Sildenafil - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: Sildenafil (/showthread.php?tid=4382) |
Sildenafil - johncage - 02.09.2024 Czytałem, że ludzie szukają tego u różnych vendorów przepłacając grubo. Na Allegro macie PrinceX, 4 tabletki po 25mg za mniej niż 5 zł. Działa jak wszystko inne i kosztuje śrubki. RE: Sildenafil - kej9 - 02.09.2024 konar nie plonie? stimy lubie, ełfo nie biore nie denerwuj sie Wacek RE: Sildenafil - johncage - 02.09.2024 Stimy i euforyki bierzesz bo brakuje Ci siły i przyjemności z życia? Luzik Cały czas mam banan na mordzie po tej odpowiedzi RE: Sildenafil - EmStO - 05.09.2024 Pojawił się na mieści sildenafil oraz tadalafil PacLab RE: Sildenafil - johncage - 05.09.2024 A tymczasem w lokalnej aptece masz taniej "niż na mieście". Jak już spamujesz postami po forum mógłbyś chociaż przez chwilę się zastanowić, czy piszesz z sensem. RE: Sildenafil - EmStO - 05.09.2024 Ty to sprzedajesz czy o co chodzi? Osobiście to pierdolil bym jakieś wynalazki za mniej niż 5zl co wvaprece jakiś max on czy coś kosztuje 30 czy tam ileś pln-ow . RE: Sildenafil - johncage - 05.09.2024 No co Ty, ja nie apteka. Poza tym nie podałem konkretnego linka. To skoro środki z tą samą substancją czynną kosztują 30 zł, bo masz ich reklamę w TV to pomyśl ile przepłacasz RE: Sildenafil - EmStO - 05.09.2024 Linku nie podałeś ale nazwę, gdzie szukać i zachęcającą cenę. A skąd wiesz, że to co podają akurat tam jest w produkcie za mniej niż 5 zł? Skoro w aptece kosztuje 30zl +/- Masz badania tego ? Co dokładnie i ile zawiera tabletka ? Może i działa nie mówię, że nie osobiście bym tego użył. RE: Sildenafil - johncage - 05.09.2024 Bo to co masz w aptece, przepłacasz za coś co de facto jest dużo tańsze i płacisz za reklamę. Apteki to wałki, porównaj ceny z apteki z rzeczami na Allegro, to masz często 50% ceny z apteki (różnica w marży). I nie ma znaczenia co bierzesz, czy magnez, czy wit. C czy cokolwiek innego bez recepty. Sprawa nr 2. Apteki to wałki, bo sprzedają masę rzeczy, suplementów diety, które nie mają prawa działać. Weźmy przykład, magnez. Dorosły organizm powinien dostawać 290 do 450mg jonów magnezu dziennie. Przy niedoborach, czyli jak czujesz, że np. drga powieka, mięśnie i np. wychodzi to z badania krwi, powinniśmy przyjmować okresowo ok. 1100mg magnezu. No to spójrz teraz na to co masz w aptece. NeoMag Forte - węglan magnezu - 100mg tabletka Aspargin - wodoroasparginian magnezu - 17 mg tabletka Warto zaznaczyć tutaj, że spisuję jony magnezu, bo dawkowanie tabletki podaje np. 250mg, z czego ułamek to jony magnezu. Do tego dochodzi problem z wchłanianiem. Najlepsza forma to cytrynian magnezu, pozostałe wchłaniają się w małej ilości, rzędu 20%. Nie powiem Ci dokładnie który ile się wchłania ale jest to zdecydowanie mniej niż 50%. To teraz przemyśl ile musisz tego zjeść przy niedoborach. Właściwie całe opakowanie dziennie. Ja na niedobory magnezu kupuję produkt, którego mądra głowa zaleciła mi brać 3 x dziennie po 4 kapsułki (375mg x 4) i to cytrynianu magnezu, czyli tego, który ma najlepszą wchłanialność (a bierz pod uwagę, że realnie wchłonie się też mało). Te wszystkie multiwitaminy to jest dopiero wałek. Opychają ludziom witaminy w ilościach homeopatycznych, gdzie masz zaspokajane zapotrzebowanie w ilości np. 1%. |