Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
4-MMC Original - Opinie o produkcie. - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: Escobar.store (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. (/showthread.php?tid=2193)

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - martio_vp - 29.08.2024

Jak wypada w porównaniu do 3CMC

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - yetow - 29.08.2024

martio_vp żarłem jakiś czas temu te przeźroczyste kamyczki i moim zdaniem top, w sumie od esco zamawiam 4mmc od roku co jakiś czas, ale te aktualne to naprawdę tak cieszy oko, do tego działanie wzorowe. Ja lubię sobie pożonglować, raz 3cmc, raz nepik raz 4mmc, na twoim miejscu jak nie próbowałeś jeszcze to bez wahania bym zamawiał 4mmc.

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - NieMaCiagu - 30.08.2024

Jak lubisz sobie pozonglowac to twoja opinia nie jest miarodajna. Jedzac w jednym tygodniu 3cmc za 3 tydzien 4mmc nie ma opcji zebys odczuwal pelne dzialanie 4mmc Wink

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - LOBO - 02.09.2024

Niestety nie ma zdjecia, gdyz nie zdążyło sie zrobic ;-)... testy sybsze niżeli aparat ;-) ale odnosnie do ostatniego sortu - konsystencja kryształkowo-pudrowa, bielutki kolor. Zapach mało intensywny. 

Aplikacja sniff np. 80mg dodająca spory zastrzyk energii, bezbolesna i ponadto nie zapychajaca nozdrza...
Aplikacja per kapsułka np. 150mg wyzwalająca oczekiwany "chill" pluszowy i kreatywnosc...

DLa mnie najlepszy z ostatnio dostepnych sortow, mowilem aby nie zamawiac bo braknie i co!? i tak brakło, ale widze ze V szybko uzupelnil stany magazynowe...majac nadzieję iz bedzie to ten sam sort...top of the top festival 2024 dupal.org najwyzsza jakość i moc wiec przy wypoczetych receptorach dawki jak najmniejsze aktywujace;-) Zjazd "łaskawy i przyjemny" w porownaniu dio innych sortow wczesniejszych przewijajacych sie tu na forum, co moze wskazywac na wysoka czystosc produktu...

Dla milosnikow mefista, ktorzy sie zastanawiaja czy wziac bo czekaja i czytają opinie jak i rowniez odstrasza ich cena, bo gdzie indziej byla za 12.56 pesos...to takie bajkopisarstwo i nie skosztowanie tego, to wstyd i hanba;-)...a moze w koncu braknac jak wiemy z doswiadczen na dluzszy okres...takze nie pobierac bedzie wiecej dla zdecydowanych 😎

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - Pappardelle - 02.09.2024

Hej. Pierwsza recenzja produktu z tego sklepu. Jeżeli masz jakieś obiekcje odnośnie tego posta, to proszę o komentarz. Przyjmę każdą krytykę. Jeżeli jednak spodobała Ci się recenzja, to możesz dać mi plusa. Wolny rynek.

Bedę korzystał z szablonu, który jeden z użytkowników zastosował do swojej recenzji, a dla mojego oka był na tyle przystępny, że zainspirowałem się nim. Smile

Wiek - 32
Obycie z grupą substancji - znikome. 9 lat przerwy od RC.
Dawka uczuleniowa - 100 mg (wiem, że przesadziłem, ale co tam. xD)

Dawkowanie:

1 - 100 mg, 150, 200, 250 sinff
2 - 200 mg, 200, 200, 200 oral

Z dawką uczuleniową przesadziłem trochę, mam to na uwadze. Przy następnych testach będę stosował mniejsze (odpowiednie do danej substancji).

Forma produktu: suchy puder z domieszką kryształków w kolorze lekko beżowym. Wręcz taki sam na 1 rzut oka jak u kota kreskowego. (next time wrzucę fotę, tylko obeznam się ze stosowaniem bhp odnośnie wstawiana zdjęć)

Sniff dla mnie bardzo bolesny. Dawka 100 mg sprawiła, że miałem piekło w nosie przez kilka minut, pojawiły się łzy w oku. Po kolejnych aplikacjach ten sam problem. (Miałem tak kiedyś przy stosowaniu 3-MMC), pojawiła się wręcz nostalgia.

Wejście: Po 5 min od aplikacji sniff czułem już, że robi się gorąco, pojawiły się krople potu, cięższy niż zwykle oddech.
Pełne wejście miałem w okolicach 15-20 min. Ciężko mi się mierzyło czas przy takim kopie. Uczucie ciepełka w środku, empatia do otoczenia, chęć robienia wszystkiego na raz, przyjemne odsłuchy muzyki. To wszystko pojawiło się przy braniu tego tematu.

Nie wypowiem się odnośnie innych sortów tego V, był to pierwszy zakup. Mam w pamięci pierwszy raz z substancją w 2010r. Bardzo dużo wspólnych cech wyłapałem z pamięci (euforia, zagmatwanie, lekka stymulacja, poczucie spełnienia), ale też zadziwiło mnie, że przy przerwach od dorzutek, czy to oral czy sniff miałem ochotę coś zjeść (jadłem głownie produkty bogate w tłuszcze i białko, plus naturalny izotonik (woda, sól, cytryna, miód)). Tego typu dodatki pomogły mi na pewno przetrwać zjazd po tej substancji. Książkowe działanie z jednym ale, nie miałem takiego oczopląsu jak za dawnych czasów (klatkowanie w oczach jakbyśmy grali w grę w mniejszej ilości fps niż zwyklę, spowolnienie czasu). Nie wiem dlaczego tak miałem. Jestem ciekaw waszej opini. Dorzutki podkręcały tylko spektrum działania. Lecz po 10 godzinie zabawy z mefedronem poczułem zmęczenie organizmu, które spożytkowałem na kąpiel, obiad, lekki odpoczynek. Nie przetrwałem ciągu z towarem dłuższego niż 16 godzin. Po tym czasie dorzutka 250 mg sniff nie klepała, więc stwierdziłem, że jebać to i kończę imprezę. Trochę szkoda, ale czytałem na ten temat, że tak ma być. I tak jest.

Moc substancji oceniam na bardzo wysoką. 100 mg mnie zrobiło już ładnie, a dorzutki do pewnego czasu sprawiły, że pizda była nad głową. Jeżeli ktoś gustuje w tym specyfiku, na pewno się nie zawiedzie. Polecam serdecznie. Jak będę miał więcej przebiegu z produktami, to na pewno się o tym dowiecie.

Plusy i minusy są oczywiście subiektywne. Na każdego z was może ten mefedron działać inaczej. Możliwe też, że nie zabezpieczyłem się za dobrze przed przygodą i dlatego wyszło jak wyszło

Minusy:
- brak możliwości ciągu większego niż parenaście godzin
- katar utrzymujący się tydzień (mimo kuracji wodą morską)
- zapach mefedronu utrzymujący się w nosie też tydzień.
- okurtna zgada
- śmierdzący pot utrzymujący się kilka dni

Plusy:
- książkowe działanie substancji
- brak zmęczenie po ciągu z substancją
- możliwość konsumowania posiłków podczas ciągów
- brak poszerzonych źrenic, można wręcz napisać, że wyglądałem tak samo jak przed zażyciem.
- brak ciśnienia na dorzutki (aż dziwne, że mogłem na godzinę od zejścia substancji wyjebać się na nią i pójść zrobić zakupy)

Tak jak pisałem wyżej. Moje minusy, to są subiektywne odczucia, które mogły być spotęgowane przez nieodpowiednie zachowanie bhp podczas imprezy.

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - EmStO - 02.09.2024

Twoja opinia mnie bardzo zachęciła Smile Już chyba wytypowałem ewentualną nagrodę a potem zakup tego.
Już to sobie wyobrażam jak lecę z tym tematem Big Grin

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - DarkSonia - 02.09.2024

Musicie zapamiętać jedną ważną zasadę!
Pierwszy strzał jest najważniejszy! a późniejsze, to tylko nieudana kopia poprzedniego, której nie dogonicie aż do końca worka!
tak właśnie działa ten "król".

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - EmStO - 02.09.2024

DarkSonia dlatego ja mam w planach pierwszy strzał 500mg dojapnie i jakaś setunia w nosek na wejściu i myślę, że będzie dobrze.
Kiedyś to bym tyle uderzył iv ale nie bawię się w to .

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - Czeslawo - 02.09.2024

Pappardelle 
Dzięki za robudowaną opinię co co dyży plus.

Widzę kilka wspólnych mianowników z moją recenzją ( https://dopal.org/showthread.php?tid=2193&pid=98688#pid98688 )
Co do kwestii maratonu, miałem dość podobnie w sensie nie " urzędowałem z tematem" ponad 24h, bo zwiększanie dawkowania nie dawało oczekiwanych efektów, a czuć było, że coś "siedzi na organiźmie" i najlepsza będzie rozsądana przerwa w celu uzupełnienia elektrolitów, witamin, substancji odżywczych.
Koleny dzień stosując powyższe, plus szybki spracer powzolił mi dość szybko usunąć pozostałośći po randce z mefem.

Co do uczucia w "nosie" to dokładniej zapewne coś się odłożyło w zatoce, dlatego potrzebna jest płukanka pod ciśnieniem, bo sama woda morska czasem nie wystarcza. ( nie chcę wyjść za jakiegoś przedstawiciela marki Irigasin Smile ) ale właśnie : https://www.mp.pl/pacjent/leki/lek/91456,Irigasin-proszek-do-sporzadzania-roztworu-do-plukania-nosa-i-zatok świetnie oczyszcza i przygotowuje też nos na kolejne "narko-igrzyska".

Mając na uwadzę powyższe, można dobrze zaplanować czas spędzony z 4-MMC od Escobar bo substancja jest bdb, czyli w skali ocen szkolnych 
( dziś początek roku szklolnego - przypomnę to produkt kolekcjonerski i powyż. 18 lat  Wink  ) To 5/6 w tej skali .
O4.09.2024 Bedzie ponownie pod wysyłkę !

RE: 4-MMC Original - Opinie o produkcie. - Epsiakos - 02.09.2024

Jezeli chcecie sobie luzno dyskutowac nt. 4mmc to spoko, jest do tego odpowiedni dzial - https://dopal.org/showthread.php?tid=261&page=21

Tam mozecie sobie dyskutowac, a tutaj nie robcie syfu bo pozniej naprawde ciezko znalezc Recke, nastepnym razem juz nie bede prosil.