![]() |
"Tłumaczenia" postów - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Gazeta forum (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=65) +--- Wątek: "Tłumaczenia" postów (/showthread.php?tid=2580) Strony:
1
2
|
"Tłumaczenia" postów - horsii - 23.08.2023 Czytając nocą na czopce losowe posty na forum tak sobie pomyślałem - strasznie absurdalnie nasze teksty musiałyby brzmieć dla zagranicznych entuzjastów chemii przemysłowej, gdyby wrzucili je w tłumacza (tak jak czasem to robimy my, żeby się czegoś dowiedzieć, z reguły na temat danej substancji - szczególnie mam na myśli fora nie-anglojęzyczne typu flashack). Pełno w nich skrotów myślowych i tym podobnych, wiadomo jak to w praniu wychodzi. Już wcześniej widziałem takie cuda jak "cannon brothers" będące tłumaczeniem "działa, bracie" xD oczywiście zwizualizowałem sobie to jako Mario i Luigiego którzy walą z armat zamiast zajmować się hydrauliką. ![]() zdaje się, że na niektórych obrazkach to walą, i to nie tylko z armat Ale ja nie o tym. Chodzi o śmieszne (mnie tam bawią) drętwe tłumaczenia postów (i ich fragmentów), a nie obrazki wyprodukowane przez sieci neuronowe. Niektóre po takim zabiegu brzmią sto razy lepiej niż w oryginale, a jeszcze inne prosiły się o przeróbki. Oto niektóre z nich: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9 na 10 testerów poleca klej Butapren
![]() ![]() mój ulubiony zwrot typu "research chemicals pl--->eng"..
![]() ...SAMPLE ACTION
high street xD kurwa, high street.
![]() Będzie więcej. Treści do tłumaczenia raczej nie zabraknie. Będe aktualizował. Maniek możemy coś zrobić z tym limitem 10 obrazków? przecież to jest gorsze niż niewolnictwo. RE: "Tłumaczenia" postów - Maniek - 23.08.2023 Napisałem ponownie w tej sprawie do Raul RE: "Tłumaczenia" postów - kot_kreskowy - 23.08.2023 Mają rozmach w tłumaczeniu😎 RE: "Tłumaczenia" postów - wwojtuss - 23.08.2023 widzialem przedpremierowo prawie wszystkie oprocz cannon brothers, ale dalej smieszy XD personal forki, chemo, inne rzeczy tez warte uwagi ![]() RE: "Tłumaczenia" postów - Twilight Sparkle - 24.08.2023 Oplułam się herbatą xDDDDDDDD jakie złoto RE: "Tłumaczenia" postów - Maniek - 24.08.2023 horsii Limit został zwiększony do 20 obrazków. RE: "Tłumaczenia" postów - Amanita - 02.09.2023 horsii wzruszyłam się, jakie to pełne. Pomysł, forma, inteligencja, trendy -SuperMario i wytrych (podwojenie ilości obrazków) za jednym zamachem. ![]() ![]() P.S. Podobieństwo na pierwszym obrazku jest uderzające. ![]() P.S. 2. "To gorsze niż niewolnictwo" odbijając od tematu obrazków, to fajne stwierdzenie, godne wykorzystania. Zapożyczam ![]() RE: "Tłumaczenia" postów - kot_kreskowy - 02.09.2023 Maniek Czy limit musi być jakikolwiek? Komu to potrzebne ![]() RE: "Tłumaczenia" postów - C84S - 18.09.2023 Maszyna jest tylko maszyną. Człowieka nikt nie zastąpi. Jedno słowo może mieś wiele znaczeń, zależy w jakim kontakcie jest użytye RE: "Tłumaczenia" postów - horsii - 18.09.2023 serio? chodzi o to, że maszyna nie myśli, nie rozumie znaczenia słów, które tłumaczy i czasami pierdolnie głupotę, która okazjonalniel z przypadku po prostu śmiesznie brzmi? byłem przekonany że to krasnoludki czytają to co wpisujemy i przestawiają słówka, myśląc, jak je pomieszać żeby nas rozbawić. |