β-Phenyl-GHB - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: β-Phenyl-GHB (/showthread.php?tid=3075) Strony:
1
2
|
β-Phenyl-GHB - horsii - 05.12.2023 beta-Phenyl-GHB; Phenibot; gamma-Hydroxy-beta-phenylbutyrate sodium; 4-Hydroxy-3-phenylbutyric acid sodium salt; beta-Phenyl-gamma-oxybutyrate sodium CAS: 40951-19-7 IUPAC: Sodium 4-hydroxy-3-phenylbutanoate Pochodna GHB i phenibutu. Trochę z tego i trochę z tamtego. Ok 5-10x mocniejsze od phenibutu. U Niemców sprzedają to jako "phenibot". Można wyczytać gdzieniegdzie ostrzeżenia, że w dużych dawkach może powodować drgawki, no ale to nie jest jakaś wyjątkowa cecha - GHB, GBL czy F-Phenibut też mogły. opis sprzedawcy: Cytat:A relatively unstudied chemical for research that bridges the gap of Phenibut and GHB. In-vitro, it is a GHB and GABA receptor agonist. It is essentially GHB (gamma-hydroxybutyrate) with a 3-phenyl as if phenibut, but unlike phenibut, there is no amino, which is replaced by a hydroxy) Ruscy to kiedyś zsyntezowali i odrobinę przebadali w latach 60. jak wymyślali pheniut, wyszło im że LD50 dla myszy to 4700mg/kg (https://www.drugfuture.com/toxic/q36-q979.html). Dawkowanie zdaje się być w przedziale 20-80mg. W przeciwieństwie do phenibutu, ładuje się 20-30 minut, a nie 2-3 godziny. Brzmi ciekawie. RE: β-Phenyl-GHB - kot_kreskowy - 05.12.2023 Faktycznie brzmi to wszystko ciekawie. Jakbyś mi jeszcze wyklarował działanie samego phenibutu to byłbym wdzięczny. Bo rozumiem że działanie ghb powinno być zbliżone do gbl? RE: β-Phenyl-GHB - Martin - 05.12.2023 Dołączam się do pytania. Do niedawna sądziłem że phenibut to coś jak medkinet ale najwyraźniej źle mi się zdawało. RE: β-Phenyl-GHB - dzwudziesty - 05.12.2023 Mysle, że phenibut ma takie samo działanie jak Gbl - alkohol. RE: β-Phenyl-GHB - Martin - 05.12.2023 dzwudziesty No tylko właśnie gbl i alkohol dość mocno się różnią. Co najwyżej profil działania mają podobny. RE: β-Phenyl-GHB - horsii - 05.12.2023 W życiu. Porównanie gbl do etanolu to tak jak porównanie a-PVP do MDMA "bo człowiek taki bardziej energiczny jest po tym", albo porównanie ketaminy czy jej pochodnych do alkoholu "bo sie troche chodzi jak najebanym" - to pierwsze porównanie zmyśliłem, ale to drugie to słyszałem parę razy, mimo że absurdalnie głupie. kot_kreskowy GBL nie działa sam w sobie, jest bardzo szybko metabolizowany do GHB przez bodajze paraoksonazę 1. GBL to scyklizowane GHB po prostu. A fenibut to analog GABA. Z tym wyjątkiem że celuje głównie w GABA B, do (jakże adekwatnie nazwanego) a receptora GHB ma bardzo słabe powinowactwo bo wlaśnie fenyl w fenibucie to pierdoli. Tak coś czuje jest też pewnie z tym związkiem, że to głównie GABA B będzie. Ale na pewno jest bardziej lipofilowy, zdecydowanie lepiej się wchłania i przenika barierę krew-mózg niż fenibut o czym świadczy czas ładowania i dawki. Tak szczerze to phenibut o ile niby ciekawa pozycja, to odpuściłbym sobie. Jest najsłabszą substancją z kategorii GABA B klepaczy, jak dla mnie to absurdalnie wręcz słabą bo dawki to są gramowe nawet z niewielką tolerancją. Poza tym ładuje sie tak długo że jebla można dostać. Jak chcecie sie pobawić w phenibuty, to ja bym proponował F-phenibut, albo tolibut jeśli gdzieś jest dostępny. Widziałem też Bromo-phenibut ale jest zajebiście drogi i nie wiadomo na jego temat tak dużo jak na temat F-pheni (na temat którego - swoją drogą - nie ma też jakiejś ogromnej ilości badań). No albo ten wynalazek omawiany w tym wątku, jeśli ktoś chce sie pobawić w pioniera eksperymentatora i przetrzeć nowe szlaki. RE: β-Phenyl-GHB - LOBO - 05.12.2023 (05.12.2023, 18:00)kot_kreskowy napisał(a): Faktycznie brzmi to wszystko ciekawie.Ktos tu chyba nie zanurzyl sie w lekture o GBLu, przed zazyciem po raz pierwszy? ;-) Mysle, ze nie potrzebowalbym extra motywacji. Pierwszy w kolejce to testowania. RE: β-Phenyl-GHB - kot_kreskowy - 05.12.2023 LOBO No właśnie sporo czytałem o gieblu a jeszcze horsiak mi wykłady z tego robił dzieki czemu pozwoliłem sobie na ostry melanż. Jednak to co wyczytałem sporo odbiegało od tego co otrzymałem. Spodziewałem się trzęsienia ziemii a dostałem pierd komara horsii Faktycznie, coś tam gdzieś było napisane, że gbl zmienua się w organiźmie w ghb Zapomniałem o tym. Teraz już wiem co jest 5. ❤ RE: β-Phenyl-GHB - Martin - 06.12.2023 horsii Mnie całkiem zainteresował ten phenibut gdzie to dostać i czy drogo. Dobra znów mi się coś pomieszało, phenibut można normalnie kupić. RE: β-Phenyl-GHB - Twilight Sparkle - 29.02.2024 Mordo fenibut możesz zakupić legalnie w szwajcarskim sklepie z suplementami albo na popularnym portalu aukcyjnym ewentualnie w sklepach z gównem dla sportowców i miłośników nootropów. |