Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Galantamina tabletka dla marzycieli - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34)
+--- Wątek: Galantamina tabletka dla marzycieli (/showthread.php?tid=4816)

Galantamina tabletka dla marzycieli - Bogdan Boner - 02.11.2024

Pewnie niewielu z was słyszało o galantaminie. Możliwe że słyszeliście i powiecie że to nie klepie Bogdan co ty znowu za kocopoły pierdolisz. Bardzo prawdopodobne że wasza babcia to bierze i wcale nie chodzi sturbiona.
No nie chodzi bo to lek stosowany w uszkodzenia nerwów obwodowych, czasem też demencji. Substancja o nieocenionej wartości dla współczesnej neurologii.

No dobra Bogdan ale do siusiaka złamanego z przemieszczeniem dlaczego piszesz o tym na forum dla miłośników chemii nie do spożycia. Tak, tak pojebało mnie do reszty i opowiem wam dzisiaj o świadomym śnieniu. Nie jest to faza sama w sobie tak jak po substancjach ale jak najbardziej możemy to nazwać odmiennym stanem świadomości. Dla tych co nie kojarzą - świadomy sen to stan kiedy uzyskujesz świadomość w trakcie śnienia i możesz kierować treścią snu.
Możesz zobaczyć i doświadczyć tego co tylko podpowie Ci wyobraźnię. Chcesz latać? To latasz. Chcesz cimcimrymcim z Sashą Grey? Wystarczy o tym pomyśleć i już. Co to wszystkiego ma wspólnego z galantaminą? Otóż ta substancja odpowiednio użyta pozwala wywołać ten stan odmiennej świadomości zwany świadomym śnieniem. A w jaki sposób ta substancja działa?

Najważniejszym mechanizmem jest tutaj hamowanie acetylocholinoesterazy. To taki enzym. Który rozkłada acetylocholinę. Acetylocholina jest przekaźnikiem odpowiedzialnym za pamięć i parę innych ważnych rzeczy. Tak się składa że podniesienie poziomów acetylocholiny poza samą poprawą pamięci i funkcji poznawczych ma taki skutek uboczny w postaci barwnych i często świadomych snów.
Podobnego efektu doświadczyłem po DMAE które wzmaga produkcję acetylocholiny tylko że w inny sposób. Sny po tym były w full HD i nie wypada mi opowiadać co tam się działo ale zaufajcie mi że się działo xDDD

Wracając do galantaminy warto wspomnieć że poprawa pamięci została odnotowana podczas badań już po 7 dniach a w badaniach na myszach dowiedziono że ta substancja powoduje rozrost neuronów w hipokampie. Są też pewne dane na temat działania przeciwzapalnego oraz wpływu na zmniejszenie stresu oksydacyjnego. W przypadku pacjentów z demencją, aż u ponad 81% badanych poprawa jakości snu była większa niż po donazepilu.

Jak chcecie pobawić się w świadome śnienie to polecam z zapoznaniem się badaniom pana Stephena LaBerge, psychologa zajmującego się między innymi zagadnieniami lucid dreaming. Możecie znaleźć go też na you tube. A jak stosuje się galantaminę w tym celu? Najlepiej jest pójść spać, obudzić się (można nastawić sobie budzik), zażyć galantaminę i pójść spać dalej żeby cieszyć się świadomym snem. Szanse na świadomy sen może podnieść zastosowanie się do dostępnych w internecie ćwiczeń na świadome śnienie, np robienie za dnia testów rzeczywistości. Mam nadzieję że zainteresowałem was tematem. Pozdrawiam.
Boner.

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - kot_kreskowy - 02.11.2024

Bonerku ty jesteś mistrzem napięcia;
Złamanie siusiaka z przemieszczeniem nie brzmi jak poranna laga nepa natomiast bez przekleństw jest wystarczająco mocne w przekazie.

Temat coś kojarzę chyba z kanału Uwaga naukowy bełkot, ale pewien nie jestem.

Galantamina nie jest aby z grzyba pozyskiwana?

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - DarkSonia - 02.11.2024

"...to lek stosowany w uszkodzenia nerwów obwodowych, czasem też demencji. Substancja o nieocenionej wartości dla współczesnej neurologii..."
kurcze dziś sobie o tym poczytam przed snem, zapowiada się ciekawa lekturka. Big Grin

OGÓLNIE to mi to bardzo przypomina sławny suplement

ALPHA GPC

z czego do ochrony mUsku z tego co wyczytałam to nadaje sie tez wszechobecna kreatyna i to w zwykłym monohydracie.

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - Lifeisbrutal - 03.11.2024

To jest całkiem ciekawy temat, ostatnio czytam dużo książek to i przeczytam o tym.

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - SztywnyMisza - 03.11.2024

Pięknie opisujesz substancje można się pośmiać i przy okazji czegoś nowego się dowiedzieć Podobno kultowa

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - Yalasek - 04.11.2024

Próbowałem to nic specjalnego

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - Bogdan Boner - 04.11.2024

Yalas ty masz tak mózg przesmażony że nie powinieneś się wypowiadać o stanach świadomości subtelniejszych niż szczanie do wazonu.

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - Lifeisbrutal - 04.11.2024

Bogdan Boner On na bank tego nie próbował bo skąd to po pierwsze a po drugie to on ten post nabił pod nagrodę, ale coś mu nie pykło Epsiakos pokazał mu gdzie są drzwi. xDDD

RE: Galantamina tabletka dla marzycieli - martio_vp - 04.11.2024

Obawiam się, że już nie odpowie xD