![]() |
|
Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć (/showthread.php?tid=198) |
RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - EmStO - 12.01.2025 horsii dla mnie to przyjemnego wtedy to byl moj debiut i pierdole to galke prosro w dupke xD do piernika moge dodac . To nie moje klimaty kto chce niech cpie
RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - Martwy666 - 11.07.2025 Przygotujcie się na długie odsypianie. Moim zdaniem to już z desperacji i nie warto w chuj RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - Konrad Curze - 07.08.2025 Raz brałem gałke muszkatułową (już nie pamiętam ile maks 2 opakowania już zmielonej, ale specjalnie szukałem z jak najpóźniejszym terminem ważności). Poza tym, że chciało mi się w cholerę rzygać i odbijało mi się jeszcze długo tym szajsem (do tego stopnia, że osoby obok czuły jej zapach) to całkiem lekka i przyjemna faza. Pewnie substancja czynna zwietrzała, ale jak po godzince lub dwóch zapaliłem odrobinę ziółka to na prawdę miło się połączyły ze sobą. Takie ożywienie, gadatliwość, ogólnie poprawiony nastrój. Może w bliżej nieokreślonej przyszłości bym jeszcze raz spróbował, ale tym razem już wolę ją napchać do kapsułek i dla pewności zmielić ją samemu, aby gra warta była świeczki. RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - horsii - 08.08.2025 Konrad Curze Galka swiezo starta o wiele lepiej działa, mocniej, spektrum efektów wtedy wydaje mi sie ze jest pelniejsze. O wiele bardziej "trippy" taka jest, i jak to się mówi "marihuaniasta", bo taka co odlezała w paczce nie wiadomo ile, to zdaje mi sie taka bardziej płytka troche w działaniu. Jasne taka z paczki tez potrafi sklepać (choć nie zawsze, czasem trafi sie lipa totalna) ale prawie zawsze trzeba jej zjeść więcej. Nie musisz jej koniecznie mielic tak dosłownie, mozesz nawet na tarce zwykłej przelecieć po tej takiej najdrobniejszej stronie, moze chwilkę dłuzej bedzie sie ładować jak byłaby na proch drobny zrobiona. Ja tak robiłem i było git. Ten posmak gałkowy przy odbijaniu się, jak tak ci przeszkadza, to idzie go nienajgorzej zamaskować jak popijesz to mlekiem albo jogurtem pitnym jakimś. Nie trzeba wtedy w kapsułki ładować. Sypiesz takiej gały parę gramów w tak 50-80 ml wody, walisz shota takiego, i popić tym mlekiem/jogurtem, i powtarzać az pojdzie wszystko
RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - Lifeisbrutal - 08.08.2025 Z jogurtem brzmi o wiele lepiej niż sposobem śp.pudzilli z energolem. XD Raz w życiu próbowałem gałki i jeszcze dla mnie to nic ciekawego a smak z energolem ochydny. RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - Konrad Curze - 08.08.2025 horsii Dzięki za dokładne rady, bo rzeczywiście najgorsza część do wrzucenie tego do organizmu. Pewnie w czasach większej desperacji albo (bardziej prawdopodobne) z nudy przetestuję jeszcze raz, ale tym razem ze świeżą. Polecasz gałki jakiejś kontretnej firmy? Pamiętam, że na hyperrealu były długie dyskusje na temat najlepszej gałki (nie pamiętam czy stanęło na prymacie czy kamisie). Do tego czy do gałki pasowałyby jeszcze jakieś inne substancje oprócz zioła (najlepiej wzbogacającego bardziej psychodeliczny aspekt przyprawy i ewentualnie dającego trochę energii, aby dłużej być w stanie cieszyć się tripem)? Musiałoby być to też coś zwiększającego tętno, bo ona już dość znacząco obniża. RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - horsii - 08.08.2025 Konrad Curze Ta, dyskusje na temat tego czy kamis czy prymat mielona to mozna w nieskończoność prowadzic, ja rózne jadałem, jaka akurat była taką brałem, i tu się trafiały dobre i złe, i tu. Najlepiej by było chyba jednak jakbyś zamówił sobie całą gałke w orzecach, bez wzgledu na marke. Swiezo zmielona/starta najlepsza. Brałem kiedys nawet takie jakies no-name orzechy, i było git. Kofeina wbrew pozorom potrafi rozsądnie, nieprzesadnie "zenergetyzowac" doswiadczenie, i przy okazji podniesc cisnienie krwi, które po galce mocno spada. RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - EmStO - 22.08.2025 Ta gałka to jest jedna wielka lipa i tyle Wam powiem RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - Konrad Curze - 23.08.2025 @"Antek991" Po odpowiednim przygotowaniu na pewno daje jakieś efekty - weterani za to są w stanie poręczyć i sam doświadczyłem jakiegoś jej działania. Po prostu pytanie brzmi czy warto się z tym użerać (na bezrybiu i rak ryba)? RE: Gałka muszkatołowa - wszystko to co trzeba wiedzieć - EmStO - 24.08.2025 Konrad Curze Ziomalu ja na tym miałam dawno temu u Ci powiem, że ciężka bania 🙊 Trzeba lubić takie klimaty a to niestety nie moja bajka . |