![]() |
|
Kratom - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Opioidy/Opiaty (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=50) +--- Wątek: Kratom (/showthread.php?tid=1010) |
RE: Kratom - horsii - 19.07.2025 Cytryna (sok cytrynowy) podbija kratom, ale nieznacznie. I nie tak jak mogłoby sie wydawać. Nie działa to tak jak w przypadku podbijania np. kodeiny czy DXM za pomocą soku z grejpfrutów - tutaj chodzi o inhibicje konkretnych enzymow, a wiec uposledzenie metabolizmu zwiazku, więc stęzenie jest wyzsze, wiec bomba grubsza. Natomiast sok z cytryny zwieksza stabilność mitragyniny która lubi sie rozpierdolić od gorącej wody. Kwaśne ph sprawia ze co nieco wiecej zarówno mitragyniny oraz 7-oh (nawet te śladowe ilości) nie pójdą sie jebac od wrzatku. Podobno tez troche to pomaga w wyciagniecniu wiekszej ilosci alkaloidów z masy roslinnej jesli przyrzadzasz herbatę z kratomu. Jak zalewasz na chama i pijesz zupe kratomową, to całkowity efekt jest raczej marginalny. No ale przynajmniej troche pomoze w kwestii smaku. Nie zeby byl jakis okrutny... No moze nie jest super jak pijesz zupe z 10 gramow ale nie ma tragedii. Pijalo sie gorsze rzeczy
RE: Kratom - doxyou - 25.07.2025 Dla mnie czy z 3 czy z 10g smakowało prawie jak herbatka. Woda z sokiem z cytryny bardzo pomaga na mdłości po przyjęciu dużej dawki na pusty żołądek. RE: Kratom - Metykatykot - 25.07.2025 Odnośnie moich bólów wnętrzności, to wyczytałem, że niektórzy, żeby uniknąć tego przez filtr do kawy jakoś parzą, żeby tego syfu nie pić, a samą aktywną suptancje
RE: Kratom - Lifeisbrutal - 25.07.2025 Nie no bez przesady. XD Kratom nie jest taki tragiczny w smaku fakt rewelacji nie ma i usłany płatkami róż on nie jest. Ale jak spływ klefa potraficie przeżyć gdzie czasem naprawdę jest okrutny to taki kratom dla mnie to pikuś. RE: Kratom - horsii - 25.07.2025 Dokladnie, o ile nie piłbym samego kratomu dla jego wlasciwosci smakowych, to narzekanie na smak... 5 lat macie? takie troche ziemiste, roślinne, lekko gorzkie. Ale daleko temu do jakiegoś wstrętnego w chuj. Spływy po chlorach są sto razy gorszeKajabuza bebechy masz rozjebane albo kupiłeś jakiś szajs - tak mi sie wydaje. Ja tego wchłaniać potrafiłem po 25-30g na dzien, całą tą breję, i nic mi nie było RE: Kratom - cicha_spoleczna_bandyterka - 06.09.2025 Ostatnio robię tak, że wysypuję herbatę z torebki i uwiązuję w niej kratom. Parzę jak herbatę i unikam dolegliwości żołądkowych. Profit ![]()
RE: Kratom - doxyou - 06.09.2025 Pomysł może i dobry, ale trochę nieekonomiczny. Bo najlepsze efekty są właśnie po wypiciu całej tej brei z dna. Mówię wam. Woda z sokiem z cytryny, albo sam sok i nudności mijają.
RE: Kratom - EmStO - 27.09.2025 Jakieś zjazdy po tym sa czy inne huje ? RE: Kratom - doxyou - 29.09.2025 Raczej nie, a przynajmniej nie nazwałbym tego zjazdem po wszystkich stymulantowo/euforykowych specyfikach, które odbierały mi chęci życia na zjeździe. Taki dziwny miks kaca i przymułki po wypiciu kilku energetyków, nic strasznego. Poza tym w większych dawkach kartom bardzo mocno seduje, więc zjazd można bardzo łatwo przespać. RE: Kratom - EmStO - 29.09.2025 Kurwa mam chęć i ochotę powoli tego spróbować 😩 Warto ? |