Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Kierunek Masa - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Kierunek Masa (/showthread.php?tid=5968)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Kierunek Masa - JureKiler - 03.09.2025

@emst  tak na szybko z głowy masz 4 rodzaje białek hydroizolat, izolat, serwatkę i kazeina Wszystko jest w zależności jak i kiedy chcesz je pić jak załóżmy masz często sytuacje w której nie masz czasu zarzucić posiłku przed treningiem lub po to izolat bo to szybko przyswajalne białko jeżeli nie spieszy ci się nigdzie to najlepsza opcja bedzie koncentrat czyli serwatka wolniej się wchłania i jest tanie kazeina to białko na noc najwolniejprzyswajlana forma białka

Ja całe życie izolat chyba ze chujowo z hajsem to koncentrat

RE: Kierunek Masa - EmStO - 03.09.2025

JureKiler Ziomalu dzięki za odp jak wrócę do domu to na spokojnie się jeszcze raz w to Zagłębie.
Jest jakiś tam próg ile tego białka trzeba w ciągu dobry wchłonąć ?

To czyli jak ja w ciągu dniami mam czas, żeby zrobić sobie michę albo je wcześniej przygotować to jako dodatkowe białko mogę zaopatrzyć się w koncentrat ?

RE: Kierunek Masa - Lukas1985 - 03.09.2025

(03.09.2025, 11:37)JureKiler napisał(a): Lukas1985 suplemenacje dobiera się pod siebie? 

Po części się zgodzę ale każdy aktywny fizycznie człowiek powinien brać kreatynę to podstawa 

bcaa raczej nie potrzebne jak masz dobrą dietę i białko pod ręką. 

Przedtreningowka? Wiadomo lepsze treningi będziesz robić co za tym idzie lepszy progres. 

Białko? Bardzo potrzebna rzecz mało kto przejada tyle białka w diecie dziennie co trzeba

A ci trenerzy to są chuja warci zazwyczaj dostaniesz kopiuj wklej przygotowane wytyczne. Z notatnika i rozpiskę makro pod siebie (tak jak ja od akopa Szostaka) sam sobie to ogarniesz w godzinę

Już Ci kiedyś chyba pisałem jako czymś nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Stara zasada a bardzo aktualna. 
Co do BCAA to już wielokrotnie opisywałem jak działa na siłowni i podawane osobno. 
Szkoda czasu na pisanie z kimś kto rzuca ogólnikami i sloganami.

RE: Kierunek Masa - JureKiler - 04.09.2025

Lukas1985 sorry zapomniałem że ty zawsze masz rację i jesteś namadrzejszy Big Grin chyba od tej twojej starej szkoły brania hcg  wessało ci jajca razem z mózgiem.

Idź się szkolić dalej na YouTubie i sklej wary pejsie bo szacunek już dawno straciłeś u ludzi broniąc scamowców a się tu prujesz Jescze jak pomagam dla kolegi 

Masz kursy trenera personalnego z zakresem podstawowej dietetyki? Nie? Ja tak pozdrawiam Cię mało tego mam staż ponad 15 letni w temacie. 

(03.09.2025, 14:46)EmStO napisał(a): JureKiler Ziomalu dzięki za odp jak wrócę do domu to na spokojnie się jeszcze raz w to Zagłębie.
Jest jakiś tam próg ile tego białka trzeba w ciągu dobry wchłonąć ?

To czyli jak ja w ciągu dniami mam czas, żeby zrobić sobie michę albo je wcześniej przygotować to jako dodatkowe białko mogę zaopatrzyć się w koncentrat ?

2-2,5g białka na kilogram masy ciała dziennie  chyba ze jesteś na bombie to nawet 3 i więcej ile dasz radę Wink 

W skrócie ci wytłumacze jeżeli nie jesteś na bombie to przyswoisz maksymalnie 2,5g/kg masy ciała białka resztę twój organizm zamieni w tłuszcz a jak jesteś na bombie to dzieje się magia przyswajasz dużo więcej białka i budujesz. 

Jak nie masz życia w biegu i masz czas gotować a chcesz urozmaicić dietę w białko to bierz koncentrat mordo wpc82 z kfd polecam w chuj tanie i bardzo dobre

RE: Kierunek Masa - EmStO - 04.09.2025

JureKiler
Powinienem w zaokrągleniu 300g białka przyjmować licząc najniższą miarą 3g/kg masy ciała .
Mówisz o tym
[Obrazek: shopping.webp]

RE: Kierunek Masa - helikopter - 04.09.2025

robię masę od miesiąca na mięsie i na serze białym do tego trening co 2 dzien silownia plus bieg

RE: Kierunek Masa - JureKiler - 04.09.2025

EmStO a jesteś na bombie? Jeżeli nie to nie ma sensu aż tak dużo bo się zalejesz tłuszczem

JureKiler
Tak, tescio i Antek.

RE: Kierunek Masa - Dafidov - 04.09.2025

Emsto zaczyna robić konkretny podjazd Big Grin

Dafidov niema koksu jest mefedron 🤫👾