Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. (/showthread.php?tid=4236) Strony:
1
2
|
Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - Lifeisbrutal - 13.08.2024 Funkcjonariusze Wydziału Ruchu Drogowego z Komendy Powiatowej Policji w Wołowie podjęli pościg za kierującym samochodem marki BMW, który nie zatrzymał się do kontroli drogowej. Jak się okazało mężczyzna kierował pod wpływem narkotyków, a swoją ucieczkę zakończył w leśnym błocie. Teraz za swoje czyny odpowie przed sądem. Wołowscy policjanci w trakcie patrolu na terenie powiatu zauważyli jak jeden z kierujących samochodem marki BMW na widok radiowozu, bardzo przyśpieszył oraz próbował jak najszybciej oddalić się mundurowym z Wydziału Ruchu Drogowego. W związku z takim zachowaniem, policjanci podjęli kontrolę drogową, lecz kierujący pomimo nadawanych sygnałów świetlnych i dźwiękowych nie zatrzymał się. Następnie odjechał w kierunku jednej z dróg leśnych, gdzie próbował zgubić policjantów, lecz bezskutecznie, bowiem został bardzo szybko zatrzymany – bo utknął pojazdem w leśnym błocie. Kierujący to 26-letni mieszkaniec powiatu wołowskiego, który nie posiadał uprawnień do kierowania pojazdami, a dodatkowo funkcjonariusze Wydziału Ruchu Drogowego rozpoznali u mężczyzny symptomy świadczące o tym, że może znajdować się pod wpływem narkotyków. Przeprowadzone badanie potwierdziło przypuszczenia mundurowych - narkotester wykazał obecność amfetaminy. Od kierującego została pobrana krew, która zostanie poddana szczegółowemu badaniu laboratoryjnemu na obecność narkotyków w organizmie mężczyzny. Za przestępstwo kierowania pojazdem mechanicznym w stanie nietrzeźwości grozi kara pozbawienia wolności do lat 3, wysoka grzywna i zakaz kierowania pojazdami mechanicznymi, natomiast niezatrzymanie się do kontroli drogowej to przestępstwo zagrożone karą do 5 lat pozbawienia wolności. Źródło: Kryminalki.pl RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - kurvvisko - 13.08.2024 A tak mówią, że ćpanie dodaje odwagi. RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - Lifeisbrutal - 13.08.2024 kurvvisko Niby tak mówią, ale jak widać pozory mylą... RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - kurvvisko - 13.08.2024 Lifeisbrutal wiem to po sobie, może jestem bardziej gadatliwy i w ogóle, ale odwagi (i nierozwagi) mi to nie dodaje RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - Lifeisbrutal - 13.08.2024 Znam osoby co jeżdżą porobieni co jest mało odpowiedzialne. No, ale oni jeżdżą po kreskach max 50mg . RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - monio - 13.08.2024 Ja po alko nie wsiadam ale po kreskach fety trawie wsiadałem no i skończyło się to niestety utratom prawka RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - kot_kreskowy - 13.08.2024 Ćpajom, jerzdżom, srajom RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - Lifeisbrutal - 13.08.2024 monio Lepiej nie kombinować bo później są takie skutki.. RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - kurvvisko - 13.08.2024 Dobrze, że ja nie jestem zmotoryzowany, bo ciężko bym to widział 😂 RE: Naćpany kierowca spanikował na widok radiowozu. - Lifeisbrutal - 13.08.2024 kurvvisko Nie trzeba mieć prawka jak masz dobrego ziomka to i po polnych drogach porobionym pozwoli ci pojeździć. Nie pytajcie skąd wiem xDD |