![]() |
|
Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Nauka i kuchnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie (/showthread.php?tid=2555) |
RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - JureKiler - 27.11.2025 DarkSonia nie kupuje kolorowych sortów jak widzę że coś ma kolor to odrazu szukam dalej. U pablita ostatnio były 2 sorty 3cmc praktycznie wyglądające idealnie tak samo. Ale „hindus” był bardziej euforyczny w stosunku do drugiego który speedowal jak pojebany. „OBA BYŁY CZYSTE BIAŁO PRZEZROCZYSTE” RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - EmStO - 27.11.2025 Kiedyś była moda na kolorowe cmcki Zazwyczaj one mocniej klepaly ale zjazdy po tym to już inna sprawa …. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - JureKiler - 27.11.2025 Dobrze że nigdy nie podążałem za modą RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - DarkSonia - 27.11.2025 (27.11.2025, 02:36)JureKiler napisał(a): DarkSonia nie kupuje kolorowych sortów jak widzę że coś ma kolor to odrazu szukam dalej. no ale właśnie, widzisz... kolor kolorem ( czy nawet jego brakiem ) liczy się jakość syntezy, widocznie jeden był lepiej ugotowany od drugiego. Ba, powiem więcej... możliwe że oba były ugotowane tak samo dobrze - w sensie mocy, ale proces oczyszczania jednego był inny niż drugiego i trochę "mocy" mogło ubyć. Nie chcę polemizować o chemii i syntezach bo o nich za wiele nie wiem, na logikę po prostu biorę pewne rzeczy. + dopiszę, że spoko, że czułeś różnice, możliwe - że nie jesteś tak zajechany jak zakładałam hahamiłego dnia RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - JureKiler - 27.11.2025 DarkSonia a mogę zapytać eksperta w dziedzinie gotowania czy ten lepiej ugotowany ma profil euforyczny czy speedujacy bardziej? Bo muszę zanotować sobie
RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - DarkSonia - 27.11.2025 jak dwa są "dobrze ugotowane" to raczej na to to jak zareagujesz wpływ ma w większości ( a czasami wyłącznie ) stan Twojego organizmu. ... i dawki. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Konrad Curze - 28.11.2025 DarkSonia Takie kłamstwa próbują nam wmówić nieudolnie chemicy, którzy nie potrafią odtworzyć receptury pierwszych kucharzy chlorów. Każdy koneser CMC-ków chociaż raz spotkał się mitem o chlorze, którego profil idealnie wyważył speed do eufo i zawsze działą w ten zbalansowany sposób. Część podań na temat tego legendarnego dragu mówi, że taki chlor ma 60 speeda do 40 eufo, ale to na mój gust są fabrykacje (te zbyt równe liczby ewidentie wskazują na brak umiejętności wyczucia subtelnych niuansów różniących takiego chlora który ma 55 speeda do 45 eufo od chlora, który miałby 62,5 speeda do 37,5 eufo. Wedle moich analiz tekstów źródłowych kluczem do poznania prawdziwej doskonałej proporcji speeda do eufo jest zastosowanie ciągu fibonacciego i złotej proporcji. Skoro w naturze regularnie dostrzegamy formy, które odpowiadają złotej proporcji to wręcz grzechem byłoby ujęcie chlorom atrybutu wpasowywania się w tak uniwersalnie estetyczne struktury, jakie powstają przy użyciu tejże złotej proporcji... a przynajmniej na to wskazują najstarsze zapiski pierwszych konserów CMC-ków. RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - włodzimierz - 01.12.2025 (27.11.2025, 16:10)JureKiler napisał(a): DarkSonia a mogę zapytać eksperta w dziedzinie gotowania czy ten lepiej ugotowany ma profil euforyczny czy speedujacy bardziej? Bo muszę zanotować sobie co za pierdolenie, że lepiej ugotowany ma konkretniejszy któryś profil, to zależy od tego jak bardzo sprzedawca leci z wami w chuja dając wam tak naprawdę 5% towaru, a reszta to proszek do pieczenia, kofeina, kreatyna czy inne domieszki + druga sprawa, zazwyczaj sprzedawca sam nie wie co ma, bo to trafia z rąk do rąk i mówi to, co się najbardziej opłaca - profil zależy czy to jest 2/3 czy może 4 CMC. o 2CMC mało jest danych na wikipedii o tym jak inhibituje konkretne receptory ale jako ciekawostkę daje link do pracy magisterskiej z uniwersytetu jagiellońskiego o 2CMC: https://ruj.uj.edu.pl/entities/publication/76b74ed6-4c1f-4910-82cb-2009b687bbc1 Konrad Curze niestety w chemii, a w tym wypadku w chemii w organizmie nie działa złoty ciąg haha chodzi o receptory - które różnie i w różnym stopniu działają w zależności od miejsca wiązania + w lekkim stopniu od różnicy genetycznej, wieku, płci itp RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - DarkSonia - 01.12.2025 i od jakości sortu
RE: Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie - Silence - 01.12.2025 włodzimierz Dlaczego zatem cmc/mmc czesto tak mocno odbiegaja od siebie jakoscia? Z tego co slyszalem to one są zawyczaj raczej czyste w granicy >85% Widzialem na Cebulce nawet brazowe albo lekko brazowe krysztalki ktore mialy potwierdzona baaniami czystosc na poziomie >90% |