Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? (/showthread.php?tid=2219)

Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - voice.of.voiceless - 03.06.2023

[Obrazek: Bez-tytuu22.jpg]

Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - 06/03

RE: Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - wwojtuss - 03.06.2023

zakladajac, ze nie bylbym blokowany przez opozycje i inne chujstwa, mialbym poparcie rzadu i funkcja prezydenta mialaby faktycznie znaczenie w naszym kraju, to zalegalizowal ziolko thc 420, wyjebal troche dodatkow socjalnych i zwiekszyl kwote wolna od podatku

a tak poza tym to jakas gruba impreze dla ludzi, ktorzy byli ze mna przed tym jak nim zostalem, zeby wynagrodzic im lojalnosc

RE: Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - Beeniepatu - 03.06.2023

Najpierw zlozylbym wniosek o prace zdalna jako opiekun dzieci do lat 8. A pierwsza decyzja wydaje sie jasna, i nie wazne jaki kandydat by nie wygral. Prezydent jest straznikiem konstytucji, i oczywiste jest, ze powinien slac wniosek za wnioskiem, o postawienie przed Trybunal Stanu, kazdego kto konstytucje lamie.

RE: Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - C84S - 03.06.2023

A wiec w wyimaginowanej rzeczywistości, bo tak naprawdę nie wiem od czego jest prezydent. W moim świecie prezydent byłby decydującą osobą, to co powie ma być zrobione, oczywiście dla dobra ogółu... tratatata... ok do rzeczy... zlikwidował więzienia, system nauczania wywrócił do góry nogami, by wyzwolić kreatywność, a nie produkować niewolniczych robotników... Zniósł podatki i wprowadził dobrowolne opłaty... nazwał by je: "Jak chceta, to dawajta". Zniósł wszystkie opłaty za samochód, dom itp... Przewertował wszystko do góry nogami... 
Zakazałbym w mediach mówienia o nieszczęściach, i puszczania reklam leków. STOP STRACHOWI Smile
Usunął słowo zakazane, nielegalne.
W rządzie by mogli zasiadać tylko ludzie z doświadczeniem, przedsiębiorczy, chcący coś zmienić - a nie przepychać się, jacy to oni nie są, i czego oni nie robią... partie polityczne zlikwidować. 
Pokazać ludziom że sami mogą osiągnąć to co chcą, a nie że im się należy, nawet jak się leży Tongue

[Obrazek: pobrane-8.jpg]

RE: Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - Chochlik - 04.06.2023

A ja bym zdelegalizował alkohol xD

RE: Gdybyś był prezydentem, jaka była by pierwsza rzecz, którą byś zrobił? - Maniek - 04.06.2023

"Kiełbasa, browary i inne towary
narodzie kochany, ja Tobie dam!
Opiekę lekarską i rentę wysoką tylko mnie wybierz na prezydenta!
Kokosy, banany, narodzie kochany,
a zamiast pracy taniec i śpiew,
i każdy będzie miał, co tylko będzie chciał,
tylko mnie wybierz na prezydenta"  Podobno kultowa