![]() |
|
Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Nauka i kuchnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie (/showthread.php?tid=2555) |
RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Blade12 - 13.08.2025 Kapitan czasem trafi się dobry sort futra RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - włodzimierz - 13.08.2025 (13.08.2025, 12:08)Kapitan napisał(a): Bo feta w Polsce to syf tam jest z 5% fety wina ludzi, że kupujecie takie gówno i dajecie im na tym zarabiać XD RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Konrad Curze - 13.08.2025 włodzimierz Niestety, już taki jest wyrobiony rynek w Polsce. Zwłaszcza, że wciąż jesteśmy całkiem znaczącymi producentami fety, ale ta lepszej jakości idzie na Zachód (bo w euro się bardziej opłaca zarabiać niż w nędznych plnach) a to co zostaje stopniowo schodzi na psy. Strzelam, że sensowny towar można byłoby dostać z Cebulki / darknetu... Natomiast w clearnetcie, telegramach i innych raczej już jest rozcieńczona po raz n-ty. Do tego dochodzi kwestia wyrobienia klientów, nigdy nie miałem styczności z tą mityczną fetą z przed 10-15 lat, zatem nawet nie mam punktu odniesienia (podobnie nowi klienci) a weterani byli stopniowo oswajani z pogarszającą się jakością amfy. Wspominają tamtą z nostalgią, ale no nic za bardzo nie da się zrobić. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - włodzimierz - 13.08.2025 no właśnie wszyscy Ci weterani ciągle narzekają, że nie ma już takiej fety jak kiedyś. ale jak jest gdzieś feta droższa, pewnie lepszej jakości, to nie, wolą kupić gówno 5% bo tanio niektórzy wolą oczyszczać, a niektórzy brać z tymi syfami co nie wiadomo co jest RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Konrad Curze - 13.08.2025 włodzimierz No niestety, ale to że coś jest droższe też nie znaczy, że dostajemy lepszej jakości towar (bo już nie raz przepłacałem za coś co miało mnie "zmieść z planszy i bóg wi co" a było przeciętne), zatem cena nie jest wystarczającym indykatorem. Po prostu pogodziłbym się, że zacnej fety nie znajdzie zwykły ćpunek. Jeżeli komuś zależałoby na fazie około amfetaminowej to pewnie celowałbym w leki dla ADHDowców i wymieszał je z czymś, aby dodać euforii. Niedawno na nasz rynek weszła lek z taką substancją - dextroamphetamine i już parę razy mignęło mi to u sprzedawców na telegramie (a ponoć jest to dość potężny medykament). RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - włodzimierz - 13.08.2025 Konrad Curze to nie była by faza "około amfetaminowa" tylko dosłownie amfetaminowa - dextroamfetamina to po prostu jeden z jej enancjomerów (ten mocniejszy) ale takie leki na ADHD na czarnym rynku są bardzo drogie (diagnoza ADHD też - kosztuje 300-400zł) poza tym w tych lekach jest jej dosyć mało - na kilka razy mocnych RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Konrad Curze - 13.08.2025 włodzimierz Jak brałem medikinet to nie czułem takiej porządnej fazy jak nawet na tej sobaczej, ulicznej fecie (stąd to wyrażenie "około amfetaminowa"). Jak coś czytałem o tej nowej to zapowiadała się obiecująco zarówno dla osób z ADHD i dla konserów substancji wszelakich, ale nie miałem z nią doświadczenia. Też prawda co do ceny (nawet legalnie to są jedne z droższych "zwykłych" leków), dlatego wolę katynony. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - włodzimierz - 13.08.2025 medikinet to akurat pochodna amfetaminy i to taka "nietypowa" strukturalnie - to może inaczej działać trochę, więc rozumiem już o co Ci chodziło no ciekawa ta z dekstroamfą, nie próbowałem tak samo jest w polsce lek z lisdeksamfą - to jest ta deksamfa ale połączona z lizyną, ma bardziej wydłużone, kontrolowane działanie. Jedynie z tego co czytałem to częstym efektem ubocznym jest zwiększone wypadanie włosów - ale to chyba też przy zwykłej amfie ja za katynonami nie zbyt przepadam, wolę czystą prawilną fetę RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - AniaCz - 19.08.2025 wymiotowałam po brudnym sorcie parę lat temu od jednego z lepszych v przysłał mi brązowe cmc walnęłąm kreskę no i poszło po 5 minutach odwrót, faza słaba nie polecam a czyszczenie podobno zabiera moc więc ani w ta stronę ani w ta sie to nie ima omijajcie takie sorty RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Konrad Curze - 20.08.2025 AniaCz Jeżeli źle się oczysci to tak traci się więcej substancji czynnej, ale jeżeli się zrobi dobry research i nie spierdoli się filtrowania to daje to jakieś efekty. Kiedyś przemywalem jakiegoś katona acetonem i złagodziło to podrażnienia nosa i trochę wzmocniło działanie. Osobą z sensownym doświadczeniem chemicznym mogłaby uzyskać o wiele lepsze rezultaty. |