1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) (/showthread.php?tid=172) |
RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - horsii - 13.07.2023 ^ oczywiście że tak. W polsce nie ma ani jednej osoby która kupiłaby to z allegro do celów technicznych, po takie zakupy chodzi się do sklepów typu pol-aura/warchem, nie do jakichś januszów z alledrogo co raz im się naleje tak a raz tak. Przecież BDO jest tak śmiesznie tanie w hurcie, że kupując bańkę tego i sprzedając w detalu jakieś buteleczki 100, 250ml i tak masz pojebany markup. Nie wiem, jak można to jeszcze rozcieńczać, komedia. RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - Martin - 23.10.2023 Rok temu zakupiłem butelkę 100ml przerobiłem z tego koło 80ml, odpowiednia dawka dla mnie to były 2-3ml. Faza sama w sobie jak na mnie bardzo pusta i nic ciekawego przy większych ilościach pojawiąją się oevy w postaci pikselizującego się obrazu ciężko utrzymać się na nogach. Rekreacyjnie niezbyt fajna substancja jednak ratowałem się tym gdy przesadziłem z grzybami-odcięło elegancko i obudziłem się po kilku godzinach. RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - DissoEnjoyer - 03.11.2023 Z punktu widzenia osoby, która tylko próbowała GVL to BDO to niebo a ziemia. Rozumiem, że obciąża wątrobę i wierzę, że GBL daje o niebo lepszą euforię nie tyrając tak wątroby. NO ALE PRZYNAJMNIEJ TO BDO WIDOCZNIE DZIAŁA, i daje tą fazę, chociaż pustą, z obecnym poczuciem niedoćpania Ja musze dolewać już po godzinie-półtorej, nie wyobrażam sobie jak to z GBL musi iść szybko... RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - Twilight Sparkle - 04.11.2023 A z czym mieszacie ten pyszny odczynnik żeby się nie porzygać w trakcie picia? RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - horsii - 23.01.2024 Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Chlejecie substytut płynu do mycia felg? Ja tak, bo oryginalny się skończył. (04.11.2023, 01:06)Twilight Sparkle napisał(a): A z czym mieszacie ten pyszny odczynnik żeby się nie porzygać w trakcie picia? Bez przesady, bdo nie jest takie wstrętne, jak byly ...ekhem .. ciężkie, polowe warunki, to z łykiem wody mineralnej szło kurwa. Pyszne nie jest ale to nie są smakowe doznania typu gbl/2m2b. Przecież ludzie to czyste piją niektórzy xD No i idzie sie przyzwyczaic bardzo szybko. RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - Martin - 23.01.2024 @"Twilight Sparkle" Smak nie jest taki zły cokolwiek słodkiego da rade jakiś soczek czy inna kola. RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - Twilight Sparkle - 23.01.2024 Smak może nie ale konsystencja wstrętna, taki "posmak" gorzki oleisty zostaje. RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - LOBO - 23.01.2024 (23.01.2024, 12:23)horsii napisał(a): Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Chlejecie substytut płynu do mycia felg? Ja tak, bo oryginalny się skończył. Teraz, bawie sie w testowanie agmatyny, antagonisty NMDA odnosnie do GBL/BDO, po intensywnym waleniu w leb calodniiwym... I zarzucone 3g przed spaniem, daje rade zapobiec nocnemu wybudzaniu/rebounda...plus przypalenie pana haszyku Takze badam dalej... RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - DissoEnjoyer - 23.01.2024 horsii szkoda, że odczynnik szybko traci jakąkolwiek tam magię, pierwsza polewka była obiecująco euforyczna. Obecnie po drugiej butelce BDO strasznie mi się znudziło. Jednak ma swoje zastosowania, dla mnie - osoby nadmiernie chlejącej browary - jako substytut alko, no i też odkryłem inne zastosowanie... Do pirolidynogówien u mnie vapo alfy, łączył się super, zdejmował troche schiz no i nie było tak czuć efektów fizycznych przy wapo - wjazd na serce głównie mi tu przeszkadzał, z BDO jest jednak delikatniej. RE: 1,4-butanodiol (zamiennik GBL) - LOBO - 23.01.2024 Btw. W sumie mozna podpiac na sile, odkopanie watku do, nagrody w postaci, "Zlotej Lopaty" ...Osobiscie, jeszcze nie mam, ale chyham na odpowiedni timing...Postawie w najwidoczniejszym miejscu w domu, tuz obok..."Zlotego Dzbana" i "Zlotego Cwierc mozga" ;-) |