Przepis na konopną nalewkę GREEN DRAGON - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Nauka i kuchnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Przepis na konopną nalewkę GREEN DRAGON (/showthread.php?tid=1654) |
Przepis na konopną nalewkę GREEN DRAGON - aleksander37 - 05.01.2023 Jak przygotować nalewkę z marihuany GREEN DRAGON Wykonać nalewkę z marihuany nie jest jakoś trudno zrobić i każdy fan konopi indyjskich powinien poradzić sobie z jej przyrządzeniem. Przy procesie produkcji duże znaczenie ma jaką odmianę wykorzystamy. Alkohol wykazuje działanie bardziej przytłaczające i depresyjne więc najlepiej do produkcji nalewki z marihuany wykorzystać jakieś odmiany z genami Sativy. Aby rozpocząć produkcje GREEN DRAGONA należy przygotować: - spirytus rektyfikowany - kwiaty marihuany - piekarnik (nie daje fotki każdy chyba wie jak wygląda piekarnik ) - blacha do pieczenia (nie daje fotki każdy chyba wie jak wygląda blacha do pieczenia ) - papier do pieczenia - duży słoik (nie daje fotki każdy chyba wie jak wygląda duży słoik ) - butelka z ciemnego szkła do przechowywania nalewki - gaza jałowa Kiedy już wszystko masz można rozpocząć zrobienie naszej nalewki!!! 1. Cały materiał konopny dobrze jest wyparzyć gorącą wodą, wtedy osiągniemy lepszy smak naszej nalewki. 2. Kiedy wyparzymy materiał, odsączymy i lekko wysuszymy wtedy go dekarboksylujemy, czyli podgrzewamy tak, aby pokazał on swoje właściwości psychoaktywne. Kiedy tego nie zrobimy to GREEN DRAGON nie będzie działał jak powinien. Nie jest to trudne do wykonania więc nie przejmuj się, jedynie co trzeba zrobić to podnieść temperaturę naszego materiału konopnego. Najprościej to zrobić rozsypując nasze ziółko na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i wsadzenie do nagrzanego piekarnika. Ważne jest aby piekarnik włączyć na zwykłe grzanie bez termoobiegu. Temperatura "grzania" marihuany powinna wynosić 110 stopni Celsjusza a czas ok. 60 minut 3.Między czasie przygotuj duży słoik, w nim nalewka będzie dojrzewać. 4. Do słoika włóż zdekarboksylowane konopie i zalej spirytusem rektyfikowanym. Proporcje suszu konopnego do alkoholu mogą być dowolne, jednak trzeba wiedzieć, że GREEN DRAGON znany jest ze swojej mocy i fani nalewki z marihuaną zalecają rozpoczęcie produkcji od mniejszych ilości marihuany np. 1 g zioła na 35 ml alkoholu. 5. Zakręcamy słoik szczelnie i chowamy w jakieś ciemne i chłodne miejsce na ok. 2 miesiące, przez ten czas nalewka nabierze odpowiedniej mocy. 6. Kiedy minie dwu miesięczny okres, to odkręcamy słoik, nalewka powinna nabrać zielonego koloru, przefiltrowujemy ją przez gazę, odsączamy wszystko i wlewamy do docelowej butelki która powinna być z ciemnego szkła. Butelka z ciemnego szkła zabezpieczy naszą nalewkę przez światłem, będzie dłużej posiadać swoje właściwości. Należy na początku uważać z dawkowaniem, GREEN DRAGON może zaskoczyć użytkownika. W zależności od tego jakich ilości suszu konopnego użyliśmy oraz jego jakości lepiej zacząć od jednej czy dwóch kropli aplikowanych bezpośrednio pod język. Jest to najszybszy sposób przedostania się kannabinoidów do krwiobiegu dlatego, że błona pod językiem jest cienka. Należy też uważać ze zwiększaniem dawki ponieważ efekt działania może być odczuwalny nawet po kilkudziesięciu minutach od zażycia. P.S SPORO ROBOTY DŁUGO CZEKANIA ALE DLA FANÓW NALEWEK JEST TO FAJNA ZABAWA A KOŃCOWY EFEKT NAPRAWDE DOBRY!!!! Do napisania tego posta posiłkowałem sie informacjami ze strony marihuanaforum.pl Jest to sprawdzony przepis robiłem go wiele razy polecam!!! |