![]() |
Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Nauka i kuchnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? (/showthread.php?tid=1640) Strony:
1
2
|
Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - aleksander37 - 04.01.2023 Fajny przepis sprawdzony polecam!!!! Co musisz zapamiętać: ![]() Co będzie potrzebne – składniki na ciastka CZEKOLADA ![]() JAJKA ![]() SUSZ ![]() CUKIER ![]() MASŁO ![]() MĄKA ![]() PROSZEK DO PIECZENIA ![]() Aby zrobić ciasteczka z marihuaną można użyć masła z THC lub suszu. Tutaj podajemy przepis na ciasteczka czekoladowe z suszem. A oto lista potrzebnych składników – porcja na około 10 ciastek o lekkiej mocy: susz (marihuana medyczna) – 1 g, mąka – 3/4 szklanki, masło – 60 g, jajko – 1 szt., cukier – 1/3 szklanki, czekolada gorzka lub mleczna – 1/2, proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka. Jak to zrobić? Wykonanie czekoladowych ciasteczek jest proste i zajmie około 40 minut razem z pieczeniem. Wcześniej wykonaj dekarboksylację marihuany (patrz wyżej)(na zdjęciu) 1.W misce należy utrzeć cukier z masłem, dodać jajko, połączyć w jednolitą masę. 2.Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. 3.Masę cukrowo-maślaną mieszamy delikatnie z mąką. 4.Kolejnym krokiem jest dodanie czekolady (pokruszonej, potartej) oraz rozdrobnionej marihuany i połączenie składników. 5.Uformowane ciasteczka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 15-20 minut. 6.Temperatura podczas pieczenia nie może przekroczyć 150 stopni, ponieważ THC straci swoje właściwości. Ciastka należy odstawić do ostygnięcia. SMACZNEGO!!!! RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - SztywnyMisza - 04.01.2023 Kiedys się zrobi ![]() RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - Dilleraaaa - 04.01.2023 A tak szukałem ciekawego przspisu,już ziomka miałem pytać jak robił te ciastka.To co kupić składniki ogarnąć wolną chatę i do dzieła 😄 RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - kot_kreskowy - 04.01.2023 Zajebista opcja😁 Może taki wyrób bardziej by mi podszedł, bo ostatnio po maryśce to wymiotuję jak żul po czterech jabolach ![]() Czy to musi być koniecznie medyczna marycha? Zioło normalne wchodzi w grę? RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - aleksander37 - 04.01.2023 (04.01.2023, 16:30)kot_kreskowy napisał(a): Zajebista opcja😁 Jak najbardziej tak zioło zwykle najbardziej sie nadaje!!!! RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - kot_kreskowy - 04.01.2023 Rozumiem, że normalne zioło nie wymaga dekarboksylacji? RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - aleksander37 - 04.01.2023 A dlaczego nie? RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - Dilleraaaa - 04.01.2023 kot_kreskowy Z normalnym ziołem ziomek kiedyś opowiadał,że robił i poczęstował ciocie czy tam kogoś to jak dobrze pamiętam zjadła tam 2 ciastka czy ileś tam i miała dosyć bo taką fazę miała.Ale to pewnie kwestia tolerki no i pewnie ilości zioła RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - aleksander37 - 04.01.2023 To na pewno chodzi o toleruje ale też o jakość suszu. RE: Jak szybko i prosto zrobić ciastka z marihuaną i THC? - kot_kreskowy - 04.01.2023 (04.01.2023, 16:47)aleksander37 napisał(a): A dlaczego nie? Nie znam się za nic na maryśce. Po prostu zrozumiałem to tak, że medyczna marycha ma w sobie THCA i trzeba to ogarnąć do THC, a zwykłe zioło które ma THC byłoby jakby już gotowe... Czy zwykła marycha też posiada THCA? No nie wiem, tak to zrozumiałem... Jeśli coś pokitrasiłem to mów ![]() |