar to napiszę jak ja to zrobiłem, generalnie jedyna trudność w całej procedurze to wyjście do galerii handlowej Podobno kultowa 

Będziemy musieli kupić dwa produkty czyli :
1) Filtry do kawy (takie zwykłez celulozy)~10zl
2) Aceton, czysty zwykły dostępny w budowlanych (dział malowania) ~18zl

Następnym krokiem będzie wziąć 2 szklanki zwykle i talerz

Filtr wsadzamy do szklanki tak by się ułożył w kształt leja, do tego etapu wrócimy.

W drugim naczyniu wlewamy aceton, nie trzeba jakoś dużo, 100ml będzie wystarczająco i nie ma po co marnować więcej.
Teraz wsypujemy nasza substancje, zamieszać trochę i jak ktoś chce być na 100% pewien to zamiast 15s niech potrzyma to 30-40.

Wracamy do naszego pierwszego naczynia z filtrem, bez pośpiechu przez filtr przelewamy zawartość.

To co zostało na filtrze jest już prawie tym co chcemy.
Z filtra ostrożnie zbieramy substancje i niech odparuje na płaskim, ja rozprowadzilem po całości  tak żeby nie było to na kupce.

Skończone, ja dałem mu 48h ale sądzę że 24 będzie ok.

Na mocy nie straci, zapach zniknie nie przyjemny i nie będzie zjazdu Smile

Koniecznie kupić musicie Aceton, w Ipie wam się rozpusci

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Czeslawo - 03.09.2025

Epsiakos 
Ciekawy patent, zastanawiam się, czy jest tu gdzieś przestrzeń, aby coś źle zrobić,  no wiesz przedobrzyć albo coś ?
Podejrzewam, że sekundnik jest tu istotny, aby czas dobrze odmierzać, a nie "na oko”.

RE: Hexen - Opinie o produkcie - DarkSonia - 03.09.2025

No to ja się trochę narażę, ale Epsiakos miałam Cię za ogarniętego użytkownika

to co napisałeś to narażanie użytkowników na potencjalne zatrucie z narażeniem życia łącznie.

1. Nie Aceton z budowlanki, tylko Aceton cz.d.a. jeśli bawimy się w chemię, którą potem spożywamy.

dlaczego?
aceton techniczny (ze sklepu budowlanego) często ma domieszki i sam w sobie nie nadaje się do żadnych celów spożywczych ani farmaceutycznych, bo zawiera dodatki (np. stabilizatory, skażacze).

2. Nie mieszamy trochę, tylko do całkowitego rozpuszczenia.

Tak, stracisz ładne igiełki/kryształki no ale przecież po coś temat oczyszczasz...

3. Nie spożywasz tego co zostaje na filtrze, tylko to co się przez niego przelało.

Aż dziwne, że Cię ten wypłukany hex z "zanieczyszczeniami, które nie zdążyły się rozpuścić jeszcze klepły... no ale system mieszania aż do "nierozpuszczenia" zrobił swoje. XD

4. Odparowujesz aceton... i zostaje Ci ten - oczyszczony względnie hexen, w postaci prochu.

Epsiakos ogarnij się plissss  Heart

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Epsiakos - 03.09.2025

Ty się lepiej zastanów nad tym co napisałaś Podobno kultowa jeżeli nie poprawisz swojego wywodu, to obiecuje ci że nie będę miał litości, bo wobec ludzi głupich nie zwykłem mieć.

Kurwa domieszki Podobno kultowa jak w tym kurwa mleku, skończ jak nie masz wiedzy ogólnej, dawno się nie aspotkałem z taką ignorancja i próba zabłyśnięcia, kreując się na osobę o dużej wiedzy.

Wiesz co wcześniej to zwyczajnie ignorowałem, ale moja cierpliwość i przymykanie oka na twoje zwyczajnie mówiąc brednie właśnie się skończyła, teraz jak zobaczę podobne bzdury w twoich postach to będę odpowiednio reagowac

RE: Hexen - Opinie o produkcie - DarkSonia - 03.09.2025

1. Na nikogo się nie kreuję, po prostu wiem jak to robić, i tą wiedzą się dzielę.
2. Ta wiedza jest ogólnodostępna. 
3. Nie ratuj się teraz pozycją na forum bo tu nie chodzi o Ego, a o zdrowie użytkowników, i w sumie też o ich towar.
Po twoich radach mogą stracić nawet to...
4. Proszę skończ. Czekam na reakję Maniek , post został zgłoszony, mam nadzieję, że chociaż on to skonsultuje z kimś kompetęntym.
pozdrawiam Cię  Heart

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Epsiakos - 03.09.2025

Aceton techniczny
Zastosowanie: Idealny jako rozpuszczalnik do farb, lakierów, klejów, rozpuszczalnik do tłuszczów, olejów, wosków, a także do odtłuszczania powierzchni przed malowaniem. 
Czystość: Niska, zawiera zanieczyszczenia, które są nieistotne w zastosowaniach przemysłowych, ale mogą być szkodliwe dla skóry. 
Charakterystyka: Jest łatwo dostępny i przystępny cenowo. 

Aceton (kosmetyczny)
Zastosowanie: Głównie do usuwania lakieru do paznokci (zmywacze do paznokci), stosowany w produktach kosmetycznych. 
Czystość: Wysoka, poddawany procesom oczyszczania, bezpieczny do użytku na skórze. 
Charakterystyka: Wzbogacony o składniki odżywcze, nawilżające, witaminy lub substancje zapachowe, które neutralizują jego drażniący zapach i negatywny wpływ na skórę. 

Poczytaj skończona debilko, jak będziesz dalej szla w zaparte dalej twierdząc że ja mówię źle a ty alfa i omega się przecież nie możesz mylic to obiecuję ci że dla dobra reszty użytkowników zaliczysz bana bo jak sama napisałaś - TO JEST WIEDZA OGÓLNODOSTĘPNA

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Czeslawo - 03.09.2025

Widzę, że ktoś mój wpis usunął, który był koncyliacyjny w stosunku do tej burzy powyżej, więc powiem tak, nie warto dolewać oliwy do ognia jak wpisem, 
o tym, że ktoś jest debilem lub nie jest, jeżeli osoby funkcyjne nie będą tutaj trochę bardziej powściągliwe to będziemy jako forum w "czarnej dupie".

Skupmy się na opiniach o produkcie Hexen (https://escobarstore.com/pl/shop/hexen-oryginal), bez wycieczek personalnych,
to da więcej pożytku nam wszystkim łącznie z (a może przede wszystkim dla )  Escobar  Wink

RE: Hexen - Opinie o produkcie - martio_vp - 06.09.2025

Biere narkotyki i sprawdzam czystość acetonu xD

RE: Hexen - Opinie o produkcie - cicha_spoleczna_bandyterka - 06.09.2025

Dobry towar. Aż kusi przysępić o sampla, bo 10g to by przerosłoSmile

Swoją drogą Kajabuza vel. metkat pisał o Semilacu, a ostatnio nawet na H trafiłem w wątku oczyszczania towaru na taki wpis:

4.Polewaj acetonem, najwygodniej z jakiejś pipety albo małej buteleczki z drobnym dziubkiem (aceton semilac ma wygodne butelki 125ml), tak aby przykryć cały proch.

Więc może nie taki diabeł strasznySmile

RE: Hexen - Opinie o produkcie - smakosz - 06.09.2025

(03.09.2025, 11:47)DarkSonia napisał(a): 3. Nie spożywasz tego co zostaje na filtrze, tylko to co się przez niego przelało.

Aż dziwne, że Cię ten wypłukany hex z "zanieczyszczeniami, które nie zdążyły się rozpuścić jeszcze klepły... no ale system mieszania aż do "nierozpuszczenia" zrobił swoje. XD

od kiedy nie spożywa sie tego co zostało na filtrze tylko syf, który sie rozpuścił i przelał? Big Grin