Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Narkotyki & Research Chemicals - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Narkotyki & Research Chemicals (/showthread.php?tid=1205)

Strony: 1 2 3

Narkotyki & Research Chemicals - UltraKsiężyc - 11.10.2022

Co według was różni klasyczne narkotyki od RC? 
Wiadomo narkotyki jak i RC należą do grupy psychoaktywnej, mają pływ na układ nerwowy
Jakie główne skutki odczuliście działania narkotyków,dopalaczy na wasz układ nerwowy? Na swoim przykładzie mogę wymienić zaburzenia koordynacji ruchowe,pobudzenie jak i otępienie trudności z koncentracją a nawet i agresja 
Tak mnie naszło jak wygląda to u was,która wywołuje u was najbardziej pobudzenie a która bardziej ( negatywne skutki) typu zaburzenia koordynacji ruchowej itp

RE: Narkotyki & Dopalacze - voice.of.voiceless - 11.10.2022

dopalacze to termin wymyślony przez media

skutki uboczne spowodowane przez zażycia nowych substancji psychoaktywnych, są takie same jak w przypadku klasycznych narkotyków, z tymże mogą być bardziej neurotoksyczne np. 4cmc od mdma

każdy organizm jest inny i trzeba to brać pod uwagę, ja np. nietoleruje stymulantów, za to po depresantach bawie się wyśmienicie

RE: Narkotyki & Dopalacze - UltraKsiężyc - 11.10.2022

Tak masz rację każdy organizm jest inny
Liczy się staż stan zdrowia testera 
Stan psychiczny często przyczynia się do tego 
Ale to temat rzeka 
Wątek założy głównie jak to wygląda u innych chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat

RE: Narkotyki & Dopalacze - voice.of.voiceless - 11.10.2022

one hit wonder, 6g tramadolu + 60mg klonazepamu i dwa wiadra i to byl koniec ze mną, odma płucna, ostra niewydolność oddechowa, 10 dni na oiomie z czego ponad połowa w śpiączce, operacja i blizna na zebrach do konca zycia Podobno kultowa no co tu dużo mówić, wypadki się zdarzają

po alfie kiedyś też ostra jazda była, po czwartym dniu to w każdej ścianie podsłuch i policja pod drzwiami, po kanna nie raz sie o smierc otarłem, co tu jeszcze więcej mówić xd temat rzeka

RE: Narkotyki & Dopalacze - fiodor - 11.10.2022

Nie widzę żadnej różnicy poza popularnością, za narkotyki uważa się coś co lata po ulicach kilkadziesiąt lat. Kwestia działania na organizm zależy jedynie od grupy środków czy to depresanty, stymulanty czy tak dalej.
@"PUDZILLA"  kiedyś też nie ruszałem stimow (nawet kawa od święta), same depresanty. I nie narzekałem na na zdrowie. To się zmieniło i z perspektywy czasu nic bardziej nie rozpierdala organizmu niż branie wszystkiego na co jest okazja, nawet nie mówię że jednocześnie. Po prostu jedna grupa substancji, a tak to sinusoida dla organizmu od totalnego pobudzenia, manii, psychozy do śpiączki, depresji oddechowej

RE: Narkotyki & Dopalacze - wwojtuss - 11.10.2022

napietnowanie (zdemonizowane) wymyslonego znaczenia i okreslenia na narkotyki ktore mialy zastepowac te tradycyjne, znane wczesniej mialo zmniejszyc ilosc przedawkowan przewaznie wsrod mlodziezy
oczywiscie tez mowimy tu o innym statusie prawnym i szerokiego omijania prawa idac lewa strona

a co do dlugoterminowych skutkow ubocznych? stalem sie bardziej elokwentny w wypowiedziach, czuje sie madrzejszy xD 
ale to jak z hepasliminem, efekt uboczny bo znikaja boczki Podobno kultowa

RE: Narkotyki & Dopalacze - Szyderca - 11.10.2022

Bo znikają boczki hehe jeblem Podobno kultowa ja po maczanie raz w życiu latałem po ścianie hehe , ale ogarnęłem temat bo zaczolem sam do siebie mówić ze nie może mi się nic stac ponieważ nie jestem jakis pierwszy lepszy leszcz ponieważ potrafiłem z ziomkiem 300g mocarza w niecałe dwa tygodnie spalić i normalnie sie zachowywać. I ze wszystko dzieje się w mojej głowie.

RE: Narkotyki & Dopalacze - Beeniepatu - 11.10.2022

Odpowiadajac na pytanie: nic nie rozni. Nie ma definicji narkotyku. Z greckiego to po prostu "oszalamiajacy". Jest to potoczna nazwa substancji psychoaktywnych, ktore sa nielegalne. Kiedy pojawily sie legalne substancje psychoaktywne, dzialajace na osrodkowy uklad nerwowy, trzeba bylo je jakos nazwac. Nie mogly byc zakwalifikowane jako narkotyki przez swoj status prawny - bycia legalnymi substancjami. Coz wiecej mozna powiedziec 😎

RE: Narkotyki & Dopalacze - horsii - 12.10.2022

Nie ma czegoś takiego jak dopalacze. Podobno kultowa

RE: Narkotyki & Dopalacze - Maniek - 12.10.2022

Dopalacze to był chyba pierwszy oficjalny i legalny wtedy sklep z RC produktami i nazywał się Dopalacze.com Smile