Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? (/showthread.php?tid=5198)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - DarkSonia - 29.01.2025

przecież dalam ci foto zmiany bieguna... ilustracja sporządzona na podstawie zapisów historycznych. 
To nie tak ze biegun się tylko przesuwa tylko cale kontynenty - wpadleś na to? innych dowodów potrzebujesz? bo mi ten wystarczyl...

jak na razie, żeby się tym  NIE PRZEJMOWAĆ....

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - LOBO - 29.01.2025

Big Grin ale to niezznaczy iz to am wpływ na zmiane klimatu.., ni am dowodow jednoznacznych na to

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - smakosz - 29.01.2025

(29.01.2025, 07:13)Chochlik napisał(a): [Obrazek: Screenshot-2025-01-29-07-11-24-44-96b261...4cda96.jpg]

[Obrazek: Screenshot-2025-01-29-07-11-38-84-96b261...4cda96.jpg]

[Obrazek: Screenshot-2025-01-29-07-12-00-43-96b261...4cda96.jpg]

Słuchaj sie chatgpt w każdej sprawie to będziesz w zime chodzić w sandałach Big Grin Big Grin Trzeba korzystać z własnego mózgu i analizować informacje z różnych źródeł.  Lukas1985 wyjaśnił w czym rzecz. Zmiana klimatu jest faktem niezaprzeczalnym ale to zjawisko istniało zawsze od początku powstania naszej planety

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - LOBO - 30.01.2025

smakosz Chatgpt bez uzywania wyobrazni jest niczym ta baba, co jechala wedlug GPS i wjechala do ejziora ;-) 

...tak zgadza sie co do cyklicznych zmian klimatu...tylko zauwazmy...ze wiekszosc zmain, jak nie wszystkie ...szly w strone ochlodzenia, formowaly sie przez dlugi okres czasu liczony w setkach lat....a nie w tak krotkim odstepie 30 plus/minus lat...jak to bedzie szlo w takim tempie, a idzie w takim tempie...to za 5 lat w zime w bialych skarpetach i sandalach beda ludzie chodzic zimą..;-)

Chodzi o to co jest tego przyczyna tak szybkich zmian...Panie smakosz ...poza tym ze kolega napisał, a Ty siedziałeś 8 stolikow dalej?

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - doxyou - 30.01.2025

(29.01.2025, 23:46)smakosz napisał(a): Słuchaj sie chatgpt w każdej sprawie to będziesz w zime chodzić w sandałach Big Grin Big Grin Trzeba korzystać z własnego mózgu i analizować informacje z różnych źródeł.  Lukas1985 wyjaśnił w czym rzecz. Zmiana klimatu jest faktem niezaprzeczalnym ale to zjawisko istniało zawsze od początku powstania naszej planety

Korzystam z AI codziennie do różnych celów (głównie praca) i potrafi pierdolić totalne farmazony, kiedy serwery są przeciążone.

Drugą kwestią jest to, że trzeba też umieć zadawać mu pytania. Ja to porównuję do rozmowy z 5 letnim dzieckiem albo kimś z lekkim upośledzeniem.
Wszystko dokładnie musisz mu wytłumaczyć. Do czego ma się odnosić, do czego nie, gdzie ma szukać informacji, czego ma unikać przy odpowiedzi. 
Można go w tym samym propmcie też uczulić, że nie przeszkadza Ci, że czas generowania odpowiedzi będzie dłuższy jeśli odpowiedź będzie lepsza jakościowo, bo on czasami idzie na ilość, a nie jakość. 

Jest na YT gość, który trenuje AI do grania w różne gierki i udowodnił tam, że AI zawsze szuka najkrótszej drogi i w chuj się z tym zgadzam.
Jeśli napiszesz do chatu gpt sugestywne pytanie w konwersacji, która trwa już długo i będzie on znał Twoje poglądy na temat na który odpowiada, to odpowie to co chcesz usłyszeć i w taki sposób, żebyś się brzydko mówiąc "odpierdolił". Podejrzewam, że odpowiada za to jakaś linijka w kodzie mająca na celu kontrolę obciążenia serwerów.

@"M7G9O" Trzeba..pytajac o jakas kwestie zawsze.....napisac mu, aby podal zrodlo inf0ormacji, i sprawdzam te info...poprzez to zrodlo i weryfikuje te wiadomosci ... bo czesto wlasnie pindoli grube farmazony w kluczowych kwestiach...jak np. dawkowanie BDO...jakbym mu zaufal...to bym juz lezal na powwązkacjh..jak już jeden tutaj  ancymon, nazwiska nie bedem wymienial z "szakunku" do wlasnej jednostki ;-)a ten kto mu ufa bezgranicznie, to zwykly cymbal i kretyn jest, jak nie jeden tutaj user, ktory rowniez czestoi gesto wrzucal tu takei info;-)

a to co napisal smakosz to zgadzam sie z tym, aczkowliek ladnie zaznaczyl na koncu, iz to nei znaczy ze te teorie niejedne spiskowe maja racje bytu, takze tak...znam tu kilka osob...ktore wlasnie maja takowa papke zmanipulowana poprzez ynternet...i nie potrafia myslec samozielnie...to tez jest kwestia niedoswiadczenia i mlodego wieku...takze zalecam, zastanowic sie i zweryfikowac pewne info u kilku zrodel...i myslec samodzielnie, zastanowic sie 19 razy ;-),,zanim podejmie sie kluczowe decyzje ;-)

a co do chatuGPT...to on ma ze mna ciezko...tak ajk piszesz...caly czas mnie przeprasza...co jzu nauczyl sie mnei...z wczesniejszych wyszukan...i mnie wkurwia...bo pisze mi farmazony ciul jeden ;-)

@"M7G9O" ale jest przydatny do szybkiego wyszukiwania infotmacji, a nei mozolenego przegladania sieci, w celu wyszukania informacji...alez sie kierwa nastuka;em w te kalwiaturke ;-D

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - Lukas1985 - 30.01.2025

😅😅😅😅 rozpierdzielacie mnie z tym chatem gpt. Przeglądałem dziś z nim godzinę i nie wiem jak musiałbym formułować pytania, żeby mi powiedział coś sensownego. Nawet na proste pytania odpowiada jak dziecko lat 5. 
A jak mu z ciekawości zarzucilem rozpisanie planu treningowego to rozpisał mi 3 ćwiczenia,.bo mam ciężka pracę i nie powinienem więcej cwiczyc. Jak widzę film na YT zdobiony przez AI to omijam szerokim łukiem. A Wy w te bzdury wierzycie xD.

(29.01.2025, 23:46)smakosz napisał(a): Słuchaj sie chatgpt w każdej sprawie to będziesz w zime chodzić w sandałach Big Grin Big Grin Trzeba korzystać z własnego mózgu i analizować informacje z różnych źródeł.  Lukas1985 wyjaśnił w czym rzecz. Zmiana klimatu jest faktem niezaprzeczalnym ale to zjawisko istniało zawsze od początku powstania naszej planety

Niestety ale odkąd Internet stał się głównym medium to logika wzięła sobie wolne. Ludzie zaczęli wierzyć w to co im politycy wmawiają. 
Teraz okazuje się taki afer jak ta niżej jest dużo więcej:

https://www.farmer.pl/fakty/unia-europejska/skandal-w-brukseli-komisja-europejska-oplacala-ekologow-za-lobbowanie-zielonego-ladu,156656.html
W dużym skrócie Unia opłacała ekologów, żeby Ci powtarzali to co im politycy mówią. 
Oczywiście omijając kompletnie prawdę,.bo prawda jest jedna. Ta która mówią Unijni urzędnicy.

Tak to jest, jak sie lekką rączką wydaje nieswoj ciezko zarobiony piniadz;-) od razu ich do Auschwitz w pociag, cyklon omega-3 i piec...te polityki to oni wszyscy sie matką udoli...only anarchia i palenie na stosie

a to z tym oznaczeniem, to wielblad...chodziło mi o chochlika piszczalke i to co zz chataGPT uraczyyl...akurat jest kilku prawilnych teoretykow z dupalka;-)

RE: Globalne ocieplenie...hit czy kit!? - Leśny_koteł - 30.01.2025

To co pierdolą polityczne kurwy trzeba z góry traktować jak kłamstwa bo we wszystkim o czym pierdolą mają  interes.

@"kot_kreskowy" Dokladnie...dlatego jak juz pisałem, nie ma obecnie na scenie politycznej zadnego ugrupowania dla czleka z moim wyksztalceniem i wzbudzajacego moje zaufanie i wartosci...

Wszystkie te pisiorska, czerwone post-komuchy..lewactwo, don tadziu rydzyk i cala ta pedofilska mafia zwana instytucja kosciola ,i te naziole z konfy... mur beton "PZPN-owski"i do koryta sie dochapac...a jak juz to sie stanie to wydoic szarego mietka klefka symbolicznego do cna;-) atfu!

No ja zylem w głębokiej komunie w 67 i wiem coz to znaczy opresja, cenzura, bida, szaroburo, pustki an sklepowych regalach, pies obdarty flaki zrę...szlachta mlodych gniewnych z dupalka..co se cpieja i nie pracuja...i co chwilke sory i arkham asylum..delikatne krystyny...w komunie, przyszedlby palarz i pierdolnal by 20 razy pala i zapierdalaj do pracy rodacy..towarzyszu w imię czynu spolecznego dla poprawy bytu ogólu Big Grin "praca czyni wolnym"

Dlatego tez mowi sie tak duzo o oddaniu swiadomego glosu w wyborach...a swiadomy to nie jest glosowanie za mniejszym zlem,, to cos wstylu ni ma mefista na magazynie, To napije sie kawy siekiery, z 97 lyzek stolowych,tyz klepnie i stymulant ;-) i i oddanie swiadomego glosu, to rowniez nie oddanie go w ogole😎