Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63) +--- Wątek: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 (/showthread.php?tid=3100) Strony:
1
2
|
Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - Maniek - 13.12.2023 Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12
RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak, to z jakiego powodu? - 13/12 - SztywnyMisza - 13.12.2023 Nie lubię, zwłaszcza dzielenia się opłatkiem każdy zazwyczaj nawzajem czy coś albo jakieś fałszywe życzenia xD dlatego już sporo czasu nie dzielę się opłatkiem jedynie co tam dobrego to jedzenie. Kiedyś lubiłem ten dzień w 2k15 mam dobre wspomnienia jak ziomka poczęstowałem swoją maczanką xD wziął bucha mówił że coś słabe po 2 minutach wyjebał się z skrzynki od piwa i na plecach leży zaczal rzygać na 1metr gdzieś taka fontanna xDD zostawiłem go na3 minuty i pobiegłem do ziomka innego czy da radę go umyć ale miał rury zamarznięte i nie było wody XD. Potem mój kuzyn przyjechał to się podniósł i w miarę ogarniał ale cały orzygany ryj kurtka włosy całe w ziemniakach jakiś haha i czapka się wycieral swoją i jeszcze tak do biedronki wszedł eh.. Stare dobre czasy. RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - Lifeisbrutal - 13.12.2023 Nie lubię podobne myślenie mam jak wyżej dla mnie święta to stuczny okres przymilania się każdego do siebie a najbardziej niezręczny moment to dzielenia opłatkiem moim zdaniem jest to zbędna rzecz no ale niby taka tradycja. Co to za święta jak po tym całym obejściu oficjalnym i tak wybuchnie jakaś rodzinna kłótnia czy coś w ten deseń RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - dzwudziesty - 13.12.2023 Dla mnie nie ma czegoś takiego jak Święta, nie spędzam ich w gronie rodzinnym, nie dzielę się opłatkiem. Pojadę co najwyżej do Matki na drugi dzień pojedziemy do Babci i tyle. RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - Czeslawo - 13.12.2023 Lubię B.N. mimo, że na swój sposób jako ateista. Mam sentyment do nich, bo za dzieciaka czułem "magiczność tych grudniowych". Dla mne największym dobrem powyższch jest możliwość spotaknia się z rodziną, dalszą czy bliższą, po różnych wydarzeniach życiowych, splocie koliczności stwierdzam, że to ta "rodzinność" wspmiana jest dla mnie największą ich zaletą. Zapewne co rodzina, to inny kontekst inne relacje, to zrozumiałe, warto jednak czasem szukać porozumienia, nawet gdy o takowe jest ciężko. RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - ZmiataZplanszy - 13.12.2023 Jak na ten moment to już się nie cieszę świętami tak jak kiedyś , najbliższa rodzina rozmieszczona po różnych miastach albo za granicą nie spotykamy się cała najbliższa rodzina jak kiedyś ,ale zawsze miło spotkać z rodziną nawet jak nie całą:v RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - 300 SEKUND - 13.12.2023 W sumie największym plusem tych całych świąt jest to, że to jedna z niewielu w roku okazja, żeby porozrzucani po świecie ziomki się zjechały w tym samym czasie, miejscu i poszli razem na pasterkę. ;] A tak to dni jak każde inne tylko jedzenia dużo ;p RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - Twilight Sparkle - 13.12.2023 Nie lubię ale to niestety zbyt prywatna sprawa żeby się podzielić dlaczego. RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - elomaniana - 13.12.2023 Kocham święta szczególnie za ten niepowtarzalny nastrój który udziela się każdemu chociaż raz w roku. Święta powinny trwać cały rok RE: Czy lubisz Święta Bożego Narodzenia? Jeśli tak/nie, to z jakiego powodu? - 13/12 - Mef123 - 14.12.2023 Są zajebiste |