Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami (/showthread.php?tid=1871)

Strony: 1 2

KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - kot_kreskowy - 05.02.2023

W tym wątku zamieszczajcie Wasze pomysly kulinarne, przepisy sprawdzone jak i eksperymentalne, wykwintne jak i proste dania.
Oczywiście wyłącznie te, które sami wykonaliście💪
Dokumentacja zdjęciowa wymagana.

To pasibrzuch zacznie😁

Budzisz się po melanżu, w portfelu nędza a w lodówce światło i ocet?

Oto SZYBKI BIEDAK
Garnek,woda,sól i gotujemy makaron.

2 cebule w kostkę:

[Obrazek: IMG-20230204-195132486.jpg]

Mortadela w kostkę:

[Obrazek: IMG-20230204-195302270.jpg]

Patelnia, tłuszcz (ja preferuję smalec, ale jak ktoś lubi to może być nawet olej samochodowy-jebie mnie to😎), cebula i wędlina na patelnię i smażymy.
Gdy będzie już zarumienione, przyprawiamy wg uznania i własnego smaku. 
Ja daję dużo słodkiej czerwonej papryki, szczyptę ostrej papryki, pieprz i maggi.

[Obrazek: IMG-20230204-195958729.jpg]

Na to wrzucamy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy wszystko razem i trzymamy jeszcze ze dwie minuty na patelni ciągle mieszając.
Na końcu dodajemy sos pomidorowy lub ketchup, mieszamy i na talerz.

Możemy posypać koperkiem lub pietruszką.

[Obrazek: IMG-20230204-200605492.jpg]

Jemy i nie marudzimy😋
Smacznego.

Koszt obiadu dla jednej osoby to ok 8 zł więc...
JEBAĆ BIEDĘ😎

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Lifeisbrutal - 05.02.2023

Jaka bieda zajebista sprawa,nie dość, że szybki obiad to składniki co lubię papryka,makaron, mortadela,cebulę może mniej no i u mnie zdecydowanie zmiana z smalcu na olej.Nienawidzę zapachu smalcu a już tym bardziej jak się coś na tym smaży.Pomysł zapisuje  Wink

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - kot_kreskowy - 05.02.2023

Lifeisbrutal 
I o to chodzi👍
Danie nie jest objęte prawami autorskimi i jak najbardziej można tuningować.
Można jakieś warzywa dodać, świeżą paprykę albo np kiszony ogórek.
Ja zaprezentowałem po prostu wersję biedną, bo taki był zamysł.
Co wcale nie znaczy, że jest niesmaczne, bo ja to wpierdalam aż się uszy trzęsą😁

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Maniek - 05.02.2023

Ja mam inną wersję "Biedaka" - Potrzebny makaron, resztki wędlin z lodówki, cebula, 2-3 jajka. Smażymy wędlinę/kiełbasę czy co tam mamy w lodówce, potem wrzucamy do smażącej się wędliny pokrojoną cebulę, smażymy aż się zeszkli, dorzucamy ugotowany makaron, przyprawiamy odrobinę czarnym pieprzem i mieszamy, gdy makaron będzie już podsmażony, wrzucamy do niego roztrzepane w miseczce jajka, przyprawione solą i pieprzem. Całość mieszamy aż do ścięcia jajka i gotowe Big Grin

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - kot_kreskowy - 05.02.2023

Maniek 
No pewnie😁 z jajeczkiem też smaczne😋

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - SztywnyMisza - 06.02.2023

u kurwa mortadeli bym nie zjadl Podobno kultowa  ale reszta spoko zamienilbym to na kielbase czy cos Big Grin

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Twilight Sparkle - 15.03.2023

Na bieda gastro polecam domową pickę. Jest z tym mniej roboty niż się wydaje. Mąka, woda, drożdże i cokolwiek co masz w lodówce. Nie masz sera? gratuluję pieczesz focaccię, też będzie dobre.

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - Maniek - 15.03.2023

Ferdek Kiepski podczas robienia domowej pizzy, zamiast sera dał Waldusiowi pastę BHP i też dali radę Podobno kultowa

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - DissoEnjoyer - 15.03.2023

"Sałatka typu PRL" - kroimy mortadelę (bądź wg. gustu inną szyneczkę) w paski, ser w paski, dajemy ogórki kiszone pokrojone w paski, mieszamy to z jakimś sosem (ja używam majonezu, ilość zależy również od gustu), można jednak również dodać jogurt naturalny, by sos nie był aż tak majonezowy, albo zrobić sos czosnkowy - czosnek to cud świata! W zależności od chęci kucharza, proszę wkroić pokaźną ilość świeżych ziół, np. pietruszkę, aby wzbogacić nasz posiłek o trochę zdrowia. Niechaj przegryzie się to wszystko w lodówce, ale jak głód skręca to jeść od razu.

Posiłek szybki, łatwy do modyfikacji i wykonania, i skutecznie uzupełni brzuch biednego narkomana.

RE: KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami - aleqqsu - 06.05.2023

U mnie taki "bieda" obiad to zazwyczaj carbonara bez boczku, wystarcza jajka makaron i ser   Tongue