Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Hexen - Opinie o produkcie - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: EscobarStore.com (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Hexen - Opinie o produkcie (/showthread.php?tid=5923)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Hexen - Opinie o produkcie - doxyou - 06.09.2025

No właśnie XD
smakosz pięknie podsumował Panią wanna be Profesor Podobno kultowa

RE: Hexen - Opinie o produkcie - sagitta - 07.09.2025

Epsiakos krótko, zwięźle i na temat👍👌

RE: Hexen - Opinie o produkcie - DarkSonia - 07.09.2025

Epsiakos 

Chciała bym Cię oficjalnie przeprosić za wprowadzone zamieszanie w tematyce oczyszczania substancji zwanej potocznie "hexenem" a prawidłowo N-etyloheksedron (α-etyloaminoheksanofenon) NEH.

Przepraszm za zamieszanie, które wywołałam. Działałam w przekonaniu, że posiadam właściwe informacje, ale okazały się one błędne. Zweryfikowałam je później i miałam już świadomość pomyłki, jednak było za późno, by uniknąć konsekwencji. W efekcie powstała niepotrzebna afera, za co naprawdę przepraszam. W przyszłości postaram się dokładniej sprawdzać fakty, zanim tak stanowczo zacznę bronić swojego zdania.

Nigdy nie interesowałam się związkiem o którym mowa, nigdy go nie miałam w rękach, ani tym bardziej go nie oczyszczałam. Moja wiedza wynikła z doświadczenia na innych substancjach, natomiast w sprawie HEXEN-u zweryfikowałam swoją wiedzę za pomocą chatGPT - i tu przyznaję bez bicia - zszokowała mnie odpowiedź, zwł że dostałam ją wielokrotnie!

chatGPT dał mi jednoznaczną odpowiedź
że hexen o który pytam, jest w acetonie ROZPUSZCZALNY.

Problem jest w tym, że ta piepszona maszyna dała mi odpowiedź nie w temacie
N-etyloheksedron (α-etyloaminoheksanofenon) NEH.

tylko

w temacie heksenu
związku (częściej zapisywany jako heksen albo z numerem pozycji wiązania podwójnego, np. 1-heksen, 2-heksen) to nienasycony węglowodór alifatyczny z grupy alkenów o wzorze sumarycznym C₆H₁₂.

poniżej daję pełny opis

[Obrazek: hexen.jpg]

sugerując się tymi danymi napisałam krótki poradnik, jak należy postępować z omawianą substancją, która w acetonie jest rozpuszczalna, oraz w jaki sposób prawidłowo oczyścić tę substancję aby była możliwie jak-najczystsza.

Stąd padła propozycja użycia Acetonu CZ.D.A zamiast technicznego czy kosmetycznego, które to po odparowaniu zostawiają dużo "pozostałości", których raczej nikt z nas nie chciał by ani wciągać ani tym bardziej spożywać czy vapować.
W tej kwestii mój osąd co do wyboru acetonu pozostaje niezmienny, nie znaczy to, że takim "kosmetycznym" się oczyścić z syfu omawianego związnu HEX-ENu nie da... po prostu CZ.D.A zrobi to po prostu lepiej, gdyż sam z siebie nie pozostawi żadnych pozostałości po odparowaniu, a kosmetyczny pozostawi oleistą ciecz ( dbającą o skórę ), która raczej jest nam zbędna.

O kwestii dostępności już nie chcę pisać, niech każdy patrzy na swój portfel i możliwości.
Tutaj pozostawiam kwestię otwartą... jednakże kiedy autor poradnika napisał, że używa acetonu ze sklepu budowlanego raczej w moim przekonaniu nie chodziło o opcję z wyborem kosmetycznego, gdyż takich tam po prostu nawet nie ma, a są zwykle, techniczne, skażone... które ze zdrowiem za wiele wspólnego to nie mają i po ew odparowaniu mogą zostawić więcej złego niż to co chcieliśmy oczyścić.

Tutaj chodziło mi tylko i wyłącznie o zdrowie użytkowników, którzy planują tego typu zabawę.
Zwłaszcza po tym co widziałam na czacie jako "rady" w oczyszczaniu m.in.
- wysusz to w mikrofali
- wysusz to na blaszanej płycie

takie rady są na prawdę wbrew jakiemukolwiek BHP jeśli chodzi o chemię, i substancje o syntezach których wiemy tyle co nic. 
Stąd moja reakcja i TON posta była taka a nie inna.

Moim wpisem nie miałam zamiaru na pewno umniejszyć szanownemu moderatorowi, ani tym bardziej go obrazić.
Po prostu pomyślałam, że ... albo nie wie jak się to robi, albo nie wie, że wł. hexen jest rozpuszczalny w acetonie i traci tylko materiał niepotrzebnie.

Mam nadzieję, że "konflikt" jaki by nie był zostanie zażegnany, i te kwestie są już jasne dla każdego.
Epsiakos raz jeszcze zwracam honor co do samego HEXa ... mam nadzieję, że mój błąd będzie przestrogą dla każdego, kto w ogóle myśli o zabawie w oczyszczanie a nie daj boże syntezę czegkolwiek, zwł. uzupełniając swoją wiedzę ( a raczej niewiedzę ) w chatGPT.

Soniq

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Epsiakos - 08.09.2025

Mleko się rozlało wiadomo, ale i mnie poniosło również.
Uznajmy że sprawy nie bylo

Nie pisałem o kosmetycznym którego nie da się zrobić tego procesu a mowa było o technicznym

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Sniffiarz97 - 08.09.2025

Następnym razem zróbmy dział o nazwie: zakłady bukmacherskie kto ma rację w kłótniach. Do wygrania mefedron xD

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Szatan69 - 15.09.2025

Chuj tam oczyszczanie xD bardziej mnie ciekawi czy schizy łatwo robi i po jakiej ilości 🙃

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Czeslawo - 21.09.2025

Podobno pojawił się już nowy, „osuszony” sort tego samego hexa co wcześniej. 
Z tego powodu nasuwa się pytanie, czy ktoś mógłby porównać go z "wilgotnym” pod względem działania lub innych charakterystyk. 

Proces osuszania może przyjąć różne schematy, ale nie jest to jednoznaczne, ponieważ zależy od tego, jak i czym się go osusza. 
W przypadku absorpcji sniffem, ze względu na "możliwości przyswojenia przez śluzówkę”, występują pewne niuanse.

RE: Hexen - Opinie o produkcie - TheEnd - 22.09.2025

Może ktoś zestawić ze sobą tego hexa z nepem?
Stymulacja, dawkowanie, jak vapo, libido.. byłbym wdzięczny
To jak w końcu z tym hexenem? Konkrety 
NEP lepszy czy hexen Tutaj?

RE: Hexen - Opinie o produkcie - Czeslawo - 22.09.2025

TheEnd 
Diabeuu666, jak widzisz nikt nie odpisał mi, jak wysuszony sort, lada moment powinien do mnie doleci ten obecny to napiszę "kilka słów”.

RE: Hexen - Opinie o produkcie - TheEnd - 22.09.2025

To czekam w Takim razie
A zrobisz porównanie z Nepem? Może być na PW