![]() |
|
Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: ABC walki z uzależnieniem (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=81) +--- Wątek: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? (/showthread.php?tid=5973) |
RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Piotrek8924 - 30.10.2025 horsii dziękuję za odpowiedź RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Piotrek8924 - 01.11.2025 Jak odstawić alkohol? Zamierzam nażreć się minusów jak świnia, tak. Żeby nie wstać z łóżka, mam też klony i Xanax ale zawsze łączyłem je z alkoholem i będzie to mi alko przypominać:/ RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - EmStO - 01.11.2025 Zwariowałeś ? RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - horsii - 01.11.2025 to w koncu co bedziesz tabletki żreć czy wódę pić? cold turkey i tyle. idź do ośrodka jak już nie panujesz nad tym, bedzie szybciej i se wrecz oszczedzisz czasu, meczarni, pierdolenia. RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Piotrek8924 - 02.11.2025 Wodki nie pije tylko browary, wstałem dzisiaj rano dobrze się czuję został jeszcze jeden browar z wczoraj nie wiem co będę robić. Jeszcze spaliłem grzałkę w e-papierosie na start dzisiejszego dnia bardzo się wkurwiłem. Ośrodek mi niepotrzebny mam wszystkie farmaceutyki terapie przyszedłem, ale dalej piję kurwa mać. ![]() Nie udało się kupiłem w Żabce sześć browarów. RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Piotrek8924 - 06.11.2025 Udało się nie pić przez poniedziałek-sroda, dzisiaj znowu zacząłem. Wjechały też Klony 2mg zamiast 0,5 mg, odstawiłem Amizepin. Teraz chociaż czuję się normalnie. RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Konrad Curze - 06.11.2025 Piotrek8924 Alkoholowej odstawieńki nie doświadczyłem, ale niezależnie od tego jaka to będzie substancja po zakończeniu ciągu, człowiek nigdy nie będzie się "czuł normalnie". Też przerzucanie się z alko na benzo i autoregulacja krzyżująca te dwa depresanty jest sabotowaniem się i potencjalnym tworzeniem kolejnego nałogu - tylko, że od benzodiazepin. Sugerowałbym mimo wszystko jakiś detoks i grupę terapeutyczną, aby przynajmniej w tej wstępnej i najtrudniejszej fazie mieć jakieś wsparcie. RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Piotrek8924 - 06.11.2025 Ja mam uzależnia krzyżowe od alko i benzo. Jak nie piłem stosowałem Amizepin i Klonazepam 0,5 mg Tydzień męczarni, zaparć po Amizepinie Ale czułem się w miarę. Terapię ukończyłem, mogę udać się do następnej w innym miejscu. RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Konrad Curze - 06.11.2025 Piotrek8924 To zdecydowanie parszywsza sytuacja... Na pewno konieczne jest pójście drogą cold turkey (w przypadku benzo i alko), nwm skąd bierzesz benzo, ale jeżeli od lekarzy to musisz powiedzieć o uzależnieniu (w ten sposób utrudnisz sobie dostęp do tej substancji) i może przy okazji przepisaliby jakąś farmakologię, która mogłąby pomóc... a tak poza tym to terapia, autoterapia i szukanie jakiś dodatkowych ifnormacji na temat uzależnienia. RE: Jak rzucić, gdy to cię kręci? Czy do końca życia będę ćpał, bo kocham tą moc? - Piotrek8924 - 06.11.2025 Walka z alkoholem jest nierówna. Kiedy alkohol piję od 18 urodzin, a Klonazepam biorę już 11 lat |