Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
N2O - podtlenek azotu - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Dysocjanty (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=52)
+--- Wątek: N2O - podtlenek azotu (/showthread.php?tid=2862)

Strony: 1 2

N2O - podtlenek azotu - Benito - 27.10.2023

Gaz rozweselający. Próbował ktoś? Bardzo krótko działający dysocjant.
[Obrazek: 480px-Nitrous-oxide-2D-VB.svg.png]

RE: N2O - podtlenek azotu - DissoEnjoyer - 28.10.2023

Otóż to - działanie zamyka się w niecałej minucie. Osobiście używałem nabojów n2o + ten dynks do bitej śmietany, jest to mało opłacalna finansowo metoda Sad . Efekty działania (krótkotrwałego no ale cóż) to euforia, znieczulenie, efekty słuchowe (popularny efekt podtlenku, słyszymy takie "wahwah", jakby dźwięk falował). Ciekawie sprezentowywał się w miksach z mj i innymi, a osobiście polecałbym, by na peaku jakiegoś innego dysocjanta zajebać sobie tego podtlenku - zintensyfikuje pięknie.

RE: N2O - podtlenek azotu - Twilight Sparkle - 31.10.2023

Naboje do śmietany były lekkim rozczarowaniem. Upierdliwe w użyciu i krótko działa.

RE: N2O - podtlenek azotu - wwojtuss - 01.11.2023

tak sobie odmrozilem dlon ze ja pierdole XD dzialania nie pamietam, ale dziala szybko i n2o ma slodki smak, smiesznie sie chodzi od razu po zejsciu

RE: N2O - podtlenek azotu - Twilight Sparkle - 02.11.2023

Oj tak odmrożenia xDDDD a w rękawiczce ciężko się obsługuje kraker xDDDDD

RE: N2O - podtlenek azotu - DissoEnjoyer - 29.08.2024

Odkop, bo w sumie ciekawe informacje o N2O sie pojawiają. Mianowicie mamy ponoć viralową epidemię pizgania N2O, czaicie to ?

Pierwszy raz wyczaiłem to na filmiku Pyrocynicala (jest tego więcej na YT/tiktoku), widać klipy, gdzie walą gaz prosto z puszki i tak szczerze - wygląda to komicznie, choć w rzeczywistości wiemy jak bardzo szkodliwe jest takie zażywanie gazu. BTW Kanye West podobno jest uzależniony od N2O.

RE: N2O - podtlenek azotu - Rweqerew333 - 19.09.2024

N2O zajebiście nadaje się do miksów, chociaż nie każdy to lubi. Ja jestem ogromnym fanem i zdarzało mi się zajebać z 200 naboi przy jednym posiedzeniu.
Jednak trzeba uważać:
Długotrwałe lub nadmierne zażywanie N2O może prowadzić do problemów z układem nerwowym. Tlenek azotu upośledza przyswajanie witaminy B12, co może skutkować:
  • Neuropatią (uszkodzeniem nerwów), prowadzącą do mrowienia, drętwienia, osłabienia mięśni
  • Utratą równowagi i trudnościami z koordynacją ruchową
  • W skrajnych przypadkach, nieodwracalnymi uszkodzeniami neurologicznymi.

Warto przy grubszym nadupcaniu solidnie suplementować B12.

RE: N2O - podtlenek azotu - Bogdan Boner - 21.09.2024

Warto też wspomnieć że gaz jak się rozpręża to jest bardzo zimny i można sobie zrobić kuku w płuca jak się nie umie.

RE: N2O - podtlenek azotu - Rweqerew333 - 21.09.2024

Nie powinno się raczej wdychać bezpośrednio z butli.

RE: N2O - podtlenek azotu - Bogdan Boner - 27.09.2024

Ej a ktoś się może orientuje czy na polskim rynku jest coś takiego jak jak amerykański galaxy gas? Taka duża butla truskawkowego czy tam jagodowego podtlenku do "zastosowań kulinarnych". Wiecie jak chcecie sobie u b i ć  ś m i e t a n ę.