Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe (/showthread.php?tid=2713) Strony:
1
2
|
Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - horsii - 20.09.2023 Handlarze narkotyków w Rosji zaczęli laboratoryjnie sprawdzać substancje, które oferują na nielegalnym rynku. W szczególności pod koniec czerwca uruchomiono "program kontroli jakości" na jednej z witryn zajmującej się przedażą narkotyków. Przez kilka miesięcy dobrowolnie "współpracowały" z nią różne sklepy sprzedające substancje odurzające. We wrześniu sprzedawcy narkotyków zaczęli oferować testy laboratoryjne dla tych substancji, w przypadku których pojawiły się "skargi konsumentów". Co ważne w tym przypadku, badania substancji przeprowadzane są z wykorzystaniem norm na nowoczesnym i drogim sprzęcie, o czym świadczą publikowane wyniki ekspertyz. Można zatem śmiało stwierdzić, że handlarze narkotyków posiadają własne laboratoria analityczne wyposażone w najnowsze technologie, zatrudniające wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy posiadają doświadczenie w przeprowadzaniu odpowiednich ekspertyz, a także możliwość zamawiania norm niezbędnych do ich pracy, czego w niektórych przypadkach pozbawione są organy ścigania Federacji Rosyjskiej. Należy przypomnieć, że wcześniej możliwość pojawienia się takich laboratoriów "analitycznych" w środowisku narkotykowym była wielokrotnie wskazywana przez specjalistów AIPSIN. Podkreślano, że w celu przeciwdziałania takiemu rozwojowi sytuacji konieczne jest nawiązanie współpracy pomiędzy wszystkimi strukturami organów ścigania zaangażowanymi w przeciwdziałanie narkomanii, a także możliwość stałego monitorowania sytuacji na rynku narkotykowym w celu szybkiego reagowania na nowe zagrożenia. Ponadto, biorąc pod uwagę pojawienie się własnych nowoczesnych laboratoriów społeczności narkotykowej, niezwykle ważne jest kontrolowanie wykorzystania kompleksów analitycznych dostarczanych lub już znajdujących się na terytorium Federacji Rosyjskiej w ramach zarówno zamówień komercyjnych, jak i zakupów dokonywanych przez agencje rządowe. Biorąc pod uwagę obecną sytuację, należy jeszcze raz podkreślić potrzebę poprawy bazy materialnej i technicznej organów ścigania, zapewnienia im nowoczesnych baz danych i oprogramowania, a także podniesienia poziomu szkolenia odpowiednich specjalistów i ich finansowania, aby zapobiec drenażowi mózgów do nielegalnych producentów i handlarzy narkotyków. źródlo: aipsin RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - kot_kreskowy - 20.09.2023 Organy ścigania w Rosji? To jedna z lepszych antylogii, o których słyszałem😎 RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - duch - 20.09.2023 horsii aktywny jak zając w bzykaniu RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - Lukas1985 - 20.09.2023 A nasi vendorzy obiecują gruszki na wierzbie i mają w nosie badania i standardy. RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - voice.of.voiceless - 20.09.2023 kot_kreskowy to nie wiem co słyszałeś, bo organy ścigania są tam o wiele skuteczniejsze niż u nas. RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - horsii - 20.09.2023 duch wieści branżowe każdej kategorii, a nie tylko informacje o tym kogo zatrzymano i ile miał w torbie. RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - kot_kreskowy - 20.09.2023 @"PUDZILLA" Faktycznie, w pałowaniu ludzi i tłumieniu protestów nie mają sobie równych. Jak również w "prywatyzowaniu" narodowego majątku😂 Służby działają skutecznie tylko tam gdzie władza ma w tym biznes. Tak samo jest ze wszystkim. Z medycyną, edukacją czy infrastrukturą. Większość terytorium Rosji to jebana bieda jakiej kurwa na oczy żeś jeszcze nie widział, ludzie srają tam nadal do wiader, na stołkach siedzą ludzie powiązani z przestępczością i powiedz mi jak ja mam w tym wszystkim dostrzec te zajebiście działające służby? Jedyne co tam dobrze działa to nadajniki telewizyjne aby propaganda na pewno dotarła w każdy zakątek tego kraju z patyków i gówna. RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - wwojtuss - 20.09.2023 bardzo fajna inicjatywa, wydawaloby sie ze Rosja jest zacofana w kazdym aspekcie oprocz militarnego, (przynajmniej mi) a tu mnie pozytywnie zaskoczyla RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - Lukas1985 - 20.09.2023 Duże miasta jak Moskwa czy Petersburg są bogatsze niż większość miast w Polsce. Obraz Rosji znacie z tych wiosek w których psu dupami wodę piją. RE: Rosyjscy vendorzy przyjmują nowe standardy branżowe - C84S - 21.09.2023 Przodownicy Super wiadomość. Następnym krajem będzie Polska. Achoj |